Marvel: Madness Returns
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Marvel: Madness Returns
Oldalplotok Ta LoMorlockokTVAS.H.I.E.L.D.EmbertelenekWakandaBayville S.A.B.E.R.Raft Bosszúállók Sentinels Üdv!Köszönt Téged a Föld-6969!
Pánikra semmi ok, mind össze vagyunk zavarodva. A kérdéseink és a kételyeink visznek minket előre. Csatlakozz hozzánk! Keressünk együtt válaszokat, fedezzük fel és formáljuk a valóságot! Bizalmunk jeleként hozzáférést biztosítottunk számodra az itt található tudásbázishoz. Izgatottan várjuk, hogy Te is nyomot hagyj benne!
Üdvözlettel: Interdimenzionális Diplomáciai Testület
Fontos linkekSzabályzat Világleírás MCU canon lista ET minta Univerzum foglaló Foglalt avatarok IC híreink Elkészültem! OOC híreink Eddig történtek Kredit Discord szerverünk Update'24
SZEPT 14
Oldalunk új kinézetett kapott, az Ana Codes mintája alapján.
'24
MÁJ 15
Az oldalra beköszöntött a tavasz, így jelenleg is 2026 tavaszát írjuk az oldalon.
'23
NOV 19
A Marvel: Madness Returns megnyitotta kapuit.
'XX
X X
A következő eseményünk ide kerül ki hamarosan!
BelépésJelentkezel a Bosszúállók közé?

Elfelejtettem a jelszavam!

2026, tavasza EmbertelenekTagok keresettjei
Az oldal vezetősége Percike, a Mindenható Stan Lee, a Mesélő
Pusztulás számláló
Rise of Hydra
20%

Multiverse of Madness
15%
Chatbox
Legutóbbi témákJelenleg futó küldetéseink
» How did We get so Dark?
by Laserian Harries Ma 4:49 am-kor

» Surprise or shock
by Laserian Harries Ma 3:48 am-kor

» LazyTown Goes Digital
by Laserian Harries Ma 1:55 am-kor

» With your Christmas of white
by Rosemarie Morozov Tegnap 10:31 pm-kor

» Út a vég kezdete felé
by Mary Jane Watson Tegnap 8:27 pm-kor

» Food brings us together - N&M
by Nimue Valen Tegnap 8:06 pm-kor

» Ghost of Christmas Past
by Winifred Wilson Tegnap 11:12 am-kor

Statisztika
Összesítőnk
Ki van itt?A S.H.I.E.L.D. és HYDRA aktív ügynőkei
Nincs

Mary Jane Watson
• doing the best they can •
Tegnap 8:27 pm-kor
Nightmare,

Igazából semmi időm nincs arra, hogy feldolgozzam a egészet, és összerakjam magamba a dolgokat. Péter előbb még... nem lélegzett a karjaimba, átment rá venom, Harryt ott hagyva, és Petert meggyógyítva immár benne van. Peter pedig teljesen jól van, és... komolyan mintha minden rendben lenne. Egyenlőre nekem is csak ennyit kell felfognom az egészből. Peter meggyógyult, jól van. El kell tűnnünk innen, és kitalálni, hogyan tovább.
- Eléggé hangosan voltatok, az egész város hallott a dologról, és a sajtó azonnal rohant is, Robbei engem is hozott, de elszakadtam, mert... rossz érzésem volt. - ami teljesen be is jött. Nem tudtam ekkora gyomor görccsel kint állni, és várni.
- Nem voltam veszélyben. - ezt azért hozzá teszem, megígértem neki, hogy figyelmesebb leszek. Nem cselekszem meggondolatlanul, és nem sodrom veszélybe magam. Ez a legtöbbször sikerül is.
Harry mosolyog, de szintén látszik rajta a zavarodottság,de azért örül Peternek.
- Nem én hívtam, tudjátok, hogy neki mindenhez van riasztása. El kell mennünk... - de Peter túl jól érzi magát a bőrében, és kicsit aggódok is miatta.
- Pete, menjünk ki kell pihenned magad... - súgom oda, miközben már hallom is jönnek Mr. Osborn, és az emberei.
- Nem találom ... - közbe Harry elkezdte keresni a maszkot, de kissé megtántorodik, oda sietek neki segíteni.
- Jól vagy Harry? - ő csak biccent, és ekkor meghallom Mr. Osborn hangját. Kiakad a szemem, de Peterön fent van már a fekete maszk... nagyot nyelek, de kihúzom magam, és erre biztatom Harryt is.
- Apa... - mondta volna Harry tovább, de akkor jön rá, lehet nem itt mindenki előtt kéne. - ... otthon elmesélem mi történt. Csak kérlek... - kimerülnek tűnik. Peter pedig majd kicsattan, kétfelé szakad a szívem, de úgyis Pete ahogy tudja és rendbe jön teljesen felgyógyul, vissza adja Harrynek. De vajon jó Harrynek ha vissza kapja? Megrázom a fejem, megint ez a dilemma. Nem nekem kell ezt eldöntenem, de borzasztó.
- Igen Mr. Osborn, én jól vagyok. De Harrynek pihennie kéne, kérem... - segítek átadni neki a fiát. Próbálja Harry kihúzni magát, mintha semmi baja nem lenne, nem fogadja el, hogy a társ, a parazita, aki eddig egyben tartotta, már nem a mankója. Csípősen nézek közbe Peterre a megjegyzéseire. Szerintem a poénkodásnak nincs itt az ideje.
Mr. Osborn látja fia, tényleg kimerült, így int nekünk, és távoznak is.
- Peter, meg kell szabadulnod ettől, ahogy úgy érzed teljesen felgyógyított, rendben? - nézek rá aggódva, elé állok, hogy rám nézzen, de ebbe a fránya maszkba sosem tudom, hogy ilyenkor tényleg rám figyel e annyira utálom.
- Hallod őt? - mivel marhára furán viselkedik, gondolom ez a valami az, aminek köze van hozzá...
Mary Jane & Spiderman

