Üdv a Dimenziókapuban! A belépés ingyenes, az utazás addiktív, desztinációnk: a Marvel univerzum. Ölts magadra álarcot, kísérletezz szuperképességekkel, kapcsolódj a kedvenc karaktereidhez, tervezz bűncselekményt, vagy állíts meg egyet. Itt te írod a canont.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Chatbox
» Through my window
by Gwen Stacy Tegnap 11:20 pm-kor
» This is Our Life
by Eric Brooks Tegnap 6:21 pm-kor
» The strain I am under
by Cortez Constantine Szomb. Nov. 23, 2024 3:00 pm
» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm
» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm
» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm
» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am
by Gwen Stacy Tegnap 11:20 pm-kor
» This is Our Life
by Eric Brooks Tegnap 6:21 pm-kor
» The strain I am under
by Cortez Constantine Szomb. Nov. 23, 2024 3:00 pm
» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm
» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm
» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm
» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am
Nincs
Sooraya Qadir
• doing good for good reasons •
Elixir & Dust
Journey into Madness
Kelletlenül húzogatom lejjebb a ruhám végét, valósággal meztelennek érzem magamat ebben a szerelésben. Még a négy fal között sem hordanék szívesen valami ennyire merész és figyelemfelkeltőt - a legalább négyféle ízlésficamról nem is beszélve. Elixírt elnézve ő sem élvezi jobban a helyzetet, egy ponton úgy tűnik, mintha végérvényesen a hajába gubancolódnának az ujjai. Végül is ez is egy módja annak, hogy lelassítsanak minket.
Nem szokásom a sértődöttet játszani, a kifakadás valahonnan mélyebbről jött, inkább az egész szituáció, mintsem Josh ellen irányul. Ennél több időt azonban ha akarnék, sem szentelhetnék a témának, a hippi utasoknak ugyanis továbbra is közelebbi ismeretségre fáj a foga. Az iménti kudarcom után abban sem vagyok biztos, hogy tudnám használni az erőmet.
- Most enélkül kell megoldanunk - jelentem ki a szokásos higgadtságommal, miközben megállíthatatlanul töröm előre az utat. Az a szerencsénk, hogy lassú, szervezetlen és bizonytalan a mozgásuk. Ha egyszerre vetnék ránk magukat, tényleg a képességem lenne az egyetlen reményünk.
Josh magától is elég dilis tud lenni, de ahogy a kamera felé kiabál, egyre inkább az a benyomásom támad, hogy komolyabb hatást gyakorol rá a légkör, mint rám (ha az álmos beszéde és a tompa felfogása nem lett volna elegendő bizonyíték). Ez csak megerősíti a teóriámat, miszerint valami mágiával kapcsolatos támadásról van szó. A professzornak volt egy olyan elképzelése, hogy a homokformámban ellenállóbb lehetek a varázslatokkal szemben is, a pszichés behatásokhoz hasonlóan.
Ez viszont… azt jelentené, hogy mégis sikerült átalakulnom részlegesen? Lehetséges, hogy meg sem éreztem a változást? Rendkívül ijesztő így bármivel is próbálkozni, látatlanban.
Nehezen kivitelezhető a manőverezés egy ennyire szűk térben, márpedig a nálam kétszer akkora, látszólag drogok hatása alatt álló férfival szemben ez lenne a legjobb esélyem. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudtam volna leszerelni őt valahogyan, de azért örülök Josh gyors reakciójának. Minél hamarabb lerázzuk őket, annál jobb.
- Kösz - mosolygok rá futólag. Nincs se idő, se alkalom ennél többre: szabad az út a következő vagonba, mi pedig kihasználjuk a lehetőséget.
Kis híján felhördülök, mikor először megpillantom Josh kopasz fejét. Elég… rémisztően fest. Nem tudom nem észrevenni, hogy az ajkai még így is feltűnően teltek és formásak, mintha egy plasztikai sebész szabta volna csókra őket.
Itt le is szögezném, hogy kizárólag a karakterem beszélt belőlem.
Ha lehet, az utasok még visszataszítóbban festenek, az ugyanolyan kopasz fejükkel és fekete fogsorukkal.
Amikor azt kéri, csípjem meg, automatikusan a karjára pillantok. Remélem, ez csak bőrfesték, mert őszintén, fekete-fehérben vagyunk… Az alvadt vér is lehet ennyire sötét. Erős passz részemről, hogy hozzáérjek.
- Valakié biztosan - morgom az orrom alatt. Pillantásom gondatlanul esik a (megint) csupasz felsőtestére, nem, nem áll szándékomban megbámulni őt; ami azt illeti, kezd nagyon frusztráló lenni, hogy egy héten belül már másodszor kell így látnom.
Nem segít, hogy még kevesebb ruha van rajtam: felülről lehetnék akár fehérneműben is ugyanennyi erővel.
De ez nem az az alkalom, amikor megengedhetném magamnak, hogy leragadjak a részleteknél, vagy a saját kellemetlenségemnél. A mostani csapat már köszönőviszonyban sincs a korábbival. A groteszk külsejük ellenére ugyan lehetnének ártalmatlanok is, csakhogy hamar bebizonyítják, hogy nem ez a helyzet, amikor kivont fegyverekkel megindulnak felénk. Ezúttal valóban kifogytunk az alternatívákból.
Lehunyom a szememet egy másodpercre, hogy ne lássam a környezetemet. Minden idegszálammal próbálok elvonatkoztatni a levegő finom áramlásától a csupasz bőrömön, a csillogó anyagtól, ami épphogy fedi a mellkasomat. Valójában nikábban vagyok. Dust vagyok.
Mire kinyitom a szememet, az alakom homokból áll; egy szelídebb vihart alkot, amely végigsöpör a fülkében. Nem célom ártani nekik - hiszen most már látom, kikkel van dolgom. Egyszerű emberek zuhannak hátra az üléseik felé, a szabadon lévő bőrfelületükön felületes karcolások keletkeznek a részecskéimtől. Elixír ugyanúgy néz ki, mint amikor felszálltunk a vonatra, legalábbis számomra. Ahogy elnézem a késeivel - amik meglepő módon valóságosak -, ő még mindig benne van a fantáziavilágban. Éppen a karját lendíti, hogy elhajítson egyet. Gondolkozás nélkül nyúlok a csuklójáért, újra materializálva az emberi kezemet, hogy megállítsam a mozdulatban.
- Ne bántsd őket. Nincsenek maguknál.
Nos, nem mondom, hogy a náluk lévő kések csak kellékek lennének, a beavatkozásom következtében viszont senki sincs talpon, aki ellenünk használhatná őket.
- Gyerünk! - terelem előre ismét Josht. Eddig is bevált, hogy hátulról fedeztem őt.
Olyan könnyen és gyorsan elérjük a vagon túlsó végét! Sejthetném, hogy valami nincs rendjén, még azelőtt, hogy megtörténne.
