Üdv a Dimenziókapuban! A belépés ingyenes, az utazás addiktív, desztinációnk: a Marvel univerzum. Ölts magadra álarcot, kísérletezz szuperképességekkel, kapcsolódj a kedvenc karaktereidhez, tervezz bűncselekményt, vagy állíts meg egyet. Itt te írod a canont.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Chatbox
» The strain I am under
by Cortez Constantine Tegnap 3:00 pm-kor
» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm
» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm
» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm
» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am
» LazyTown Goes Digital
by Eric Brooks Szer. Nov. 20, 2024 11:36 pm
» Út a vég kezdete felé
by Peter Parker Szer. Nov. 20, 2024 11:02 pm
by Cortez Constantine Tegnap 3:00 pm-kor
» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm
» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm
» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm
» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am
» LazyTown Goes Digital
by Eric Brooks Szer. Nov. 20, 2024 11:36 pm
» Út a vég kezdete felé
by Peter Parker Szer. Nov. 20, 2024 11:02 pm
Nincs
Cortez Constantine
• doing bad for good reasons •
The strain I am under
Pislogással igyekszem napirendre térni a srác hülye humora felett, mintha a szempillamozgás elűzné a baromságait.
-Ha most erre őszintén válaszolnék, elrontanám a gyerekkorod.
Majdnem hátba veregetem, együttérzően, mint egy pap, aztán inkább még a levegőben összezárom ujjaim, leengedem a karom és igyekszem emberien szánazkozni felette, csak ilyen beszólásra jutotta neki. Nem hibáztatom, emberi lény ritkán borít ki, az én számat démonok mosták ki kénnel, minden más megjegyzés inkább tűnik…nevetségesnek, az ő idézgetésük mi vár rám a pokolban már mondhatni felzaklat, bár ez is kezd egy ideje unalmassá válni. Izzó sarokvas a seggembe, kurva eredeti…
Viccen kívül, valahol sajnálom, ha még az együttérzés tényleg munkálkodik bennem, összeráncolt szemöldökkel hallgatom ezt az indokolatlan őszinteség arról, mit műveltek vele.
-Sajnálom. Nem fer, ami veled történt, főleg ilyen formában. Ha foglalkoznék emberekkel, talán nem hagynám életben az elkövetőket, végülis nyithatok nekik átjárót a pokolba, hogy hamarabb égjenek el.
Vetem fel, de igazából idő kérdése és oda jutnak. Az idő pedig lényegtelen tényező, ha a nagy egészet nézzük. Elreppen fülem mellett a kérdés, miért gyűlölöm a mutánsokat, nincs idő kifejteni, ez nem a tea mellett beszélgetős, filozófiai pillanat, bár kávéházban ülni, szivarozva,. miközben világmegváltó gondolatokat közlök jobban ese, mint ez a… Nevezzük káosznak.
Amiben a hülyegyerek kurvára nem segít, ha még pár ilyen viccet eltol, öngyilkos leszek. Vetek felé egy mindjárt kinyírlak pillantást, de nem hiszem, hogy szar vicceknél többet is elő tud húzni belőle, a párnacsata már nekem is sok. Már majdnem megfenyegetem lenyomom a toljúkat a torkán, de szerencséjére nincs idő élve kitömni.
Jézus kiüti a kutyát és a srác végre mond egy tízes skálán hatos poént is.
-Tudod mit? Ez egész jó volt.
A madarak legalább leszarják, úgy érzem ennyi jár Martínnak amíg legalábbis, megidézek egy arkot, bár van egy olyan érzésem és pont mert egy elég kényes példányról van szó, Sariel nem örül a kényszermeghívónak. Bár a lakás sötét atmoszférját jótékony fénybe bugyolálja szférikus jelenléte, az a néhány szent sajgással bolygó, fényes toll, ami méltóztatik fejet hajtani a gravitációnak és megérinteni ritkán felmosott padlómat.
Sariel komoly,üzletemberfejű férfiként ereszkedik alá, áll meg asztalom felett, ver néhányszor szárnyával, de tulajdonképpen lebeg az általa megfagyasztott valóságban. Martínra futó pillantást pazarol, emberajkán fintort vet felém.
-Talán megtette volna egy hétköznapibb katona is nem igaz, Constantine? Legalábbis a kis barátaid nem tűnnek királynak, vezérnek, akiket személyesen kellene a mennybe kísérnem és megvédenem a gonosztól.
Matínra szegezi átható pillantását, felteszem éppen belenéz a lelkébe és felhúzza a pakliból a bolond lapját.
-Hát persze, mert személyes jelenléted csak a királyoknak jár, selejtes emberkísérleteknek már kevésbé. Pedig boldogok az áldozatok, nem?
A csontváz kifejezetten szánalmasnak tűnik, felé mutatok.
-Mi a francról beszélsz?
Vetem oda Martínnak, amikor az én és Gábirel valami felfoghatatlanul hülye kontextusban hangzik el, de Szariel mosolyából ítéve az angyalnak tetszik és jobban megérti nálam.
-Gondolom Sariel arkangyal, mint rögtönítélő bíróság megméri a lelküket és ha ártatlanok, elvezeti őket a mennybe.
-Így van. Aztán a maradék negatív entitást rátok bízom, illetve azokat, akik nem találtattak méltónak az Ő országára.
Most az áldozatok felé fordul, de Martín jobban tudja milyenek voltak, amíg éltek és megérdemlik-e az üdvözülést. A védőügyvédjük nem én leszek.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
Istennel és az Ördöggel
Profil gif 2 :
Martín Alvarez a Nap Hősének tart
Martín Alvarez
• doing the best they can •
Csak meg ne kérdezze, mit jelent pontosan? A suliban hallottam, de csak annyira emlékszem, hogy töriórán. Jól hangzik, megjegyeztem.