Út a vég kezdete felé 64aaa26b565bf604fcdd67bf0bc60349

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :
Út a vég kezdete felé 68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f48654550523439723266647a46773d3d2d3635323437373333372e313536353765396136333232333861653130373734373036333236362e676966
Peter Parker

Profil gif 2 :
Út a vég kezdete felé YLREhps

Peter Parker
• doing good for good reasons •
Vas. Nov. 10, 2024 11:17 pm
Út a vég kezdete felé
2026. május 10.Emily Lyman Science Center
Ugyan sikerül megállnom, hogy a szemöldököm felszaladjon MJ kérdése hallatán és még idejében ráncba szednem az arckifejezésemet, azért azt már nehezen tudnám letagadni, hogy megütközök a megfogalmazásán. Méghogy önmagam vagyok? Naná, hogy az vagyok! Ki más lennék? Valami idecsöppent klón egy másik világból? Egy nem elég, már többet is akar?
- Persze, jól vagyok. Tudod... mindent egybevéve. - amennyire jól lehet az ember, miután egy kondimániássá vált Crocodile Dundee homokzsáknak használta és kishíján megölte. Igaz, ez nem az ő hibája, ahogy senkié sem. Nem ez volt az első ilyen harcom és mindig tisztában vagyok azzal, mit vállalok és mit kockáztatok ilyenkor, de akkor is... miféle kérdés volt ez?
- De hogy kerültél te egyáltalán ide? Azt hittem, egy cikken dolgozol. - próbálom nem túl vádlón, és inkább érdeklődőn feltenni ezt a kérdést, mintha csak a parkban futottunk volna össze véletlenül, de egy induri-pinduri tüske azért mégis van bennem, mert alig egy éve, vagy talán még annyi sem volt, hogy én lettem a rosszfiú, amiért nem akartam, hogy a munkája miatt tűzvonalba kerüljön. Oké, tény, hogy annál a Sírkő-incidensnél el is szúrtam a cikkét, de azért ez nem lehet kifogás arra, hogy az első adandó alkalommal felbukkanjon egy éles ütközet helyszínén, ahol ki tudja, miféle fegyverek vagy ellenségek lehetnek jelen. A jobb kérdés lehet, hogy inkább az volna, hogyan engedhette ezt Robbie. Azt hittem, ennél felelősségteljesebb és az első reakciója nem a szenzációhajhászat lesz, mint az elfuserált cimbijének, Jamesonnak. Mindegy. A fő, hogy jelenleg nincs veszélyben, így most kár lenne tovább ezen rágódni. Helyette Harry felé fordulok és követem a tekintetét. Értem a félbehagyott mondat okát... de ha azt nézzük, lehetne rosszabb is.
- Tudod, mit mondanak a Wayne-örökségről, haver. Az nem csak kő és malter. - teszem vállára a kezemet vigasztalón, miközben sikerül egy kicsit sem túljátszott, drámai sóhajt is hallatnom az idézet kedvéért, mert egy ilyen klasszikus mégiscsak megérdemli. Érzem én magamon tekintetét felvidítási próbálkozásom nyomán, de kérdem én, a nevetés hol marad? Mi lesz így a barátságos Pókember reputációmmal?
- Túl korai? - nézek rá és erre már nem tud magában tartani egy fejcsóválással egybekötött, kesernyésnek ható horkantást.
- Ne már, ez ütős volt, te is tudod! - játékosan a vállamba bokszol. Szinte semmi erő nincs mögötte. Ez nem jó jel. Se a közelgő helikopter hangja.
- A lovasságot te hívtad? - legjobb barátom felé intézem a kérdő szavakat, mert ilyen feltűnő belépőt aligha tudott volna bárki más szervezni. Épp csak a dollárjelek hiányoznak a gép oldaláról. Osborn-ok és a felvágási hajlam, nem igaz?
Némileg hátrébb lépek, mert a rotor és a propellerek kettőse elég nagy zajt csap és bár köszönhetően annak, hogy az épület másik oldalán száll le, elég nagy a távolság ahhoz, hogy ne legyen komolyabb hatással a Ruhára, mégis érzem a gyomromban azt a kellemetlen érzést, hogy nem kéne hozzá sok, hogy ez megváltozzon. Ezért kilépek a zavaró rádiuszból, és cserébe a Ruha mintegy olvasva az ösztöneimben és reagálva rájuk, bevonja az eddig látható arcomat fekete anyagával, hogy visszakerüljön rám a pókmaszkom.
- Ööö... valaki nem látta véletlenül a pirosat valahol? - körbenézek elejtett szövetmaszkom után kutatva tekintetemmel a fehér szemrészek mögött. Egyébként ez csak félig komoly kérdés. Mi szükségem lenne rá jelenleg?