Josh éppen kilép a kocsiból a két szerelvény közötti átmeneti szakaszba. Én a helyszűke miatt a nyitott ajtóban várakozok, mikor éles fájdalom hasítja ketté a világomat. Egyszerre önt el jéghideg és forróság; Josh tincsei szőke-fekete foltokká mosódnak a szemeim előtt, ahogy a szúró érzés szétáramlik a hátamban. Azt hiszem, megtántorodom. Tompán, önkéntelenül pillantok hátra az utastérbe. A sok, eszméletlenül heverő ember között azonnal kiszúrom az egyetlen álló alakot, széles, túlságosan is ismerős vigyorral az arcán - mielőtt felszívódna.
- Josh- - Alighogy megszólalok, megérzem a vér ízét a számban. - Az átkozott kalaúz… Azt hiszem, képes helyet változtatni. - Nehezemre esik beszélni, miközben minden levegővételnél hullámokban tör rám a fájdalom. Ha egy egyszerű ember lennék, mostanra minden bizonnyal eszméletlenül estem volna össze. Csak az erősebb, mutáns testfelépítésemnek köszönhetem, hogy van bennem annyi erő, hogy az oldalfalba kapaszkodva tovább botorkáljak Elixír nyomában. Vagy ki tudja? Lehet, hogy a dühöm is elég lenne ahhoz, hogy éber maradjak. Nem volt jó ötlet belém állítani azt a tőrt.
Nem szokásom a sértődöttet játszani, a kifakadás valahonnan mélyebbről jött, inkább az egész szituáció, mintsem Josh ellen irányul. Ennél több időt azonban ha akarnék, sem szentelhetnék a témának, a hippi utasoknak ugyanis továbbra is közelebbi ismeretségre fáj a foga. Az iménti kudarcom után abban sem vagyok biztos, hogy tudnám használni az erőmet.
- Most enélkül kell megoldanunk - jelentem ki a szokásos higgadtságommal, miközben megállíthatatlanul töröm előre az utat. Az a szerencsénk, hogy lassú, szervezetlen és bizonytalan a mozgásuk. Ha egyszerre vetnék ránk magukat, tényleg a képességem lenne az egyetlen reményünk.
Josh magától is elég dilis tud lenni, de ahogy a kamera felé kiabál, egyre inkább az a benyomásom támad, hogy komolyabb hatást gyakorol rá a légkör, mint rám (ha az álmos beszéde és a tompa felfogása nem lett volna elegendő bizonyíték). Ez csak megerősíti a teóriámat, miszerint valami mágiával kapcsolatos támadásról van szó. A professzornak volt egy olyan elképzelése, hogy a homokformámban ellenállóbb lehetek a varázslatokkal szemben is, a pszichés behatásokhoz hasonlóan.
Ez viszont… azt jelentené, hogy mégis sikerült átalakulnom részlegesen? Lehetséges, hogy meg sem éreztem a változást? Rendkívül ijesztő így bármivel is próbálkozni, látatlanban.
Nehezen kivitelezhető a manőverezés egy ennyire szűk térben, márpedig a nálam kétszer akkora, látszólag drogok hatása alatt álló férfival szemben ez lenne a legjobb esélyem. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudtam volna leszerelni őt valahogyan, de azért örülök Josh gyors reakciójának. Minél hamarabb lerázzuk őket, annál jobb.
- Kösz - mosolygok rá futólag. Nincs se idő, se alkalom ennél többre: szabad az út a következő vagonba, mi pedig kihasználjuk a lehetőséget.
Kis híján felhördülök, mikor először megpillantom Josh kopasz fejét. Elég… rémisztően fest. Nem tudom nem észrevenni, hogy az ajkai még így is feltűnően teltek és formásak, mintha egy plasztikai sebész szabta volna csókra őket.
Itt le is szögezném, hogy kizárólag a karakterem beszélt belőlem.
Ha lehet, az utasok még visszataszítóbban festenek, az ugyanolyan kopasz fejükkel és fekete fogsorukkal.
Amikor azt kéri, csípjem meg, automatikusan a karjára pillantok. Remélem, ez csak bőrfesték, mert őszintén, fekete-fehérben vagyunk… Az alvadt vér is lehet ennyire sötét. Erős passz részemről, hogy hozzáérjek.
- Valakié biztosan - morgom az orrom alatt. Pillantásom gondatlanul esik a (megint) csupasz felsőtestére, nem, nem áll szándékomban megbámulni őt; ami azt illeti, kezd nagyon frusztráló lenni, hogy egy héten belül már másodszor kell így látnom.
Nem segít, hogy még kevesebb ruha van rajtam: felülről lehetnék akár fehérneműben is ugyanennyi erővel.
De ez nem az az alkalom, amikor megengedhetném magamnak, hogy leragadjak a részleteknél, vagy a saját kellemetlenségemnél. A mostani csapat már köszönőviszonyban sincs a korábbival. A groteszk külsejük ellenére ugyan lehetnének ártalmatlanok is, csakhogy hamar bebizonyítják, hogy nem ez a helyzet, amikor kivont fegyverekkel megindulnak felénk. Ezúttal valóban kifogytunk az alternatívákból.
Lehunyom a szememet egy másodpercre, hogy ne lássam a környezetemet. Minden idegszálammal próbálok elvonatkoztatni a levegő finom áramlásától a csupasz bőrömön, a csillogó anyagtól, ami épphogy fedi a mellkasomat. Valójában nikábban vagyok. Dust vagyok.
Mire kinyitom a szememet, az alakom homokból áll; egy szelídebb vihart alkot, amely végigsöpör a fülkében. Nem célom ártani nekik - hiszen most már látom, kikkel van dolgom. Egyszerű emberek zuhannak hátra az üléseik felé, a szabadon lévő bőrfelületükön felületes karcolások keletkeznek a részecskéimtől. Elixír ugyanúgy néz ki, mint amikor felszálltunk a vonatra, legalábbis számomra. Ahogy elnézem a késeivel - amik meglepő módon valóságosak -, ő még mindig benne van a fantáziavilágban. Éppen a karját lendíti, hogy elhajítson egyet. Gondolkozás nélkül nyúlok a csuklójáért, újra materializálva az emberi kezemet, hogy megállítsam a mozdulatban.
- Ne bántsd őket. Nincsenek maguknál.
Nos, nem mondom, hogy a náluk lévő kések csak kellékek lennének, a beavatkozásom következtében viszont senki sincs talpon, aki ellenünk használhatná őket.
- Gyerünk! - terelem előre ismét Josht. Eddig is bevált, hogy hátulról fedeztem őt.
Olyan könnyen és gyorsan elérjük a vagon túlsó végét! Sejthetném, hogy valami nincs rendjén, még azelőtt, hogy megtörténne.