- Te még mindig bolondnak nézel, vagy már csak ilyen hétköznapi hülyének? - szólok vissza neki csípősen.
Kezdem unni a beszólogatásait. Ki kell emelni ebből a rosszindulatból, különben sose lesz megoldva semmi.
- Az volt. Beállni egy kamrába és sugárfürdőt venni, meg géninjekciókat kapni, miközben el vagy bódítva, nagyon para. Meg az is, hogy nem tudod, mi lesz belőled. Meg az is, mikor megtudod. De te miért kerülöd a mutánsokat? Nem vagyunk mi vademberek.
Mondom ezt a bölénysrác mellett, aki már bezúzott ajtót, falat és ki tudja, milyen túlvilági kocsmai bunyóban törte el a karját.
- Mit csináltatok odafent? Kizabáltátok a fürjtojást a fészkekből, hogy ezek így rátokszálltak? Értitek, szálltak.
Szó szerint. Hülye vicc, rajtam kívül nem is nevetnek a lények. Se a fürjek. Próbálok itt viccelni, ezek meg csak robbannak, rohannak, meg másznak és nem szólnak hozzám.
Fújok egyet, mikor meghallom, micsoda arzenál lapul Constantine házában. Ez a baj, hogy csak lapul, jó mélyen.
- A hálóból? Nem mondod, hogy most akarsz párnacsatázni... - fejezem be a mondatát félkomolyan.
Aztán ugrok, megnyúlok és a démonirtó így marad életben. A bibliát meg dobófegyvernek használja. Ilyet se láttam még és elröhögöm magam, ahogy felbosszantja és kiüti vele a kutyát.
- Ha megdobnak kővel, dobj vissza bibliával. Van benne ilyen idézet? Tök frappáns lenne - dumálok folyamatosan, ahogy dúl a harc.
- Szép volt! Fürjpüré szellem módra - örvendezek és szinte tapsikolok.
Hű, mekkora feladatot kapok! Izgi! Ha tudom, hogy ekkora buli a szelleműzés, előbb jövök.
- Fedezlek.
Nem tudom, ezt hogy kéne. Hát ööö... Megnyújtom a kezemet, az ujjamat és csapkodni kezdek a madarak felé. Ez megzavarja őket, össze-vissza repülnek és rikácsolnak. Rajtam keresztülszállnak. Fura, hideg és büdös érzést hagynak bennem, amitől libabőrös leszek. Közben Constantine - most már tényleg megkérdezem az igazi nevét - fegyvert ránt. Nem szeretem a pisztolyokat! Nekünk is volt és láttam használatban is, de brrr.
A mogorva fickót is a hideg rázta az előbb. A versemtől. Ámulok és bámulok a tetkójától, meg attól, ami történik. Angyal! Egy igazi angyal.
- Hívtuk és tényleg eljött - suttogom.
Megállt az egész szoba. Nem dől ki a tégla, amit a bölény megfejelt, a madarak odamerevednek a füstös levegőbe, az éledező kutya úgy fekszik, mintha lustálkodna, pedig épp fel akart kelni. Frederica megint szétesne. Nem tudom eldönteni, hogy ő bizarrabb, ahogy apró darabokra válva félbemarad, vagy Elcsúszó, a mászó csontváz, aki egyébként se tudott felállni, most viszont a nyilak a padlóhoz szegezik.
- Váó! Tiszteletem, angyal úr, vagy nem is tudom, hogy kéne szólítani - mondom remegve.
Félek és izgalomba jöttem egyszerre.
- Te és Gábriel? Mármint nem baj, szép dolog a szerelem, angyallal is, sőt még szebb. Csak meglepődtem. És izé. Hogy legyen, mondjam el én a sztorit, vagy te jobban vágod, hogyan kell úgy, hogy még az angyal is megértse. Nem, nem úgy értem. Hogy a... Na jó, mondd el te!
Kivételesen úgy döntök, hogy csendben maradok. És megpiszkálom a bölény szarvát. Hú de menő, bele is vigyorodok az angyal képébe ettől.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
-
Profil gif 2 :
Cortez Constantine
The strain I am under
Szar vicc volt, de kettőnk közül, ő, aki kapta, legalább nevet. Az én iróniám visszpattan saját humortalan szobám favicc falairól. Az látszik rajta, hogy köze van a sirályokhoz. Levegőt veszek hozzá, ha igazán szemét lennék, hozzávágnék egy tiszta törölközőt (akad, csak begyűrve) és szappant, de tegyük fel, hogy zaklatott, bajban van, göndör. Mindenesetre kell egy kifogás, amiért ennyire rendes vagyok, hogy az izzadását is szó nélkül hagyom.
-Akármelyik beteg azt mondaná, neki semmi baja, de tegyük fel, hogy nem ítélkezem azonnal.
Sóhajtok és meghallgatom, ez az össz kapacitásom a fura kis izzadt matrózra, aki teljesen random törte rám az ajtót. És jön utána az egész, kibaszott kompánia! Miközben elrántom és faszom tele pofát vágok az egybegyűltek tagjaira, teológiai kérdésekkel bombáz. Két levegővétel és egy cigicsikk elnyomás között válaszolok.
-Az…attól függ. Ha eljönnek érted, úgyis hinni fogsz, de ha a saját lelki üdvöd félted, ne aggódj boldogok a lelki szegények.
Persze, ez erős volt, de Martín enyhén szólva naiv kaliber, kb. annyi keresnivalója lenne a pokolban, mint nekem egy unikornis hátsó kertjében!