Figyelem, amint Norman elhagyja a helikoptert, a nyomában nem sokkal marad el kettő, három... nem, pardon, hat állig felfegyverzett tag, akiknek még az arcukat sem lehet látni, mert olyanok, mintha most léptek volna ki a HALO vagy valami hasonló vérkomoly lövöldözős játékból. Aranyos, amikor cosplayezni próbálnak. Impozánsak a high-tech csúzlijaik.
- Ez azért egy kissé túlzás, nem? - mormogom a kérdést MJ fülébe súgva, szarkasztikus megjegyzésnek szánva, miközben a féltucatnyi magánhadsereg rendkívül dramatikusan (és abszolút feleslegesen) leellenőrzi a Központ környékét és körbeveszik az épületet.
- Szerintetek ma este még rájönnek, hogy tiszta a terep vagy szólnom kéne nekik, hogy nincs már mit biztosítaniuk? - reméljük, nem az utóbbi, mert akkor nagyon szívesen megkérdezném tőlük azt is, hogy ha már ennyire jól fizetett nagymenők, akkor miért nézek meg egy Jóbarátok epizódot, ahelyett, hogy mondjuk tíz perccel korábban ideértek volna? Persze, ekkora dolgot mégse várhatunk el, hiszen akkor még hasznuk is lehetett volna.
- Mi az ördög történt itt? - felénk rohan az aggódó, szigorú tekintetű apuka, miután megpillantja egyre csak sápadó fiát. Ha Harry ezt így folytatja, a végén még azzal fogják megvádolni, hogy a Holdat akarja leutánozni a színével.
- Az úgy volt... - eddig még nem tapasztaltam olyat, hogy valakinek a pillantása azt üzenje: "Fogd be!", de most sikerült ezt is kipipálnom. Vélhetően szóvá is tenne valami olyasmit, hogy nem engem kérdezett, de pillantása előbb a maszkomra, majd a mellkasomon lévő fehér jelre vándorol. Az arcán megannyi érzelem. Undor? Harag? Döbbenet? Azt hiszem, mindegyik stimmel.
- Az meg mit keres magán? - hol Harryre, hol rám pillant. Úgy tűnik, abból a sok pénzből nem futja illemtan leckékre, mert a köszönés valahogy elmaradt. A bemutatkozás hiányán nem akadok fenn, azt a részt megértem, tényleg felesleges lenne.
- Ez megmentette az életemet. - nyomatékosítom az általa használt szót némi undorral, ha már ő sem rejtette véka alá a sajátját. Kissé talán fura, hogy a Ruha védelmére kelek, de igazán észrevehetné magát Norman, ha már egyszer eddig a fiát tartotta életben.
- Ha elkerülte volna ugyanis a figyelmét, amíg az emberei egy puccos toronyházban feltett lábakkal popcornt zabáltak, addig a maga által finanszírozott vállalkozást megtámadták. - ebben az egyenletben bizony ő a közös nevező, nem én, és ezt nem vagyok rest az orra alá dörgölni, amiért ő burkoltan egyből ujjal mutogatna. Megelőző csapásnak is hívhatjuk.
- Szívesen, amiért már nem aktív csatatér. Csak úgy mellesleg. - lehet, hogy ez kissé bunkó volt tőlem, és a múló "majdnem meghaltam" sokk beszél most belőlem, de nagyon jól esett.
- Miss Watson? Maga jól van? - Norman MJ felé fordul, miután néhány másodpercnyi döbbenettel kiheverte, hogy verbálisan felpofoztam. Cserébe úgy néz ki, levegővé avanzsáltam.
- Persze, mintha itt sem lennék... - lépek arrébb, nehogy véletlenül megzavarja a jelenlétem a férfi totál átlátszó udvariaskodását. Addig is leguggolok, hogy felvegyem azt a pengét, ami nem sokkal ezelőtt még bennem éktelenkedett.

bettyleg

power and responsibility

Peter Parker
Profil gif 1 :
Út a vég kezdete felé Sy35z

Karakterlap :
Út a vég kezdete felé Sy31D

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :
Út a vég kezdete felé Sy3tO