Josh éppen kilép a kocsiból a két szerelvény közötti átmeneti szakaszba. Én a helyszűke miatt a nyitott ajtóban várakozok, mikor éles fájdalom hasítja ketté a világomat. Egyszerre önt el jéghideg és forróság; Josh tincsei szőke-fekete foltokká mosódnak a szemeim előtt, ahogy a szúró érzés szétáramlik a hátamban. Azt hiszem, megtántorodom. Tompán, önkéntelenül pillantok hátra az utastérbe. A sok, eszméletlenül heverő ember között azonnal kiszúrom az egyetlen álló alakot, széles, túlságosan is ismerős vigyorral az arcán - mielőtt felszívódna.
- Josh- - Alighogy megszólalok, megérzem a vér ízét a számban. - Az átkozott kalaúz… Azt hiszem, képes helyet változtatni. - Nehezemre esik beszélni, miközben minden levegővételnél hullámokban tör rám a fájdalom. Ha egy egyszerű ember lennék, mostanra minden bizonnyal eszméletlenül estem volna össze. Csak az erősebb, mutáns testfelépítésemnek köszönhetem, hogy van bennem annyi erő, hogy az oldalfalba kapaszkodva tovább botorkáljak Elixír nyomában. Vagy ki tudja? Lehet, hogy a dühöm is elég lenne ahhoz, hogy éber maradjak. Nem volt jó ötlet belém állítani azt a tőrt.
Josh Foley a Nap Hősének tart
Josh Foley
We went to Hell and back Felsóhajtok kínomban és a hosszú loboncos hajamba túrok, ahol régebben nem akadtak meg az ujjaim, most valami gubanc meggátol abban, hogy normálisan hátra simítsam, inkább kihúzom még mielőtt a saját hajamba kapnék. Nem tetszik ez az ápolatlan frizura. Röviden jobb. Ezt akárhol aláírom. - Lenne egy-két tippem, de talán jobb, ha nem tudjuk mit tartogatsz a zsebeidben. – rossz érzésem támad. Az biztos, hogy nem maradhatunk itt. - Értem, akkor dobd be magad. – biztosítom és mutatok is irányt neki, hol merre kellene, mert elsőre nem esik le, hogy ezt felháborodásában mondta ki ilyen szépen és hangsúlyosan. Oh. Szóval megbántódott. Elhúzom a szám. – Bocs. Azt hittem. Felesleges. – nem itt fogok mentegetőzni, ahol lehet otthagyhatjuk a fogunkat. - Pfff akkor az elménkkel kellene legyőzni az illúzióját vagy amit ránk vetít. De akárhogy is van. Füves zacsik voltak a táskámban. Nem tudom mi játszik velünk, de nem szórakozhat velünk! – ezt a kamerának mondtam, már ha láttam volna valami ahhoz hasonlófélét, de úgy tűnik itt nem azoknak van szeme, hanem a hippiknek. Te jó isten! Régen lehet mindent megadtam volna egy ilyen élményért, de most, hogy előttem vannak a félmeztelen tagok meg a ruhásak is persze, akik megvadultak, úgy érzem ez még nekem is sok volna. - Ne is! Ki fog meggyógyítani, ha történne veled valami? – nem voltam berezelve, de már nagyon zavart, hogy zakkant hippik vesznek körül, aztán az egyik el is ragadja Soorayat. - Hagyd őt békén! – megragadom a zakkant hippit a karjánál és azon vagyok, hogy elhúzzam Soorayatól. – Ő már foglalt! Kopj le! – jobb kifogás nem jutott az eszembe. Ha így sem volt hajlandó békét hagyni Soorayanak és nem leptem meg egyáltalán azzal, hogy Sooraya foglalt volna, hát nem volt az végül is, akkor egy jól intézett jobb egyenes bal horog kombót eszközöltem az illetőn. Meg nem fog halni, csak megszédül egy kicsit, amit mi kihasználhatunk. Mielőtt vitiligóként elkezdene fekete foltozni a bőröm a bűntudat miatt, megpróbáltam elnyomni ezt magamban. Nem sajnáltam megvédeni Soorayat. Kiélvezni persze ezt a pillanatot nem fogom, mert ha lehetőségünk adódik rá, akkor a következő vagonban kötünk ki. Ez is túlságosan gyanús nekem, mert amikor átlépünk itt is változás következik be, de annyi eszem még van, hogy elzárjam az ajtót, nehogy a hippik átakarjanak özönleni ide. Akkor pillantottam meg a kemoról szökött önmagamat is, de ha ez nem lett volna elég sokkoló, akkor a társaság sem volt valami bizalomgerjesztő. Jópáran a kemoról szöktek ide. Ha erről beszélni fogok Kevinnek, nem fogja elhinni, hogy miben volt rémem és ő tényleg csak örüljön annak, hogy nem néz ki így. A tarkómhoz értem, a csupasz fejemre, haj egy szál se. Legalábbis megpróbáltam kitapogatni, de valósággal a fejbőrömet éreztem ott, ahol a hajamnak lennie kellett volna. Ez nem volt baró. Újra leellenőriztem volna a táskám, ha nem valami oldalpántos kézi kés bigyuszra hasonlított volna. Kicipzároztam, hogy megnézhessem mi van benne. Egy elég éles tőr volt benne. A sötét szemű alienek pedig csak vigyorogtak ránk a fekete fogukkal. - Csípj meg és mondd, hogy ez csak egy rémálom! – tartom a karom Soorayahoz, hátha veszi a lapot. De attól tartok, hogy nem fog hozzám érni, mert itt voltam valami sötét anyaggal összefogva odalent, csak egy kicsivel hosszabbal és úgy festettem, mint valami zsé kategóriás szumós csak háj nélkül, aki valami szekta vagy elmebeteg rituálé hóhérja, mert itt biztosan Sooraya volt a kiválasztott, neki még volt haja és ezekkel a belezőkésekkel csak nem akarhattak lyukat fúrni belénk? Ugye nem? De! Láttam az egyik kopasz tag szemén, hogy nem lacafacázik, elindul felénk. Sooraya pedig szépen homokká válik, én pedig igyekszem ebből a testből kihozni a legjobbat. Dartsozni fogok a késekkel, úgy tűnik több is akad az oldaltáskában. Endlessness with Dust Time is a storm in which we are all lost. |
- Arcpirító Easter eggek, csak a link:
Karakterdal :
Kapcsolat :
Hungry for the madness, amúgy nem tudom.
Profil gif 2 :
Sooraya Qadir a Nap Hősének tart
Sooraya Qadir
Elixir & Dust
Journey into Madness
Terroristák, mutánskereskedők, veszélyes mutánsok - ezekben az esetekben tudom, mi a teendőm. A fizikai fenyegetéseket könnyedén el tudom hárítani, a varázslatokkal szemben azonban éppolyan tehetetlennek érzem magamat, mintha randizási tanácsokat próbálnék osztogatni (ha lenne bárki olyan vak, hogy hozzám forduljon ilyesmivel). Nem tudom, működött-e az iménti próbálkozásom, hiszen arra is kell gondolnom, hogy talán én nem érzékelem a változást és mindez nem több puszta illúziónál. Bármi is legyen, elég motivációt szolgáltat ahhoz, hogy minél hamarabb meg akarjam találni a felelőst, hogy véget vessek a manipulációjának.