Megment, valahol mélyen ez bánt, talán csak azzal összecsengésben, hogy léteznek mutánsok. Az utálatom skáláján ő egészen pozitív helyet foglalt el, úgy hangzik, mintha legyomöszölték volna torkán a mutációt, ezekkel a szerencsétlen parafenomenális jelenségekkel…
-Sajnálattal hallom. Akármit is csináltak, biztosan kellemetlen lehetett. Nem, kerülöm őket.
Tagadom le Volkovékat, akik végülis azok, ugyanakkor nem tartom fernek a különleges képesség vs halandók dinamikáját, még akkor is, ha őt megfürdették, mint szűz lányt az első hóban.
Martín mindenesetre ügyes juhásznak bizonyul, mire sóval és bibliával hintek egy elkerített részt, nagyjából úgy számolom itt és most a helyükre tudom tenni mutáns szellem barátait. Hanem a rózsafüzérem is megborzong, amikor a…bikagyerek létezése belemúg a térbe. Elkáromkodom magam, ami a szent angyali zsolszoma közben nem túl szerencsés. Azt hiszem néhány tollas zokon is veszi, megreked a kapunyitás a kurva és bazdmeg árkádaiban és amikor megjeleik a kutya elhangzik egy “faszom”
-Mennyien vannak még? Mi az isten ez?
Nem bírok koncentrálni, mindenesetre a kutya, ha fenyegetni a talán évek óta nem pisáló csontvázat, kap a pofájába a szentelt sóból, talán el tudom vonni a közelükből. Azt például csak simán ki kellene nyírni.
-Van ezüst, van…pisztoly, szenteltvizes töltetek, de nem itt kéznél, baszki, lent a pincében.
Amit ráadásul rúna véd, varázslatok, kurvára csak én tudom kinyitni. Persze egy pisztoly lapul az asztalfiókban is, egy kés a hálóban, a komód mélyén, a ruhás szekrényem alján, a zoknik alatt még egy pisztoly.
-Figyelj, menj már be a hálóba és hozzál…
Eddig jutok, amíg Martín megment, ott káromkodom zihálva a gumiháta mögött, miközben a szellem buli egyre felfoghatatlanabb méreteket ölt, nekünk indul a bika, kiáltok, kiesik kezemből a bibliám, hirtelen azt érzem, nem is tudom majd hasznát venni.
-Jó, fedezz!
Legalább a kutyát kiiktatta, igaz? Az íróasztalom felé vetődöm, felrántom a fiókot, elő a fegyver, megcélzom a madarakat, a szenteltvizes töltények hatására felrobbannak, szétrepülnek cafatszerű ektoplazmáik, de elvileg nem picsázzák őket, csak a nyilak, azokat derogál lenőni, hogy az istenbe lőjjek le nyilakat?
Amikor a maga módján próbál segíteni, elképedve meredek rá, kiskarácsony és angyalok.
-Te jó ég.
A bibliám már messze, de kinek kell alapon felállok az asztalra, Martínnak odavetem.
-Fedezz
"Exorcizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestas, omnis incursio infernalis adversarii, omnis legio, omnis congregatio et secta diabolica... ...Ergo, draco maledicte et omnis legio diabolica... ... Ut Ecclesiam tuam secura tibi facias libertate servire, te rogamus, audi nos."
Igazából ördögűzésre használom, de mivel…szétgombolt karomon az angyalrúnával, tulajdonképpen nyitok egy átjárót felfelé. Nem mindenki fog…oda kerülni.
Heves szárnycsapásokkal materializálódott angyalszárnyak kezdenek aláperegni az égből és unott hangon az egész kecóm megremegteti Sariel (ark) angyal mindent felölelő, rezigált basszusa.
-Megtudhatnám mi folyik itt és hogyan keveredhet Gabriel üdvöskéje, Michael kardforgatója egy ennyire…hogy is mondjátok ti? Faramuci szituációba?
Legalább a nyilak lehullanak az égből, legalább az idő megfagy. Rajtam és Martínon kívül tulajdonképpen az egész káosz megtorpan egy pillanatra, vagy sokra, megáll az idő, legalábbis ameddig Sariel akarja.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
Istennel és az Ördöggel
Profil gif 2 :
Martín Alvarez a Nap Hősének tart
Martín Alvarez
- Mi? Neem. Hehe, de jó vicc volt - nevetek kényszeredetten, az amúgy is borzos hajamat tovább zilálva, mert nem tudom eldönteni, hogy hülyéskedik vagy gúnyolódik. - A lakásomtól idáig futottam. Akármennyire jó fizikumom van, azért ez izzasztó volt. Ugyanis a kikötő közelében lakom. Sirályvijjogásra kelek és hajókürtre alszom el.
Amit elmondott, azok szerint nem démonokkal van dolgom. Akkor szellemekkel? Mindegy, csak csináljon valamit! De hülyének néz.
- Oké, oké! Figyelj, én értem, hogy ez úgy hangzik, mintha szívtam volna, vagy skizóbogyóra szorulnék. De nekem semmi bajom, tényleg! Engem követnek!
És mondom tovább a sztorit, de közben számítok arra, hogy olyan hévvel fog kikergetni, amilyennel lecsapta a telefont.
Egy pillanat alatt megérkezik a bizonyíték. Constantine megmutatja, hogy csak helyén van a szíve, mert elránt a zuhanó szellem elől. Egyáltalán fájna, ha egy szellemcsontváz rám esne? Jó, hogy nem kellett kipróbálnom.
Megnyugtat, hogy a másik srác is látja a lényt. Tök nyugodtan beszél, én meg vigyorgok, mert ezek szerint tudja, mit kell tenni ilyenkor.