Mary Jane Watson a Nap Hősének tart

Mary Jane Watson
Pént. Nov. 08, 2024 1:13 pm
Nightmare,

Peter felpattan, mint akinek kutya baja sincs. Kissé hátrálok is, akkor hévvel, és erővel... természet ellenesen pattan két lábra. Kitágult szemekkel nézünk egymásra Harry-vel. Látom a tekintetén, hogy ugyan azon az érzelmi kavalkádon megy keresztül, mint amin én jelenleg.
- Jól vagyok, az a fickó, azt mondta Harry elment. Biztonságban voltam. - oh hát ez félig igaz, de most kisebb bajunk is nagyobb annál, hogy én mennyire voltam veszélybe. Peter ugyanis ... nem lélegzett már...
Egyszerűen nehéz hirtelen feldolgozni a látottakat, hallottakat. Mély levegőket kell vennem, mert érzem a szívem továbbra is távozni kíván a mellkasomból, és igyekszem lenyugtatni magam, miközben könnyeimmel küzdök. A ruha egyszerűen kilöki belőle a kést.
Peter jól érzi magát, elmosolyodom, de tudjuk miért, ismét összenézünk Harryvel, és tudja mi történt. Az a parazita ment át Peterbe, a fekete ruha főleg elárulja a történteket. Harry magabiztos tartása kissé enyhül, leül a földre.
- Öreg, a szívbajt hoztad ránk. - szólal meg végül, keserű mosollyal. De ha belőle kikerült a szimbíóta... Nem tudok, képtelen vagyok ennyi érzéssel most hirtelen megbirkózni. Egy a fő, Peter előbb még haldoklott...
- Peter... - oda lépek, majd jó szorosan magamhoz ölelem, és már nem tudom vissza folytani a könnyeimet. - Azt hittem elveszítelek. - beletúrom mellkasába az arcom, de van némi rideg érzésem... de egyfelől, tudom, hogy Petert ölelem, így a szokásos meleg érzés átjár. Viszont, még amit érzek pluszba: bizsereg a pókösztönöm?
Igyekszem ezt a negatív, figyelmeztető érzést elnyomni egyenlőre, és azzal foglalkozni, hogy Peter jól van.
Elhúzódom, majd a két tenyerem közé vetem az arcát, jól megnézem magamnak. De hála az égnek az én Peterömet látom.

- Jól érzed magad? Minden rendben? Önmagad vagy? - kérlek...  Közben Harry felállt, kissé láttam bicegve, de határozottan. Ő is érdeklődve méri végig.
- Viszont, mivel elmúlt az életveszély a zsaruk mindjárt itt lesznek, lehet jobban járnánk ha elpucolunk innen, egy biztosabb helyre... meg már .... - Harry aggódva pillant körbe az anyja emlékére felállított, immár romos épület körül. Annyira nem tartom vészesnek a helyzetet, vagyis semmi olyan, amit ne lehetne helyre hozni.
- Újra építik majd, apád mindent meg fog tenni Harry... - vállára teszem a kezem, ő pedig hálás mosolyt villant felém. Meghalljuk a helikoptert, az üvegházon át tekintve tisztán látszik, hogy az emlegetett Mr. Osborn is megérkezett.
Mary Jane & Spiderman

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :
Út a vég kezdete felé 68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f48654550523439723266647a46773d3d2d3635323437373333372e313536353765396136333232333861653130373734373036333236362e676966
Peter Parker

Profil gif 2 :