- Meg se merem nézni, mi van az enyémben - sóhajtok fel, a hangom azonban valahogy elcsigázottabbnak tűnik, mint ahogy a fejemben csengett.
A következő hölgy, aki elindul felénk, olyan szellős ruházatban van, hogy rá se merek nézni, miközben félrelököm. Nem akarom használni az erőmet, amíg nem feltétlenül muszáj - kétlem, hogy saját akaratukból cselekednének így. Vajon köztük vannak valahol az eltűnt mutánsok is? Ugyan azért ragadtak itt, amiért én sem tudtam használni a képességemet?
- A "homok" én vagyok - tör ki belőlem a felháborodás, amely látszólag még az álomittas atmoszférán is felülkerekedik. Hát ennyire nem figyel senki másra saját magán kívül? Remek, hogy ilyen eredeti ötletekkel áll elő, csakhogy nem tudom anélkül használni az erőmet, hogy ha csak minimálisan is, de kárt tegyek bennük. Egyelőre sikerült kordában tartani minden kísérletüket, már csak néhány lépés hiányzik hozzá, hogy elhagyjuk a kabint.
- Mi van, ha nem is változott át semmi? - Oké, nem értek sokat a mágiához, azonban jelenleg nem is tűnődöm sokat azon, hogy a teóriáim érdemesek-e a megosztásra. Szívesen javasolnám, hogy kezdje el próbálgatni a táskája tartalmát, de ugyan ki tudná megmondani, melyik a bénító és melyik az éles fegyver?
- Nem hagylak hátra - jelentem ki ellentmondást nem tűrő hangon. Lehet, hogy ő a csapatvezető, viszont én vagyok a nehézfiú kettőnk közül - ha-ha! -, nem áll szándékomban szem elől téveszteni őt egy pillanatra sem.
Mintha rám akarna cáfolni, valaki a nyakamnál fogva karol át, hogy magával rántson az ülések felé. A támadás váratlanul ér, kis híján az egyensúlyomat is elveszítem, mielőtt egyáltalán elkezdenék küzdeni a szorítása ellen. Nem akarom bántani, nincs okom azt feltételezni, hogy egyáltalán a tudatánál van... Jól jönne Josh segítsége a fickó leszereléséhez, de nélküle is megoldom, ha szükséges, csak nem lesz szép, ha áthajítom a hátam felett.
Miután ezt lerendeztük, szinte futva közeledek az ajtó felé - szigorúan magam elé terelve Elixírt.
Ha tippelnem kéne, a következő kocsi a negyvenes-ötvenes évekbe repít vissza minket. Egy csapásra minden szín kiveszik a világból, az új öltözékem pedig leginkább egy hastáncos jelmezére hajaz. Az üléseken kopasz, sötét tekintetű férfiak és nők foglalnak helyet, néhányuk kezében karcsú tőr. Ez a szín már közel sem tűnik olyan ártalmatlannak, mint az előző. Csak próbaképpen használom a képességemet, hogy homokká alakítsam a karjaimat a potenciális veszélyre készülve, az utasok viszont abban a pillanatban megőrülnek - annak ellenére, hogy semmi változást nem veszek észre a csupasz bőrömön.
Tényleg csak illúzió lenne?
Amint ők megindulnak felénk, én teljesen homokká formálom magamat (de legalábbis mindent megteszek ennek érdekében), és egy gyengébb vihart kísérlek előidézni a fülkében, vigyázva, hogy Elixírnek ne essen bántódása. Vajon történni fog bármi?
- Meg se merem nézni, mi van az enyémben - sóhajtok fel, a hangom azonban valahogy elcsigázottabbnak tűnik, mint ahogy a fejemben csengett.
A következő hölgy, aki elindul felénk, olyan szellős ruházatban van, hogy rá se merek nézni, miközben félrelököm. Nem akarom használni az erőmet, amíg nem feltétlenül muszáj - kétlem, hogy saját akaratukból cselekednének így. Vajon köztük vannak valahol az eltűnt mutánsok is? Ugyan azért ragadtak itt, amiért én sem tudtam használni a képességemet?
- A "homok" én vagyok - tör ki belőlem a felháborodás, amely látszólag még az álomittas atmoszférán is felülkerekedik. Hát ennyire nem figyel senki másra saját magán kívül? Remek, hogy ilyen eredeti ötletekkel áll elő, csakhogy nem tudom anélkül használni az erőmet, hogy ha csak minimálisan is, de kárt tegyek bennük. Egyelőre sikerült kordában tartani minden kísérletüket, már csak néhány lépés hiányzik hozzá, hogy elhagyjuk a kabint.
- Mi van, ha nem is változott át semmi? - Oké, nem értek sokat a mágiához, azonban jelenleg nem is tűnődöm sokat azon, hogy a teóriáim érdemesek-e a megosztásra. Szívesen javasolnám, hogy kezdje el próbálgatni a táskája tartalmát, de ugyan ki tudná megmondani, melyik a bénító és melyik az éles fegyver?
- Nem hagylak hátra - jelentem ki ellentmondást nem tűrő hangon. Lehet, hogy ő a csapatvezető, viszont én vagyok a nehézfiú kettőnk közül - ha-ha! -, nem áll szándékomban szem elől téveszteni őt egy pillanatra sem.
Mintha rám akarna cáfolni, valaki a nyakamnál fogva karol át, hogy magával rántson az ülések felé. A támadás váratlanul ér, kis híján az egyensúlyomat is elveszítem, mielőtt egyáltalán elkezdenék küzdeni a szorítása ellen. Nem akarom bántani, nincs okom azt feltételezni, hogy egyáltalán a tudatánál van... Jól jönne Josh segítsége a fickó leszereléséhez, de nélküle is megoldom, ha szükséges, csak nem lesz szép, ha áthajítom a hátam felett.
Miután ezt lerendeztük, szinte futva közeledek az ajtó felé - szigorúan magam elé terelve Elixírt.
Ha tippelnem kéne, a következő kocsi a negyvenes-ötvenes évekbe repít vissza minket. Egy csapásra minden szín kiveszik a világból, az új öltözékem pedig leginkább egy hastáncos jelmezére hajaz. Az üléseken kopasz, sötét tekintetű férfiak és nők foglalnak helyet, néhányuk kezében karcsú tőr. Ez a szín már közel sem tűnik olyan ártalmatlannak, mint az előző. Csak próbaképpen használom a képességemet, hogy homokká alakítsam a karjaimat a potenciális veszélyre készülve, az utasok viszont abban a pillanatban megőrülnek - annak ellenére, hogy semmi változást nem veszek észre a csupasz bőrömön.
Tényleg csak illúzió lenne?
Amint ők megindulnak felénk, én teljesen homokká formálom magamat (de legalábbis mindent megteszek ennek érdekében), és egy gyengébb vihart kísérlek előidézni a fülkében, vigyázva, hogy Elixírnek ne essen bántódása. Vajon történni fog bármi?