Én fizetek is szívesen. Csak nem sokat. Majd a végén megbeszéljük.
- Akik nem hisznek, azok is a mennyországba jutnak? - kérdezem őszinte érdeklődéssel.
Fogalmam sincs, hogy Unus miben hitt, dr. Esquivezen kívül. Ilyenekről nem beszéltünk.
A túlvilági show folytatódik, jönnek a többiek és mikor a csaj szétrobban, a képességem használatával lebuktatom magam.
- Aaz...lettem. Ott mutáltak besugárzással. Te ismersz másokat is, akik így jártak?
Ez érdekel.
A haverok dumálnak és szerencsétlenkednek, amíg Constantine hozza az eszközöket.
- Hé, figyeljetek! Tudunk segíteni, csak gyűljetek ide középre! - szólok hozzájuk hadarva.
Az egyik nem lát, a másikról lecsúszik a parketta, a harmadik mindjárt szétesik. Ebbe még egy profi kísértetterelő juhászkutya is beleizzadna, ha létezne ilyen. Ahogy evickélnek a körhöz, újra koppan a létra. Csak a hangját hallottam, nem látom.
A bölénysrác szaglászni kezd és dühösen fújtat felfelé. Csontváz hogy képes ilyenre? Egy halott csontváz, aki félig ember, félig állat. Hülye kérdés volt, még jó, hogy nem hangzott el.
- Jönnek. Ezek üldöznek minket, mióta a mezőkre kerültünk - mondja rezignáltan Frederica.
- Most szétfejelem azt a dögöt, ami elharapta a karomat - dühöng a nagyfejű.
- Csak a madarak ne jöjjenek! Meg az íjászok...
Újabb koppanás és egy magasból lehuppanó, nagy sárga kutya jelenik meg előttünk. A mellkasomig ér! Mintha a körbe szórt só csípné a talpát. Arrébb ugrik és vicsorog a haverokra.
A lány erőlködik, mint akinek már nagyon kéne, de nem jön. Még vörösebbek lesznek a csontjai. Már készülök rá, hogy a dühtől vagy az unalomtól berobban. Constantine elé helyezkedem és akkorára nyújtom a hátamat, hogy eltakarjam vele. Frederica szilánkjai átrepülnek a vakoskodó mutált haver bordái és egyéb részei között, Unus-ról meg lecsúsznak. A kutyába viszont beleállnak és úgy vonyít, hogy minden egyes hanggal egy másik, emberszerű fej és torzó ugrik ki belőle, majd visszahúzódik. Fejjel rohan neki a bölény és viszi, ami az útjába kerül.
- Basszus, csinálj valamit! - mondom a démonirtónak akkora konkrétsággal, amekkorával csak tudom.
És ekkor repülnek ránk fentről, a létra tetejéről... az agresszív szellemfürjek. Nagyon sokan vannak, rikácsolnak.
- Ezek a fényre jönnek? Te, mintha macskák nyávognának versenyt a tücskök ciripelésével!
Átlátszóak és rajtunk átrepülnek, a többieket viszont támadják. A közben záporozó nyilakról már szót se ejtek. A csontvázaknak ez mind fáj, sikoltanak, menekülnek. Csak Benito harcol. Vagy inkább rombol.
Gubót formázok magamból, hogy mögé rejtsem a bagóst. De nem kell, mert a nyilak minket nem érnek.
- Ezek ellen is jó a megszentelt gyertya? Mondok annyi imát én is, amennyit csak kell, de pucoljuk ki ezeket a...nemtommiket. El innen! En el nombre del Padre, del Hijo y del Espíritu Santo, ¡amén! Mennyből az angyal, eljött hozzátok, pásztorok. Jó, nem a mennyből és nem angyal, meg ti se őriztek csordát, de valami eljött, na! - szólok az összegyűlt társasághoz.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
-
Profil gif 2 :
Cortez Constantine
The strain I am under
A macska-ismeri-Lucifer kombó csak arról győzköd, megszökött a bolondokházából Haloweenkor. Vetek a fal felé egy jelentőségteljes pillantást, mintha a felület repedezett sarkai vennék a poént és visszapisloghatnának. Nem Lucifer stílusa bohócokkal szórakoztatni.
A srác nedves annak minden értelmében, mintha a láthatatlan csontvázak lehúzták volna egy lefolyócsövön, de ennek a lakásnak édesmindegy, a por majd sárdarabokká áll össze és a göröngyök napokig fognak ropogni a talpam alatt, míg végre előveszem a ritkán használt, jó helyre dugott porszívót. Sóhajtok. Minden baromságot beengedek ezen az ajtón ez pedig az egyik legmeredekebb anomália.
Amint belép, lustán végignézek rettegő fizimiskáján, szócséplés helyett rágyújtok, az ilyen váratlan események mindig nikotinra késztetnek. Felvont szemöldökű, bő párában útjára bocsátott füstöt fújok a zsúfolt szoba noir atmoszférájába, arra hogy matróz.
-Azért vagy vizes?
Mintha ez lenne a legfontosabb kérdés.
-Nem, a démonok nem szoktak láthatatlan nyílveszőkkel baszakaodni, ha ő idejönnek már minden materializálódik.
A célzást, baromság az egész történet, rosszul veszi, talán mert vizes, riadt srác, nem nézem ki belőle a jól fizető kuncsaft bolondját.
-Nem játszunk semmit, éppen ezaz, nincs időm az ilyen hülyeségekre.