Peter Parker a Nap Hősének tart

Peter Parker
Csüt. Nov. 07, 2024 9:50 pm
Út a vég kezdete felé
- Gyerünk, kölyök, ideje felkelned. - gyengéd a hang noszogató természete, akárcsak az erő, mellyel tulajdonosa lejjebb húzza a menedéket nyújtó, puha takarót. Annyit mindenképp sikerül vele elérnie, hogy tiltakozásom jeleként gyermeteg, morgó hang szakadjon fel a torkomból és megpróbáljam egy határozott, kövér mozdulattal visszahúzni az anyagot eredeti helyére, de az addigra már kicsúszott az ujjaim közül. És hiába próbálok utánanyúlni, csak a hűvös levegő marad hiányának emlékeztetőjéül. Kezeim legyőzötten torpannak meg.
- De olyan fáradt vagyok. - egy feladó, vagy talán még inkább, beletörődő sóhaj kíséretében adom a férfi tudtára, mennyire nem akarom elhagyni az ágyat. Olyan szépet álmodtam, igazán jól esne még öt perc! Tényleg nem több, csak öt perc!
- Tudom, bajnok. - leutánozza a sóhajtásomat, miközben leül az ágy szélére. A rugók nyikorognak. Azt hiszem, az az alagsori beázás múlt ősszel nem tehetett nekik túl jót.
- Nem tudod! Nem tudhatod! - hányom a szemére durcásan, épp csak a karjaimat nem teszem keresztbe mellkasom előtt. Igazából, amint a vádló szavak elhagyják a számat, abban a szekundumban meg is bánom őket. Ám amikor rápillantva újra elnyílnának az ajkaim, torkomra fagyasztja a hangot, az a megértő és enyhén bánatos mosoly, mi halványít arcának ráncain. Az a tipikus, rá jellemző mosoly, ami mindig azt sugallja, hogy jóval többet tud annál, mint aminek hangot ad.
- Miért nem? Netán azt hiszed, hogy egy pillanatra is levettem rólad a szemem? - el kell kapnom róla pillantásomat, mert a tekintete túl átható. Túl igazi. És cseppet sem megvető. Pedig megérdemelném. Keresem a megfelelő szavakat, próbálkozok, de persze a beszélőkémnek most kell úgy döntenie, hogy elmegy szabadságra és meg sem áll, míg el nem hagyja az "Üdvözöljük New Jersey-ben!" táblát.
- Mindig mondtam, hogy te nagy dologra vagy hivatott, de meg kell mondjam, én olyankor egy Nobel-díjra gondoltam, nem pedig... - ahelyett, hogy szó szerint kimondaná, középső és gyűrűs ujját befelé fordítja a nyitott tenyerére és még a "Thwip!" hangeffekteket is kiadja hozzá, amitől nagyon viccessé válik az arckifejezése és én nem tudom megállni nevetés nélkül.
- De igazából nem lep meg. Mindig szeretted a magad módját megtalálni és ezt csodálom benned. - ahelyett, hogy leengedné a kezét, kinyújtja és beletúr barna, már egyébként is rakoncátlan fürtjeim közé. Még csak dühös sem lehetek érte, mert annyira hiányzott az érintése, és különben is, ennél kócosabb már úgysem leszek.
- Hiányzol, Ben bácsi! - elsuttogom a szavakat, lehunyt szemekkel. Félek, ha kinyitom, ő már nem lesz itt.
- Minden sokkal bonyolultabb lett. - pótcselekvésként piszkálgatni kezdem az ágy matracát, mert zavarban vagyok. Nem akarom, hogy gyengének gondoljon vagy úgy hangozzon ez az egész, mintha panaszkodnék. Csak tényleg nagyon fáradt vagyok! Pedig arra sem emlékszek már, miben fáradtam el.
- Tudom. Ahogy azt is tudom, hogy meg fogod őket oldani. - erre csak nyelni tudok egy nagyot, és megrázni a fejem. Ezúttal a nevetésem inkább kétkedő, mintsem őszinte jókedvből fakadna.
- Hogyan? - elfúló hangon teszem fel a kérdést, amire magam sem tudom a választ. Mégis sejtem, mit fog rá felelni.
- Ahogy mindig. A magad módján. - a hangja még most is szelíd.
Többet szeretnék kérdezni, azt szeretném, ha maradna, ha én maradhatnék, de mielőtt bármit mondhatnék, az ujjaim hegyétől indulva valami sötét és folyadékszerű kezd felfelé kúszni a kezeimen, végig a karjaimra. Hideg az érintése, bejut a ruháim alá. Bátorító szorítást érzek a vállamnál, ahogy Ben tenyere ott landol. Nehéz látni a szemének színét a könnyeimtől.
- Minden rendben lesz, Pete! Csak vegyél egy mély levegőt!

Mellkasom megemelkedik, ahogy szusszantok egy nagyot és mire kifújom, mintha a tüdőm fuvallata lökne helyre, mert hirtelen MJ arca van előttem.
- Woah! - beletelik néhány másodpercbe, míg kitisztul előttem, hogyan is kerültem ide, és az érzékeim visszatérnek a normális működésükhöz. Mindent egybevéve, ez meglepően gyorsan megtörténik.
- Hogy kerülsz ide? Nem kéne itt lenned, nem biztonságos! - egyből bekapcsolnak a berögzült ösztönök, ahogy eszembe jut az a túlszteroidozott kondibetyár, aki még mindig itt lehet valahol a közelben.
- Gyere, el kell innen tűnnöd! - felpattanok a földről egy könnyed, légies mozdulattal. Ekkor jut eszembe a fájdalom. Jobban mondva, ekkor tűnik fel annak hiánya, úgyhogy gyorsan lepillantok az oldalamra, hogy csekkoljam, a tavaszi kollekcióm új kiegézítője a helyén van-e még, de ekkor több meglepetés is fogad:
1.: Miért nézek ki úgy, mint aki egy '90-es évekbeli rajzfilmből lépett ki?
2.: Az egészséges, hogy ez a fekete massza most húzta ki az oldalamból a pengét?
- Ez... - meglepő? Kicsit gusztustalan? Hangyányit bizarr?
- ... igazából praktikus. - állapítom meg egy apró, hitetlenkedő nevetés kíséreretében, miközben végignézem, ahogy a Ruha befoltozza saját magát.
-Azonnali rekreáció. Mint valami... szupergyors sejtosztódás. - tapogatom végig a korábban sérült felületet. Semmi fájdalom. És semmi felszíni károsodás. Ez vajon azt jelenti, hogy végre ruhát se kell varrnom? Mert az a világ legmenőbb dolga lenne!
- Na most ki a menő srác, Vasember? - jegyzem meg vicceskedve, büszkén húzva ki magamat, hogy Johnny Bravo után szabadon kidüllesszem mellkasomat. Így sokkal jobban látható az új, látványosabb, fehér szimbólumom.
- A nanotechnológia máris sokkal kevésbé király. - és legyünk őszinték, bárminemű ellenvetés csakis az irigység szüleménye lehet. Vagy fake news.

bettyleg

power and responsibility

Peter Parker
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Mary Jane Watson
Szomb. Nov. 02, 2024 10:43 pm
Nightmare,