Josh Foley
We went to Hell and back Ahogy a molyt a kíváncsisága öli meg, talán úgy sétáltam bele én is kelepcébe, de ez nem várt fordulatokat hozott. A hippi mozgalom kellős közepébe csöppentem, ezen nem segített az sem, hogy a hajam a szemembe lógott. Ki növeszt ekkora hajat? Nyilván én. De bakker akkor is megfésülhettem volna a hajam. Persze így se lehetett egy rossz szavam sem a külsőmre, az azonban biztos, hogy ez a társaságunknak nem tetszett. Ők ugyanis nagyra értékelték volna, ha én a másik vagonban maradok és nem lépek át ide. A táskám magam felé fordítottam és keresgélni kezdtem benne, de az olyasmivel volt tele, amivel én nem pakoltam meg az fix. Visszazártam még mielőtt kiszimatolhatnák nálam a Mary hónalját és a békés letámadásuk máshoz vezetne. Csakhogy ezek nem a békés hippik voltak, akikről rémtörténetek szólnak, hogy milyen csodás dolgokat vittek véghez. Nem. Ezek nem az LSD-től voltak ilyen állapotban. Épp megosztottam volna az észrevételem Soorayanak, amikor nem a megszokott lány állt előttem, hanem ő is kifordult teljesen magából. Nem mondom, hogy rosszul nézett volna ki, de ezt most a megszállottak nem voltak hajlandóak megvárni, ők is a tettek mezejére léptek. - Közeledünk. Úgy hiszem. – de, hogy a véghez vagy a teljes megsemmisüléshez azt nem tudom megmondani neki. Egy dolog biztos, minden használható, amit az Xeknél bepakoltam hirtelen átváltozott valami mássá, amivel nem fogom tudni megvédeni magunkat, hacsak nem ezzel akarjuk kiütni az ellenséget. Látva, hogy Sooraya képessége hatástalannak tűnt rajtuk, úgy döntöttem, hogy nem kezdünk ki velük. Nem érte meg. Szerencsére fegyvert egy se rántott még, viszont nagyon szívósak voltak. El kellett lökni egy párat az útból, hogy haladhassunk. - Mi az isten ez? Tele van a táskám fűvel, LSDvel és esküszöm nem én pakoltam tele vele. – épp elénk pattant egy félmeztelen nő is, aki nagyon szerette volna elállni az utunkat és leültetni minket közéjük. Hát ez az! Nem szabad és nem is fogunk leülni közéjük. - Bakker de álmos hangom van. – mert nem a jól ismert Josh hangzása volt, hanem olyannak, aki nemcsak a fűre lép, hanem szívja is. Úgy éreztem minél több időt töltünk itt, ilyen hippivé válunk mi is és bár egyszerre volt szexi és nem Soorayas a külsője, tudtam, hogy ő nem szívesen van ebben a formájában. Különben most is a leple nélkül jött volna, de nem így történt. - Próbáld meg a homokkal sakkban tartani a lábuk, hátha orra esnek és békén hagynak minket. – teszek egy javaslatot, hátha sikerül valamit elérni ezzel. Másképp szép volt a kocsi belseje, mindenhová felvésték a béke jelét, fű szag volt, meg még valami másé, amit jobb volt nem beazonosítani én mondom, az ülések barnaszínű bőrből voltak, az ablakokról pedig virágok lógtak le, mintha valami fesztiválra készültek volna, amire nem érkeztek meg. Biztosan ők voltak azok a hippik, akik a Woodstock fesztiválra készültek, de eltűntek az éterben és azt állították, hogy nyom nélkül felszívódtak a Scooby Doo furgon féle Csodajárgányból. Ezt is az ufókra fogták és jöttek a különféle összeesküvés elméletekkel. Ki gondolta volna, hogy most itt ülnek? Hát én nem az fix. - Ne szagold be ezt a levegőt. Gázmaszkot is hoznom kellett volna. Bár valószínűleg az is valami haszontalanná vált volna. – sopánkodni persze nem fogok most, talán szét kéne hajigálnom az LSDt a táskámból, hogy azzal foglalkozzanak ne velem, de a végén még engem tartanának az LSD apostolának, azt meg nem akartam. - Menj előre. Ne maradjunk itt, én majd megyek utánad. – ha tudok, ha pedig nem és le kell lökni valakiket vissza a helyükre, hát nem félek cselekedni. Utána sietek Sooraya nyomába, hogy egy újabb tortúra fogadjon. Endlessness with Dust Time is a storm in which we are all lost. |
Karakterdal :
Kapcsolat :
Profil gif 2 :
Sooraya Qadir
Elixir & Dust
Journey into Madness
Muszáj uralkodnom az arckifejezésemen, hogy ne áruljon el azonnal a nyílt fájdalom, amikor Elixír a táskájában kezd el kutakodni - vagy inkább kutakodást színlelni - ahelyett, hogy a képességével gyógyítana meg. Igaz, hogy nem volt szó ilyesmiről, de azt hittem vagyunk annyira egy hullámhosszon, hogy vegye az adást: ide akarom csalni az emberünket. Ha biztos lehetnék benne, hogy nem tart minket szorosabb figyelem alatt, most rátaposhatnék Josh lábára, hogy gondolja újra a helyzetet, azonban nem merem kockáztatni a lebukásunkat. Ehelyett tovább folytatom a színjátékunkat, mosolyogva nyúlok a zsebkendőkért, hogy a szörnyen bibis ujjam köré csavarjak egyet.
- Köszönöm szépen. - Egy jelzésértékűen hosszú pislantással adom a tudtára, hogy felfogtam az utasításait. Ennyit talán még le tudunk kommunikálni a megkérdőjelezhető csapat-telepátiánkkal.
Hamarosan fel is bukkan a jegyellenőr. Nem tudok szabadulni az érzéstől, mintha lenne benne valami ismerős - nem az arca vagy a mozgása, inkább...
- Gyakran dolgozik ezen a vonalon? - kérdezem bájosan, csak egy-egy futó pillantást vetve a vonásaira, mialatt a jegyemet ellenőrzi.
- Nem mon'hatnám, kedvesem. - Még kapok tőle egy fogvillantós mosolyt, mielőtt továbbállna. A könyvemet már korábban betúrtam a táskámba, így most csak átvetem a pántot a vállamon, és készen is állok az indulásra. Ezen a ponton már feleslegesnek tartom megjátszani, hogy ismeretlennel van dolgom, és persze egyébként sem lennék hajlandó egyedül előre engedni őt, amíg nem tudjuk, milyen természetű fenyegetéssel kell megbirkóznunk. Azt hiszem, túlságosan is megbízhatok a professzorban, mert van bennem egyfajta mély meggyőződés a döntését illetően, ami talán hamis magabiztosságba ringat: nem bízta volna kettőnkre a feladatot, ha úgy gondolná, nagyobb veszélyt rejthet magában, mint amivel meg tudunk birkózni. Igyekszem ennél reálisabban tekinteni a helyzetre, hiszen ő sem tudhat mindent előre. Nem árt, ha mindenre készen állunk.