Baszom vissza a súlyos telefonkagylót, nézek rá acélozott tekintettel, adok én neki nem materializálódott nyílvesszőket a tekintetemmel. A létrán már látványosan unatkozom, noteszt húzok elő, de jegyzetelés helyett, általában akkor veszem elő a fekete bőrborítású kötetet, ha bizonyos pontokat kell megbeszélnem, a hátul tárolt telefonkönyvhöz lapozok, nem minden jó szám van meg a mobilomban, egyes, megbízható pszichológusok elérhetőségét itt tartom. Már éppen diktáltam kit keressen helyettem amikor…
Gyorsan kapcsolok, ez általában így van, nincs panasz a reflexeimre. Próbálom ellökni a lefelé eső csontváz útjából, de csak odáig jutok, hogy megragadom pólóját, kicsit félre húzom. Villámgyorsan elengedem, amint regisztrálom, én kapaszkodom belé.
-Én is látom.
Vágom rá idegesebben, mint szeretném. A földöntúli hang, ironikus módon megnyugtat, ez már valami ismerős, itt már torokköszörülve megigazítom nyakkendőm és rendesen elnyomom az időközben elejtett cigit.
A további intermezzo súlyos szemöldökráncolást csal elő belőlem, de legalább már be tudom azonosítani az ektoplazmatikus jelenséget, noha mielőtt a sóért rohannék, veszek két mély lélegzetet, a Martín nevű hosszas magyarázata előtt.
-Nos…
Dörzsölöm meg állam, mintha máris sár ragadt volna rá.
-Sajnálom, hogy ez történt és nos a nyilvánvalóan halott haverjaiddal szintén. Hagyjuk a pénzt. Felveszem az érdekes esetek, fizetés nélküli számlájára.
Ezért vagyok csóró bassza meg!
-Lehetséges, hogy az említett kísérlet miatt rendellenes ez a szellem, mindenesetre csak kóbor lélekről van szó, ezt könnyen orvosoljuk. Az áldozatok ráadásul általában a mennybe jutnak jó hír a…havernak.
Optimistán dörzsölnék ezúttal homlokot, ha nem követné a dolgot újabb intermezzo és érkeznének vendégek megint, jó, hogy nehéz íróasztalom széles felületében meg tudok kapaszkodni, főleg a vizelési zavarokkal küzdő halott kapcsán. Mi a…picsa?
Éppen a gondolatmenet végére érek, amikor a matróz konkrétan megment, engem, ez már önmagában is indok némi szélütésre.
-Te…mutáns vagy?
Iktatok közbe valamit, megpróbálva lenyelni a tompa undorom, mennyire baromi igazságtalan a genetika alapú különleges képesség, aztán eszembe jut a kísérleti labor.
-Vagy? Mexikóban csinálták ezt veled? Ah, igen, mindjárt nyitok egy utat nekik. A gyerekekkel különösen kedvesek, nyomorult tollasai.
Beszáguldok a bibliámért, sóért, aztán űzött pillantást vetek Martínra.
-Össze tudnád terelni őket? Lehetőleg ide.
Szórok kör alakban sót a padlóra, nyitom fel a szent szöveget, tűröm fel ingujjam az angyal ereklyéért. Jobb, ha idehívok egyet kísérgetni, talán a sima átjáró csak összezavarná őket, nem véletlenül ragadtak itt, a kínzott lelkek egy oktávval magasabb hangnem, mint a sima, szelíd halottak.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
Istennel és az Ördöggel
Profil gif 2 :
Martín Alvarez
- Ja, Lucifer? Őt ismerem, az első macskánkat is így hívták. De ha az öreg patásnak ilyen haverjai vannak, mint akiket láttam, akkor elég sajátosan harcol az Egek Ura ellen - mondom nagyra meresztett szemekkel csodálkozva.
Mikor végre bemehetek, gyorsan be is lépek. Még egyszer megtörlöm a homlokomat. Nem sokat segít, mert látszik, hogy csuromvíz vagyok. Fel lehetne törölni egy egész folyosót a pólómmal.
Alig kapok levegőt. Láncdohányos lehet az ürge, meg rendetlen is. Mióta menekülök és egyedül élek, én is az vagyok, bár nincs ennyi cuccom, amit szétdobálhatok. A hajón már más. Nime lenyakaz, ha kupit csinálok.
- Démonok? Ezek démonok? - kérdezem, amit próbál belémbeszélni.
A gúnyolódására csak grimaszolok. Nem fogok kötözködni. Segítségért jöttem. Kiállok magamért, de nem fogok nagy feneket keríteni ennek.
- Egy darab nyílvessző sincs sehol. Minden az ablaküvegedben látszott és hallottam is, de nem...hogy mondta az az őrült tudós? Nem materia-li-zá-ló-dott. Nézd el nekem! Matróz vagyok, nem fizikus - teszem hozzá a nehéz szó tagolása után.
- Naaa, ne hülyéskedj már! Téged ajánlottak, hogy ilyen földöntúli dolgokkal kereshetlek. Most akkor földhözragadtat játszunk?
Ezt már nem tűrtem.
Az animés beszólás tetszett. Nevetek is rajta.
- Pár napja van ez és minden éjjel otthon aludtam. Hajón is szoktam aludni, mikor messzire megyünk, de azóta nem voltunk olyan távolságban, hogy ne értem volna haza. De...az előbb itt volt ez a nyilazás. Nem állandóan üldöznek, de szerintem a nyomomban vannak. És nekem nincs létrám. Az se mareti...mate...nem jelent meg úgy, hogy megfogjam és kivágjam az ablakon. Csak koppant. De ha ki kell jönnöd, mert ott érdemes kezdeni, akkor persze, gyere!
Kétszáz dollárt meg fogok érezni. Jól fizetnek ezek a hajós megbízások, de azért nem vet fel a pénz. Na de keressek egy olcsóbb ördögűzőt, aki vagy elüldözi ezeket vagy nem? Ez azért komoly dolog. Nem olyan, hogy átmegyek a másik boltba, mert ott akciós a hamburgerhús.