Értékelem Robie segítségét, de a gyomrom folyamatosan egyre kisebb, és nem segít azon, hogy valami nagyon rossz érzésem van. Valami rossz fog történni, és így tudok figyelni mentoromra. Mikor elindulok, hogy körbe nézzek, csak biccentek, nem ígérek semmit. Egyszerű: meg kell találnom Peter-t, látnom kell őt.
Megtudom kerülni szerencsésen az épületet, és meglátom az üvegházat. Egy sűrű bokor mögött van a kis titkos bejárat, amit Harry mutatott, és bevitt. Igen ám, csak természetesen zárva van. Hiába rázom, hiába rugdosom, ez nem fog magától kinyílni.
- Francba...- hajamba túrok, és körülnézek.
- Mj? - kérdezi valaki a túloldalról, majd kinyítja az ajtót. Harry az, és jól van.
- Harry, hála az égnek. - nyakába ugrok. - Mi történik itt?
- Én is nem rég értem ide... itt van egy... állat. - mély levegőt veszek, azt hittem, vagyis féltem, hogy Harry Peter ellenfele. Vagyis Venom...
- Hol van Peter?
- Bent harcolnak, épp segíteni indultam,  mikor jobban megijedtem tőled, hogy nagyobb kárt teszel az épületben....
Ekkor hatalmas nagy dörrenést hallunk, szilánkok törését. Harry testével véd, és fekete páncél vesz minket körbe. A hideg ráz tőle, de még jobban attól, akitől még ez a fekete parazitának is védenie kell.
Harry elenged és körbe nézünk, ekkor egy bundás férfi jelenik meg a tetőn, a valamit nézi ami lecsapódott nem rég a földnek. Amiről már tudom, hogy micsoda, vagyis hát... kicsoda. A szám elé kapom a kezem, majd oda rohanok Peterhöz. Harry azonnal a venom segítségével felugrik a tetőre... hatalmas csattanások, üvöltözések, de én csak rohanok Peter felé.
Mikor meglátom a maszk félig letépődött róla, rengeteg sebe van, és mintha a légzése is szakadozna...
- Peter... - letérdelek hozzá, és pánikolva igyekszem felmérni a helyzetet. Sokszor láttam sérülten, nem is kicsit sérülten, de így soha... Leszedem a maszkot, és látom alig van magánál, a légzése egy rosszabbul hangzik.
- Itt vagyok, minden rendben... fel... fel tudsz állni? - remeg a hangom, a rossz előérzetem végig...
- Pete... - enyhén megrázom mikor nem válaszol.

- Ne csináld ezt velem, hallod? - megsimítom az arcát, valamit akar mondani a nevemet sikerül kinyögnie...
- Harry!!!! - üvöltöm torkom szakadtából, alig látom mi történik feledtem.
- MJ, mi... Pete? - neki is kiakadnak a szemei, mikor meglátja, a már teljesen mozdulatlan Petert. - Az ... az a tag hirtelen elment... - ennyit tud kinyögni, miközben maga tehetetlenül térdre borul...
- ... ez neked semmi. - csak potyognak a könnyeim, nem ... nem lehet igaz, hogy ez történik. Csak simogatom a haját, minta ez segítene. Megint összefüggéstelen felhoz valami régi dolgot, nincs magánál.
- Nenene.. Maradj velünk haver... - Harry is kezd pánikba esni, ő is érzi, hogy már, épp hogy veszi a levegőt... Majd hirtelen nem,...
- Pete... - dadogom könnyek között, ugyanis már nem vesz levegőt. Nem.. szólal meg, nem emelkedik a mellkasa...

- NEEE!!! - üvölti Harry, mire megrezzenek... remegő kezekkel simítom végig Peter arcát...
Ez egyszerűen nem történhet meg, ez nem a valóság...
Ekkor észre veszem, hogy Harry bőre alól elkezd kifolyni valami fekete, egyenesen Peter felé.
- Harry... - remeg a hangom, és meredten nézem mi történik.
A fekete szimbióta ugyanis átmegy Peterbe... aki pár perc múlva már levegőt kap, és hirtelen magához tér.
- Mi a... igen itt vagyok. - ismét végig simítom az arcát már szinte hisztérikusan.. nem tudom mit tegyek, megölelhetem?
- Ami azt illeti haver, igen... - Harry csak meredten néz a haverjára. De megkönnyebbülten, most ő is elsírja magát.
- Mi a fene történt... - csúszik ki a számon, miközben azért segítünk Peternek felállni, immár fekete ruhájában...
Mary Jane & Spiderman

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :
Peter Parker

Profil gif 2 :