Ahogy mondtam, mindenre.
A változás annyira feltűnő, hogy nem kell tükör ahhoz, hogy észrevegyem, valami nincs rendjén. A végtagjaim szabadon, a hajam teljesen feltupírozva; arrébb kell húznom az őrült tincseket, hogy egyáltalán fel tudjam mérni a környezetemet. Josh hosszú hajjal, hippi szerelésben. Utasok, hippi szerelésben, gyilkos tekintettel. Még nem tűnik annyira vészesnek a szituáció, hogy elmulasszam a megjelenésem helyrehozatalát, ám bárhogy erőlködök, a képességem hatástalan. Miféle varázslatnak vagyunk kitéve?
- Mi történik? - teszem fel a költői kérdést, épp egy másodperccel azelőtt, hogy a hozzám legközelebb ülő pasas nekem iramodna. Szerencsére felfigyelek a mozgásra a szemem sarkából, és marad időm lereagálni úgy, hogy egy jól irányzott rúgással visszatessékeljem őt a helyére.
Ezután nem kell kétszer mondani, hogy fussunk - ha szükséges, Elixírt is magam után rángatom, egy pillanatra sem hagyva figyelmen kívül a közvetlen környezetét. Ha bárkinek is az a remek ötlete támadna, hogy rávesse magát, készen állok azonnal közbeavatkozni.
- Köszönöm szépen. - Egy jelzésértékűen hosszú pislantással adom a tudtára, hogy felfogtam az utasításait. Ennyit talán még le tudunk kommunikálni a megkérdőjelezhető csapat-telepátiánkkal.
Hamarosan fel is bukkan a jegyellenőr. Nem tudok szabadulni az érzéstől, mintha lenne benne valami ismerős - nem az arca vagy a mozgása, inkább...
- Gyakran dolgozik ezen a vonalon? - kérdezem bájosan, csak egy-egy futó pillantást vetve a vonásaira, mialatt a jegyemet ellenőrzi.
- Nem mon'hatnám, kedvesem. - Még kapok tőle egy fogvillantós mosolyt, mielőtt továbbállna. A könyvemet már korábban betúrtam a táskámba, így most csak átvetem a pántot a vállamon, és készen is állok az indulásra. Ezen a ponton már feleslegesnek tartom megjátszani, hogy ismeretlennel van dolgom, és persze egyébként sem lennék hajlandó egyedül előre engedni őt, amíg nem tudjuk, milyen természetű fenyegetéssel kell megbirkóznunk. Azt hiszem, túlságosan is megbízhatok a professzorban, mert van bennem egyfajta mély meggyőződés a döntését illetően, ami talán hamis magabiztosságba ringat: nem bízta volna kettőnkre a feladatot, ha úgy gondolná, nagyobb veszélyt rejthet magában, mint amivel meg tudunk birkózni. Igyekszem ennél reálisabban tekinteni a helyzetre, hiszen ő sem tudhat mindent előre. Nem árt, ha mindenre készen állunk.
Ahogy mondtam, mindenre.
A változás annyira feltűnő, hogy nem kell tükör ahhoz, hogy észrevegyem, valami nincs rendjén. A végtagjaim szabadon, a hajam teljesen feltupírozva; arrébb kell húznom az őrült tincseket, hogy egyáltalán fel tudjam mérni a környezetemet. Josh hosszú hajjal, hippi szerelésben. Utasok, hippi szerelésben, gyilkos tekintettel. Még nem tűnik annyira vészesnek a szituáció, hogy elmulasszam a megjelenésem helyrehozatalát, ám bárhogy erőlködök, a képességem hatástalan. Miféle varázslatnak vagyunk kitéve?
- Mi történik? - teszem fel a költői kérdést, épp egy másodperccel azelőtt, hogy a hozzám legközelebb ülő pasas nekem iramodna. Szerencsére felfigyelek a mozgásra a szemem sarkából, és marad időm lereagálni úgy, hogy egy jól irányzott rúgással visszatessékeljem őt a helyére.
Ezután nem kell kétszer mondani, hogy fussunk - ha szükséges, Elixírt is magam után rángatom, egy pillanatra sem hagyva figyelmen kívül a közvetlen környezetét. Ha bárkinek is az a remek ötlete támadna, hogy rávesse magát, készen állok azonnal közbeavatkozni.
Josh Foley
We went to Hell and back A vonaton igyekeztem nyugodt lenni, mint akinek fogalma sincs arról, hogy mibe keveredett. Ha szerencsénk van, akkor valóban itt van a táskámban minden, amire szükségünk lehet. De ha nem volna elég, akkor megoldjuk Soorayaval. Fel sem tűnik a monotonitás, csak, amikor ő ráun és valami furcsa kifogással szólít meg. Először nem tudom eldönteni, hogy ez most valami kódolt jelzés akar lenni, amit nem beszéltünk meg vagy más, de aztán meglátom, hogy tényleg szüksége van arra a sebtapaszra ezért először a gyógyító ösztöneim kapcsolnak be. Vagyis kapcsolnának, hacsak nem a táskámban kezdenék el keresgélni valami használható után. - Csak egy pillanatot kérek, megnézem. – persze, hogy nem volt nálam. Felesleges, ha gyógyító vagyok, de azért előszedek egy papírzsebkendőt, amit rá szoríthat a kezére, hacsak nem hajlandó idenyújtani, hogy a papírzsebkendőn keresztül „csodát tegyek” vele. Bár valószínűleg ismét előadná, hogy mennyire erős ő és nincs szüksége az én segítségemre. - Nincs nálam, de tessék, használd csak ezt. – kicsit közelebb hajolok hozzá, miközben felé nyújtom a papírzsebkendős csomagot. – Az első ellenőrzés után szépen átmegyünk a következő kocsiba, mintha csak az étkezőt keresnénk vagy valami hasonló. Nem tudhatjuk, hogy honnan figyel minket. – azzal visszaültem a helyemre és ha minden jól ment, akkor nemsokára a jegyellenőrnek is érkeznie kellett. Jött is. Valami morcos képű, de amíg rendre mindenki odaadta neki a jegyeket és ő becsipogtatta a készülékével, addig minden rendben volt. Potyautasok nem voltak, legalábbis nem történt tévedés, mindenki ezen az elátkozott vonaton akart lenni, ahol mi. Csodálatos is volt a dolog, ha éppen nem a férfit tanulmányoztam volna miután elhaladt tőlünk. - Ne hagyd itt a dolgaid! – kértem meg Soorayat és már pattantam is fel a székről, hogy szépen áthaladhassak a következő vagonba. Olyan lehettem, mint aki a mellékhelyiséget vagy az étkezőt keresi tényleg. De látva, hogy volt még itt kocsi ahová tartani lehetett, hát nem riadtam meg még előrébb és előrébb haladni. Nem pillantottam hátra, hogy Sooraya vajon követ engem vagy mennyire maradt le mögöttem, most csak arra számíthattam, hogy a nyomomban van és nem egyedül fogok szembe nézni az alakkal, akit keresünk. Át is léptem a következő vagonba, ám ott valami furcsaság történt velem. Vissza akartam fordulni, hogy figyelmeztessem róla Soorayat, hogy legyen óvatos, de itt már kevésbé barátságos utazók voltak. Mintha hippik közé kerültem volna, csak itt egyikük sem volt kiütve, inkább vágtak meglepett arcot, hogy mégis miként kerültem ide. A táskám is valami furcsa kékes-lilás-sárgás mintát vett magára és ha ez nem lett volna elég az öltözékem is megváltozott, nem beszélve a hajamról, ami iszonyat hosszúnak tűnt, eddig ugyanis nem éreztem, hogy ilyen loboncos lenne. Ez egyszerre volt jó és rossz jel is. Közeledünk. - Csak nyugodjanak meg, én a mosdót keresem! – felálltak, persze, hogy nem hitték el ezt a random kitalált sztorit. Olyan tűz égett a szemükben, ami tuti nem én ébresztettem fel bennük. Egy dolog biztos volt, el nem kaphatnak bennünket, különben itt ragadunk hippiföldén. Endlessness with Dust Time is a storm in which we are all lost. |