A nagy gondolkozásból egy újabb koppanás zökkent ki és egy csontváz esik elénk. Nem mászott a létrán, hanem leesett.
- Látom, pedig most nem aludtam! Ez hülyén hangzik, de...szóval nem álom.
- Martín, segíts!
Attól a fátyolos hangtól a hideg ráz. Libabőrös is leszek hirtelen, de nem futok el. Az a legijesztőbb, hogy ismerem ezt a hangot.
- Unus, te vagy?
- Én. Esquivez Elcsúszónak nevezett. Jól elrontotta a kísérletét, mert azóta nem tudok semmihez hozzáérni. Éhen is haltam, mert enni se tudtam.
- Ööö... - nézek Constantine-ra.
Összeszedem magam. Martín Alvarez nem esik kétségbe!
- Én belekerültem egy illegális emberkísérletbe Monterrey-ben, Mexikóban. Átvertek minket! Sokan meghaltak ott, csak hárman éltük túl. Unus-t nem láttam, miután dr. Nathaniel Esquivez elvégezte rajta a génmódosítást. Csak elmondta, hogy meghalt. De ez már évekkel ezelőtt volt!
A felállni próbáló, de a talpát rögzíteni képtelen vörös csontváz felfelé mutogat. Megjelenik egy két méternél is magasabb, szintén vörös, nyúlánk csonti, meg egy kicsit alacsonyabb. Neki nagy szarva van, mint a bölényeknek, csontfarka és az egyik karja úgy lóg, mint ami eltört. Száll körülötte a por. Mindketten másznak lefelé a létrán és a padlón csontzörgéssel csattan a lábuk.
- Hol vagyunk? - kérdezi a nagyfejű és elindul a fal felé.
Neki is megy, mint aki nem látta. A fejével jól bebucizta, lyuk marad utána.
- Jaj, mi ez megint?
Törölgetem a homlokomat és megint grimaszolok.
- Guillermo! Jézus ereje, mi történt veled?
A harmadik csontváz olyan mozdulatokat tesz, mint akinek pisilni kell, de próbálja visszatartani. Ezután apró darabokra robban és Constantine elé úgy ugrok be, hogy zászlószélességűre nyújtom magam, nehogy eltalálják a szilánkok. Minden darabka lebeg és utána összegyűlik, hogy az óriás csontváz újra egybeálljon.
- Mindig ez van. Szétesek. Mióta meghaltam, össze is állok.
Kezemet a szám elé téve, elcsigázott hangon szólok az ördögűzőhöz.
- Madre de Dios, Frederica, szegényem... Ördögűző úr! Ők hárman mexikói gyerekek voltak. Guillermo már betöltötte a tizennyolcat, a többiek még nem. Halottak, ahogy hallod. Tudsz rajtuk segíteni?
Érzem, milyen hülye kérdés ez, mert az se derült ki, milyen segítséget akarnak. Majd a szakember megmondja. Odamegyek a bölényfejűhöz és a vállára teszem a kezemet. Az előbb nem válaszolt, össze volt zavarodva. Most meg próbál lefejelni, de lepattan a gumiként nyúló fejemről és hátrahőköl. Néz, de nem oda, ahol én vagyok. Mintha rosszul látna.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
-
Profil gif 2 :
Cortez Constantine
The strain I am under
Mi a fasz? Ez az első gondolatom és rántanám ki a kezéből az ajtót, vágnám rá az orrára, ezt a házat még én uralom, de a légyszi jól irányzott rúgással csapódik a bordáimnak, sóhajtva engedek az ajtónak, lenyelek néhány csúnya bazdmeget.
-Tényleg nem pipáltam.
Nyomom meg gúnyosan a hangsúlyvéget, bár a csontváz alak gyanús, ott hunyorítok nem-e halloween jelmezes kiskölykök csapták be.
-Van. Bukott angyaloknak hívják őket és elég szar arcok, bár olyat még tényleg nem pipáltam, hogy csontváz alakban nyomuljanak.
Fintorogva hallgatom milyen entitásokat szedett össze, kijjebb tárom a nyikorgó, kívülről összekarmolt, belülről több helyen ütésnyomoktól tarkálló nyílászárót.
Ha beljebb lép, tömény cigifüsttel mérgezheti tüdejét, talán rálép néhány félre hajított papírlapra, behallatszik az forgalom és autódudák városi szimfóniája. Hogy fokozzam a hangulatot, levezessem a traumát, amit a puszta létezése okoz, én is rágyújtok. Őt nem kínálom meg. Becsapom mögötte az ajtót, pár fürge lépéssel átszelem az entrópiám, lazán nekidőlök az ablakpárkánynak és blazírt arccal hallgatom tovább csontvázakról szőtt teóriáját.
-Tehát úgy gondolod démonok üldöznek? Kétségkívül mindenki azt szeretné, hogy boldog kiskölyök maradj.
Iktatom közbe kissé gúnyosan.
-A kísértetek nem lőnek rád, nincs testük és a nyílt utcán aligha csinálják poltergeistek, vagy démonok, fura lenne. Valószínűleg valaki álruhában szívatott téged. De nekem csak ezüst töltényem van, felszentelt, embert nem ölök.
Felveszem tekerős telefonom régi, nehéz kagylóját.
-De kihívhatom neked a zsarukat, ha akarod. Ha rád lőnek, az komoly dolog.
Kár volt megszakítanom, visszarakom a kagylót, most már próbálom megvárni, amíg végig nyomja.