Peter Parker
Kedd Okt. 29, 2024 8:42 pm
Út a vég kezdete felé
Robbie egy hosszabb, gondterhelt sóhajt hallat, azt azonban már nehézkes volna megállapítani, hogy ez úgy általánosságban a kialakult helyzetnek szól-e vagy egészen pontosan a Mary Jane által feltett kérdésnek, s azon belül is annak, hogy bármennyire érzékeli a fiatal nő aggodalmát abban a néhány szóban, bármennyire érez is együtt vele, megnyugtatni nem tudja. Szeretné, de a legtöbb, amit képes volna felajánlani ennek érdekében, üres gesztusok volnának, semmitmondó ígéretekkel megfűszerezve. Azt pedig már volt szerencséje, vagy talán inkább szerencsétlensége, a saját bőrén tapasztalni, hogy az ilyen jelentéktelen szavak, a felesleges illemkörök lefutása mennyire idegtépő tud lenni. Ezért az őszinteség mellett dönt, noha tudja, az vajmi keveset fog segíteni a feszültség oldásában. Egy szükséges rossz.
- Annyit tudsz, mint én. A kontaktom egy perccel ezelőtt tette le a telefont. A környékbeliek zajongásra panaszkodtak, és mikor odaért, látta, amint Pókember berepül az intézetbe. Azt mondta, utána olyan volt, mintha gránátok robbantak volna odabent. - Robbie is tudja, hogyan hangzik ez és a tekintete elárulja, hogy a szituáció leírása valóban nem kecsegtet semmi jóval. Utálja, hogy neki kell lennie a rossz hírek hozójának. Sötét emlékeket hoz felszínre benne. Jonah megrökönyödött arcát, miután közölnie kellett vele, hogy a felesége...
- De rosszabbal is szembenézett már! - és mégis eljutott ide, próbál támaszt nyújtani, ellenére annak, hogy tudja, csekély vigasszal szolgál. De hinnie kell. Hinni akar.
- Emlékezz csak vissza arra a Skorpió fiaskóra pár évvel ezelőtt. Gargan azzal büszkélkedett, hogy megölte Pókembert, aztán Jonah mégis neki köszönhette végül az életét, mikor az az őrült le akarta dobni a tetőről. - hozakodik elő egy konkrét példával, amellyel egyaránt szeretné megnyugtatni vöröshajú kollégáját és önmagát. Amire szükség van, mert ismeri már annyira Mary Jane temperamentumát és nyughatatlan természetét, hogy tisztában legyen azzal, milyen reakcióra számítson tőle. Ennek köszönhetően válik tekintete szigorúbbá, mikor a nő a közelebb merészkedésről beszél.
- Rendben van. De bármit teszel, ne menj be az épületbe! Ha a hatóságok még nem érkeztek ki a helyszínre, hogy lezárják a területet, perceken belül ott lesznek. A Harsona most nem engedheti meg magának, hogy megmagyarázza, hogyan sérült meg egy riporterük, akinek eleve ott sem kellett volna tartózkodnia. - azt tudja, hogy felesleges lenne megpróbálnia megállítani őt, ha egyszer valami mellett elhatározta magát. Hangjából viszont kiérezhető, hogy ez most nem egy baráti/mentori figyelmeztetés volt részéről, de helyettes főszerkesztői utasítás is, amelyből nem fog engedni.

Érzem, hogy hátrafelé zuhanok, az ív leírása közben több berendezési tárgynak is nekicsapódik a hátam gyors egymásutánban. Azt jiszem, az átriumban elültetett fák lehettek, miközben átrepültem az Alapítvány földszinti belterén, hogy végül nekicsapódjak az ablaknak valahol az első emelet és a hátsó kijárat közötti rész magaságában. A makulátlan üvegfal csúnyán megrepedezik és tudom, a kemény találkozásnak fájnia kellene, de túl zsibbat vagyok ahhoz, hogy az agyam az ilyen ingereket regisztrálja.
- Oh, ez megmagyarázza a dolgot... - préselem ki a megállapítást fogaim között, miután lenézek arra a pontra, ahonnét a furdaló fájdalmat érzem, mi lassan elkezd szétáradni a környező területekre. A forrásán már nem kell sokat gondolkodnom, miután megpillantom a kiálló pengét.
- Asszem... elhagytál... valamit... - máskor ennél azért összeszedettebb a harc közbeni beszélőkém. Valamivel. Csakhogy kezdek egyre dezorientáltabb lenni, aminek köze lehet a vérveszteséghez vagy ahhoz a szonikus bombához, amit az ürge bemutatkozásul használt. Pedig én beértem volna egy névjegykártyával helyette.
- A késemet bekentem egy kobra mérgével. Ha a szervezeted le is küzdi a toxint, a sebed egy darabig még nem fog begyógyulni. - nem tudom, merre rejtőzhet éppen, de az elgedett hangnem alapján úgy képzelem, diadalittasan vigyorog éppen. És a legrosszabb az egészben, hogy még csak nem is tudom megcáfolni a szavait. Nem tudom, mennyi mérget használhatott a penge bevonásához, de az tuti, hogy utoljára talán akkor érezhettem magam ennél is rosszabbul, mikor Skorpió mérgére kellett ellenszert kotyvasztanom. Épp csak a hallucinációk hiányoznak.
- Ki... - a nyelvem zsibbad, megnehezíti a beszédet. Az elmém kezd picit ködösödni.
- Ne a beszédre pazarold az erődet. - tompa puffans jelzi, hogy leugrott a felsőbb szintről. Lassan közelít felém. A pókösztön bír a mozgásra, izommemóriából cselekszek, mint valami bionikus gép. Az elrugaszkodásom utáni rúgás betalál, ahogy az ütés utána. Komolyan van képe ennek a pasasnak egy jobbhorog után kuncogni?
- Nem rossz. - vért köp oldalra, majd megiramodik. Nem lesz időm elugrani az útjából, így egy direktebb megközelítés mellett döntök... megvetem a lábaimat, két hálót kiszövök a két oldalsó lépcsősor korlátaira extra tartóerő biztosításaként.
Nem emlékszek magára az ütközésre. Talán megüthetett.
Annyi biztos, hogy ugyanazon a helyen csapódok neki újfent a többrétegű, megerősített üvegfalnak, ahol az imént már sikerült rajta hálómintás repedést okoznom. Ezúttal teljesen áttörik és biztos elengedhettem a hálókat, mert megint zuhanok. Látom New York esti, csillagos egét. Szinte békés. El tudnám még nézni...
- MJ? - lehet, hogy csak az elmém szüleménye, de esküdni mernék rá, hogy ismerős hajzuhatagot pillantok meg, amikor enyhén oldalra fordítom a fejemet. Olyan közel van. De vajon tényleg itt van?
- Meghaltam? - nem a legjobb humor, elismerem, de most csak ennyire futja, és még így is küzdenem kell a hangom elcsuklása ellen. Fáradt vagyok. Baromi fáradt.