Karakterdal :
Kapcsolat :
Profil gif 2 :
Sooraya Qadir
Elixir & Dust
Journey into Madness
Meglehet, a szokásosnál is hallgatagabb voltam, mialatt az állomásra tartottunk Joshhal. Még mindig nem feledkeztem meg teljesen a legutóbbi találkozásunk körülményeiről, mikor a professzor összehívott bennünket a közös küldetésünk ismertetésére. Nem kételkedem benne, hogy gondolatolvasás nélkül is nyitott könyv voltam a számára, mert még az egyeztetés alatt rákérdezett, rendben lesz-e, ha mi ketten megyünk. Értékeltem, hogy csak mentális üzenetként intézte felém a kérdést, és nem Elixír füle hallatára. Minden esetre biztosítottam felőle, hogy nem jelent gondot számomra: már egészen korán elfogadtam, hogy az X-Men tagjaként nem tehetek minden alkalommal eleget a hitemből fakadó kötelezettségeknek. A világ megóvása mégis csak prioritást élvez a vallásommal szemben, és amíg ahhoz hozzájárulunk, azt hiszem, Allah is szemet hunyhat az apróbb vétkeim ellen.
Legutóbb persze szó sem volt a világról, az egyetlen ártatlan, megmentésre szoruló dolog Elixír jelmeze volt, amit szemrebbenés nélkül dobott le magáról a jelenlétemben, minden előzetes tiltakozásom ellenére. Persze azonnal elfordítottam a fejem, de az első pillanatokban nem tudtam nem látni őt. Most pedig a fél suli arról beszél, hogyan szaladgált Josh félmeztelenül ki a szobánkból és vissza, Laurie távollétében. Maga Laurie már azelőtt tudomást szerzett róla, hogy visszatért volna. Nem repesett a hírektől. A kontrollálatlan képességének hála tudtam, hogy nem is érdemes magyarázkodnom, amíg le nem csillapodik - azóta pedig nem találkoztunk. Attól tartok, a professzor tervei sem fogják elősegíteni az ügyemet, de emiatt már igazán nincs kedvem aggódni. Végső soron nem én tehetek a kialakult helyzetről.
Mi lehet Joshban, ami ennyire megbolondítja a lányokat? A felelősségtudat és komolyság teljes hiánya? Elismerem, van benne valami kisfiús báj, de erősen hírhedt arról, hogy ki is használja.
Először arra gondolok, Elixírt talán feszélyezi a kettőnk közt beálló csend: a szemem sarkából látom, amint az órájára, majd a vonatjegyére pillant. Aztán, ahogy futólag végighordozom a pillantásomat a környezetünkön, furcsálló, tapintatlan tekintetekkel találom szemben magamat, melyek célpontja egyértelműen Josh.
Volt időm hozzászokni, hogy kinéznek az egész alakomat fedő, éjfekete nikábom miatt, Elixírrel viszont olyan ritkán megyünk “normális” emberek közé, hogy egészen megfeledkeztem róla, esetleg feltűnő lehet a bőrszíne a kívülállók számára.
- Segíthetek valamiben? - intézem a kérdést a tolakodó szempárok irányába, elég hangosan és határozottan ahhoz, hogy hirtelen más érdekességet keressenek maguknak.
Nevetséges. Akár májbeteg is lehetne a sárgaságával, akkor is így legeltetnék rajta a szemüket?
Csak bólintok, mikor ismerteti a tervet. Egészen meglep a hozzáállása - majdnem, mintha tartana attól, mire kell számítanunk.
A felvetését megfogadva már azelőtt elhúzódok mellőle, hogy a vonat megjelenne a látóterünkben, és magam elé engedek pár embert, mielőtt követném őt a vagonba.
Sajnos a kevesek egyike, aki felszáll velünk a szerelvényre, éppen az Elixír háta mögötti helyet foglalja el, így kénytelen vagyok új pozíciót keresni magamnak: végül vele szemben, átlósan ülök le, hogy még mindig a legkevesebb feltűnéssel tudjunk egymással kommunikálni, ha a szükség úgy kívánná. Mindent elkövetek a testbeszédemmel, hogy ne érződjön a kettőnk közötti kapcsolat.
Egyelőre minden teljesen szokványosnak tűnik. Alighogy elhelyezkedem, előhúzom a könyvet a táskámból, amit külön erre az alkalomra választottam: szociológia szakirodalom, érdekes és száraz egyszerre. A tökéletes párosítás egy olyan alkalomra, amikor folyamatosan fenn kell tartani a külső környezetre irányuló koncentrációt.
Úgy tűnik, egy örökkévalóság telik el eseménytelenül. Végül hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntök, magam pörgetem fel kicsit a történéseket. Egy ügyetlen lapozással alaposan "elvágom az ujjamat" és a lehető legfeltűnőbben szisszenek fel.
- Ne haragudj, hogy zavarlak, de nincs véletlenül egy ragtapaszod? - szólítom meg Josh-t, hogyha nem kapcsolna azonnal. Ideje magunkhoz csalni az emberünket.
Legutóbb persze szó sem volt a világról, az egyetlen ártatlan, megmentésre szoruló dolog Elixír jelmeze volt, amit szemrebbenés nélkül dobott le magáról a jelenlétemben, minden előzetes tiltakozásom ellenére. Persze azonnal elfordítottam a fejem, de az első pillanatokban nem tudtam nem látni őt. Most pedig a fél suli arról beszél, hogyan szaladgált Josh félmeztelenül ki a szobánkból és vissza, Laurie távollétében. Maga Laurie már azelőtt tudomást szerzett róla, hogy visszatért volna. Nem repesett a hírektől. A kontrollálatlan képességének hála tudtam, hogy nem is érdemes magyarázkodnom, amíg le nem csillapodik - azóta pedig nem találkoztunk. Attól tartok, a professzor tervei sem fogják elősegíteni az ügyemet, de emiatt már igazán nincs kedvem aggódni. Végső soron nem én tehetek a kialakult helyzetről.