-Szellem íjászok? Te egy animéből jöttél? //sorry, ezt muszáj volt XD//
Felvont szemöldökkel sóhajtok rá egy adag füstöt.
-Ördögűző, de adott esetben bevállalom a szellemeket. A tiéd viszont úgy hangzik, mint egy rémálom. Constantine vagyok, mellesleg. Najó, most nyilvánvalóan nem üldöz senki, különben már itt lennének. Otthon történt a dolog gondolom, esetleg elmehetek és körülnézhetek, van, hogy a szellemek egy adott helyhez, vagy tárgyhoz kötődnek. Talán van egy elátkozott létrád. 200 dollár lesz a kiszállás és rutin tisztítás.
Figyelem ez vajon mennyire veszi el kedvét a dologtól. Azért, ha ragaszkodik hozzá, megrázhatja a kezem.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
Istennel és az Ördöggel
Profil gif 2 :
Martín Alvarez
- Légyszí, hallgass meg! Ilyet még nem pipáltál, az biztos! Csontváz alakú szellemek vannak a nyomomban. Menekülnek valaki elől, mintha elűzték volna őket az égből. Van olyan, hogy kibasznak onnan valakit, mert felrúgta a szabályokat? És miért hozzám akarnak jönni? Kis albérletben lakom, nincs hely olyan bölényméretűnek, meg vékony óriásnak, se annak, amelyik nem tud járni, csak csúszik.
Gyorsan elhadartam azt, amit még tényleg tuti sose hallott a pali.
- Pont azért jöttem, hogy megint boldog kiskölyök lehessek! Az agyamra mennek ezek a kísértetek! Nem örömömben jíháztam, hanem lőttek rám! Szellemnyilakkal, láthatatlan íjászok! Az ablakodban láttam tükröződni és a koppanásokat is hallottam. Ez új amúgy, de ilyesmi témában jöttem.
Meresztgetem a szemeimet és ingatom a fejemet, hogy bemehetek-e? Úgy érzem, hogy folytatnom kell. Hogy mindent el kell mondanom egyszerre.
- Vörös csontvázak üldöznek és az egyik úgy odabaszta az égből lecsapott létrát álmomban, hogy az alsó lakó feljött. Nem álom volt! Te szellemirtó vagy, ugye? Van olyan nagy géped, amibe bezárod őket, aztán hadd rázzák a házat, de engem békén hagynak? Martín vagyok amúgy, szevasz! - darálom el a bevezető végét és a kezemet nyújtom barátságos vigyorral.
A szememen láthatja, hogy nagyon nyugtalan vagyok, de amúgy semmi drog. Kipróbáltam ezt-azt, de én nem leszek bemindenezett utcatöltelék. Se bűnöző, aki ilyet árul nekik. Kerülöm is a fura alakokat. Pedig azok szeretnek engem, hogy vinné el őket a fene. Lecsapja a létrát az éjszaka közepén... Na de most megmutatjuk nekik!
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
-
Profil gif 2 :
Cortez Constantine a Nap Hősének tart
Cortez Constantine
The strain I am under
Csend van a szomszédban. Csend van nálam is, minden bútor a helyén porosodik, az összefirkált jegyzetek meggyűrt kupaca a szemétben végezte és én íróasztalomra könyökölve bámulok egy régi vágású vezetékes telefont. Senkinek sincs ma már ilyen, ujjal tekerős megoldása, de én szeretem a fémek és rugók kattogását, legalább itt, irodaszerű legénylakásomban, ahová tompán behallatszik a forgalom morajló búgása.
A félhomályban, egy rég elhagyott lámpabúra helyén egyetlen szál villanykörte pislákol, ujjaim adnak némi ütemet a csendnek, ahogy töprengve dobolnak régi, mahagóni íróasztalomon. Tekintetem még mindig a fekete telefont tartja fogva, agyam kattog csak egy egészen más régióban, valahol Anglia környékén, családneveket sorol. Mögöttem parafatáblán foglalta el helyét Thea állítólagos halálának rejtélye, kérdőjelek, néhány pixelesen nyomtatott, régi, archív újságkivágással, fonalak, amikkel bizonyos élő, vagy halott emberekhez kötöttem. Kezd összeállni. Jobb nadrágzsebem húzza egy modern mobiltelefonos szerkezet is, ha gyorsan akarok repülőjegyet foglalni elég egy gombnyomás, nem kell tekerni, én is tudom.
Fotelem megnyikordul, ahogy pózt váltok, szúrós, komor tekintetem beleáll a fekete telefon kagylójának felületébe. Mély, szinte filozofikus tűnődésemből valami kakofónia zavar fel, tompán az ajtó felé fordulok, nyelvemre tolul egy “bazdmeg magad” de mielőtt elcsesznék egy kuncsaftot, vesztemre kibámulok az ablakon. Egy képtelenül hülye figura bámul rám vissza, először azt hiszem, halott. Azok szoktak abszurdak lenni, a létezés nem kívánatos, furcsa anomáliái, kócosan.
-Mi az isten?
Veszem számra a nevét, ahogy szoktam, szemernyi tisztelet nélkül, ennyi se jár annak, aki kitagadott az országából.
Először az ablakon nézek ki, de nem látom a furcsa fejet, aztán fürge ugrással az ajtónál termek, feltépem és szembenézek a víjjogó figurával. Valami hülyegyerek, biztos eltévedt futár, vagy jehowa kikúrt lunetikusa.
-Gondolom nem ide jöttél. Aki ide jíházzák magukat, azok nem éppen boldog kiskölykök.
Ironikusnak hathat ez a megfogalmazás tőlem, aki látszólag nem nézek ki többnek nála, de részletkérdésekkel nem foglalkoznom, főleg olyan magyarázattal, amit én sem értek pontosan, úgyhogy magamnak se szoktam elemezni. Biztos vagyok benne, hogy rossz ajtón cowboykodott a cserkész srác, nem veszek semmit! Ezzel a lendülettel próbálom rávágni az ajtót.
A félhomályban, egy rég elhagyott lámpabúra helyén egyetlen szál villanykörte pislákol, ujjaim adnak némi ütemet a csendnek, ahogy töprengve dobolnak régi, mahagóni íróasztalomon. Tekintetem még mindig a fekete telefont tartja fogva, agyam kattog csak egy egészen más régióban, valahol Anglia környékén, családneveket sorol. Mögöttem parafatáblán foglalta el helyét Thea állítólagos halálának rejtélye, kérdőjelek, néhány pixelesen nyomtatott, régi, archív újságkivágással, fonalak, amikkel bizonyos élő, vagy halott emberekhez kötöttem. Kezd összeállni. Jobb nadrágzsebem húzza egy modern mobiltelefonos szerkezet is, ha gyorsan akarok repülőjegyet foglalni elég egy gombnyomás, nem kell tekerni, én is tudom.
Fotelem megnyikordul, ahogy pózt váltok, szúrós, komor tekintetem beleáll a fekete telefon kagylójának felületébe. Mély, szinte filozofikus tűnődésemből valami kakofónia zavar fel, tompán az ajtó felé fordulok, nyelvemre tolul egy “bazdmeg magad” de mielőtt elcsesznék egy kuncsaftot, vesztemre kibámulok az ablakon. Egy képtelenül hülye figura bámul rám vissza, először azt hiszem, halott. Azok szoktak abszurdak lenni, a létezés nem kívánatos, furcsa anomáliái, kócosan.
-Mi az isten?
Veszem számra a nevét, ahogy szoktam, szemernyi tisztelet nélkül, ennyi se jár annak, aki kitagadott az országából.
Először az ablakon nézek ki, de nem látom a furcsa fejet, aztán fürge ugrással az ajtónál termek, feltépem és szembenézek a víjjogó figurával. Valami hülyegyerek, biztos eltévedt futár, vagy jehowa kikúrt lunetikusa.
-Gondolom nem ide jöttél. Aki ide jíházzák magukat, azok nem éppen boldog kiskölykök.
Ironikusnak hathat ez a megfogalmazás tőlem, aki látszólag nem nézek ki többnek nála, de részletkérdésekkel nem foglalkoznom, főleg olyan magyarázattal, amit én sem értek pontosan, úgyhogy magamnak se szoktam elemezni. Biztos vagyok benne, hogy rossz ajtón cowboykodott a cserkész srác, nem veszek semmit! Ezzel a lendülettel próbálom rávágni az ajtót.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
Istennel és az Ördöggel
Profil gif 2 :
Martín Alvarez
Ott van, az lesz az a hely! Már hallottam egy furcsa fickóról, akit nem kerestem volna meg, de muszáj volt. Rémálmok üldöznek egy ideje, amik nem is álmok, ahogy ma kiderült. Szellemek vagy fene se tudja, miféle lények, de nem akarom őket. Le fogom rázni mindet, ahogy az őrült tudóst Monterrey-ben, a bandát Új-Mexikóban és a zsarukat is. Segítséggel. Tuti, hogy segíteni fog, mert addig magyarázok neki, amíg nem csinál valami hókuszpókuszt. Nem fogok távozni, ha nemet mond. Én mindent megoldok, ezt is lerendezem és valami eszement sztori lesz belőle. A világ egyik csodáját ismerem meg, az az érzésem.
Most mondjam, hogy ez egy patkánytanya. Nem valami igényes, de láttam rosszabbat is. Ajtó van, ablak van. Koszos és kopott minden, repedt, mintha szét akarna esni, de mit bánom én? Ha itt él a szellemirtó, akkor itt beszélek vele. Kifújom magam. Lihegek, mert kilométereket futottam. Átizzadtam a pólómat, de annyira nem lehetek büdös, mert este zuhanyoztam. Megtörlöm a homlokomat, beletúrok a hajamba, hogy még kuszábban álljon, mint eddig. Sandán körülnézek. Nem titok, hogy idejöttem, de a pasas elvileg nem reklámozza magát. Nem adott fel hirdetést, mint a Démonok között szellemvadászai. A neve tuti nem igazi. Azt a filmet is láttam.
Bekopogok az ajtón, aztán az ablakon is. Utóbbihoz odatapasztom az arcomat és bevigyorgok. Nézelődök is, de ha semmit nem látok, csak bentről látnak, az se baj. Az elbűvölő mosolyommal bárkit megnyerek magamnak. Most zaklatott a mosolyom, vagy inkább a szemem, de még mindig hozom a formámat. Az ablaküvegben azt látom tükröződni, hogy nyílzápor zúdul rám.
- Jáí! - kiabálok és összegörnyedek, kezeimet a fejemre húzva.
Gumírozva vagyok, nem kéne ártania egy ilyen támadásnak. Riadtan körülnézek. Sehol egy nyílvessző, se íjász. Túl sokszor láttam a Robin Hood rajzfilmet? A karom libabőrös. Izzadok és fázok egyszerre. Ez normális? Imádom a nem normális dolgokat. Jó helyen járok most is, úgy érzem. Zavartan bámulok magam elé. Még egyszer nem nézek bele abba az üvegbe, az tuti. Inkább majd a lakó képébe. Erre a sikítozásra már biztos előjön, ha a kopogásra nem is.
Profil gif 1 :
Karakterlap :
Karakterdal :
Kapcsolat :
-
Profil gif 2 :
Ajánlott tartalom
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.