Mi lehet Joshban, ami ennyire megbolondítja a lányokat? A felelősségtudat és komolyság teljes hiánya? Elismerem, van benne valami kisfiús báj, de erősen hírhedt arról, hogy ki is használja.
Először arra gondolok, Elixírt talán feszélyezi a kettőnk közt beálló csend: a szemem sarkából látom, amint az órájára, majd a vonatjegyére pillant. Aztán, ahogy futólag végighordozom a pillantásomat a környezetünkön, furcsálló, tapintatlan tekintetekkel találom szemben magamat, melyek célpontja egyértelműen Josh.
Volt időm hozzászokni, hogy kinéznek az egész alakomat fedő, éjfekete nikábom miatt, Elixírrel viszont olyan ritkán megyünk “normális” emberek közé, hogy egészen megfeledkeztem róla, esetleg feltűnő lehet a bőrszíne a kívülállók számára.
- Segíthetek valamiben? - intézem a kérdést a tolakodó szempárok irányába, elég hangosan és határozottan ahhoz, hogy hirtelen más érdekességet keressenek maguknak.
Nevetséges. Akár májbeteg is lehetne a sárgaságával, akkor is így legeltetnék rajta a szemüket?
Csak bólintok, mikor ismerteti a tervet. Egészen meglep a hozzáállása - majdnem, mintha tartana attól, mire kell számítanunk.
A felvetését megfogadva már azelőtt elhúzódok mellőle, hogy a vonat megjelenne a látóterünkben, és magam elé engedek pár embert, mielőtt követném őt a vagonba.
Sajnos a kevesek egyike, aki felszáll velünk a szerelvényre, éppen az Elixír háta mögötti helyet foglalja el, így kénytelen vagyok új pozíciót keresni magamnak: végül vele szemben, átlósan ülök le, hogy még mindig a legkevesebb feltűnéssel tudjunk egymással kommunikálni, ha a szükség úgy kívánná. Mindent elkövetek a testbeszédemmel, hogy ne érződjön a kettőnk közötti kapcsolat.
Egyelőre minden teljesen szokványosnak tűnik. Alighogy elhelyezkedem, előhúzom a könyvet a táskámból, amit külön erre az alkalomra választottam: szociológia szakirodalom, érdekes és száraz egyszerre. A tökéletes párosítás egy olyan alkalomra, amikor folyamatosan fenn kell tartani a külső környezetre irányuló koncentrációt.
Úgy tűnik, egy örökkévalóság telik el eseménytelenül. Végül hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntök, magam pörgetem fel kicsit a történéseket. Egy ügyetlen lapozással alaposan "elvágom az ujjamat" és a lehető legfeltűnőbben szisszenek fel.
- Ne haragudj, hogy zavarlak, de nincs véletlenül egy ragtapaszod? - szólítom meg Josh-t, hogyha nem kapcsolna azonnal. Ideje magunkhoz csalni az emberünket.
Josh Foley
We went to Hell and back A proftól különös feladatot kaptunk, amit nem akartam megkérdőjelezni, sose szoktam hacsak nem vagyok kötekedő kedvemben, de manapság egyre kevesebbszer voltam ilyenben. Mindent bepakoltam a hátizsákomban, az élelemről sem feledkeztem meg, nem mintha nem lenne élelem ott ahová megyünk, de jobb felkészülni én azt mondom. Az állomáson vártuk a vonatot, ahogy minden más normális ember, csak közben többen is megbámultak. Elnézést, hogy nem tettem az aranybőrömre egy tonna alapozót és korrektort, hogy emberszínem legyen vagy mit is csinálnak a 5-Minute Craftsban, amikor tetoválásokat akarnak eltűntetni mások bőrfelületéről. Szerintem úgyis előtűnne az arany tónus, szóval meg sem próbálkozom. Az órámra pillantok és a jegyre, amit az automatából vettünk. Kell a látszat, be kell olvadnunk, csak az arany külsővel mindent elérek csak a beolvadást nem. Nem baj, valamivel fel kell keltenünk a célpontunk figyelmét, egyértelműen én vagyok a csali. - Minden percben meg kell érkeznie a járatnak. Ha akarod ülhetünk háttal egymásnak, hogy még véletlenül se legyen gyanús együtt jöttünk. Csak körbe szimatolunk és megkeressük a tagot. Ha szerencsénk van egyszerű lesz és nem fog gyanút, ha pedig nincs, akkor is találni fogunk valami megoldást. – biztatom Soorayat, úgy mintha csak egy egyszerű küldetésről lenne szó, végtére is erről van szó, semmi extráról, csak észnél kell lennünk. Legalábbis nem vehettem félvállról a dolgot, mint általában. Kicsit odébb álltam Soorayatól a beszéd után, hogy ezt a csodás nem ismerjük egymást látszatott fenntarthassuk. A felszállókkal nem kell foglalkozni, inkább a jármű az, amire figyelnünk kell és már csak egy csodálatos perc van addig, hogy befusson és robogjon tovább. Hogy a vesztünkbe fogunk vele robogni? Persze, hogy igen! Így kell hozzáállni és majd a végén meglepetésként fog érni a siker. Meg is érkezett a különleges járat, amire alig ültek fel, de ez csak nekünk kedvezett, kevesebb gond lesz, ha szembe kell nézni az alanyunkkal. Ki tudja mennyire bőszítjük fel? Hát erre derül majd fény. Felültünk, annak függvényében, hogy Sooraya miként döntött foglaltam helyet magamnak. Ha velem szembe akart helyet foglalni akkor se panaszkodtam volna. A jegyet eltettem. Majd, ha jön a jegyellenőr akkor beszélhetünk vele. Kíváncsiskodhatunk. A négyes számú kocsiba szólt a jegy, így ott is foglaltunk helyet, ez volt látszólag a legtávolabb a mozdonyvezetőtől. Az elején pedig úgy is tettem, mint aki tényleg oda akar elutazni ahová a vonat is megy. Nyugodtan ültem és néztem az eltűnő tájat. Valójában csak a megfelelő pillanatra vártam. Mikor érezheti magát biztonságban, mikor gondolhatja azt, hogy csak egy bolond aranybőrű mutáns vagyok? Hát ez az! Azzal, hogy felszálltam ide már felvontam magamra a haragját, mert azok a kamerák, amivel felszerelték a járatot, nekem nem tetszettek. Biztos voltam abban, hogy mindent és mindenkit is figyelnek. Endlessness with Dust Time is a storm in which we are all lost. |
Karakterdal :
Kapcsolat :
Profil gif 2 :
Ajánlott tartalom
2 / 2 oldal • 1, 2
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.