bettyleg

power and responsibility

Peter Parker
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Mary Jane Watson
Pént. Okt. 25, 2024 8:51 pm
Nightmare,
Egész nap mintha szoronganék. Furcsa érzés vesz körbe, mintha paranoiás lennék, és rossz érzés van a gyomromba. Nem tudnám megmagyarázni, így nyugtáztam magamba, hogy csak rossz napom van, és a frontot se hagyjuk ki a hibásak soraiból. A munkára se tudok koncentrálni, de nem is valami motiváló a téma. JJJ továbbra se add nekem témákat, mindig úgy viselkedik velem, mintha csupán gyakornok lennék. Természtesen felettesem, Robie azzal nyugtat, hogy csak így akarja kihozni belőlem a legjobbat.Hiába, ha nem kapok olyan megbízást, témát, nem tudom a legjobbat nyújtani. Írok én szívesen a az új sarki pizzásról, egy igazi olasz családról, kik most költöztek valami oknál fogva NY-ba, hogy megvalósítsák álmaikat. Nekem ez akkor lenne hir érték, ha egy maffia hálózatot tudnék ezzel lebuktatni. Elment a lelkesedésem azok után, hogy a Fisk témát teljes mértékben kivette a kezeim közül. Azzal szerettem volna feljebb tőrni, azzal szerettem volna Jameson figyelmét, megbecsülését, és bízalmát elnyerni. Csalódtam. Csalódtam benne, magamban, és a szakmában. Ugyan ott tartok, mint gimi után... fogalmam sincs, hogy mit kezdjek valójában magammal. Mit akarok valójában. A hajamba túrok, nem túl nőies mutatvány, és jól össze is kócolom magam. Reménytelin nézek a telefonomra. Írtam Peternek, de semmit nem hallottam róla órák óta. Tudom elfoglalt, de lehet ennek is köze van a rossz közérzetemnek? Hozé-ra a kaktuszomra pillantok, ki magányosan néz vissza rám, a már ráragasztott pörgő szemeivel.
- Nincs baja, ugye? - nézek rá, de választ ugyan nem kapok. Természetesen ez cseppet sem csoda. A pókemberes bögrémért nyúlok, amit persze el kell dugnom ha JJJ közeledik az asztalom felé, persz ez nem sűrűn fordul elő... nos ez vagy épp szerencse, vagy nem. Már magam sem tudom.
Ekkor Robbie szökkent ki a kis magányomból, nem tudom ezért hálás legyek e neki, vagy éppen még jobban elkezdek feszengeni miatta... A gyomrom valamiért összerándul.
- Oh, nocsak... - vissza folytok némi epés megjegyzést, mely arról szólt volna, hogy mi a franc történt, hogy egy jó kis sztorit kapok. Bár lehet, most nyílt egy új fánkozó.
- Harry Osborn? Nem csak hogy egy iskolába, de legjobb barátom- rögtön rázom a fejem, és ugrik egyett a gyomrom. - Nem írok...  
Szavaira kiakad a szemem, és azonnal fogom a hátizsákomat.
- Csak azt nem értem, hogy mire várunk még. - telefonom gyorsan felkapom közbe, ismét írok Peternek, de ha Pókemberként bent van, és épp csatázik, úgy sem nézi meg... de ha van is egy pici ideje, ha tudna jelezni. De ezek szerint egy ideje tarthat ott a "rendbontás".  Alapítványnál... azonnal eszembe jut Harry, és azaz izé ami benne van. A nyakamhoz kapok az erőszakos emlékre, miközben sietünk le, majd kapkodva igyekszik Robbie taxit hívni. Kérlek add, hogy Peternek nem Harryvel kell megküzdenie.... nem lehet.
A helyszínen nyüzsög a sajtó, tv-sek. Az alapitvány egy része porig van rombolva, ablakok betörve, és egy darab hiányzik az oldalából is. A számhoz kapom a kezem. Nem igazán tudom mihez kezdjek.
Robbie próbál kérdezősködni, és csak fél füllel annyit, hallok, hogy valami sötét támadott, és tört szét mindent. Pókemberrel kezdett harcolni, de a harc nagyja bent történik.
Ajkamba harapok, a nyugtalanságom egyre hevesebb, és szinte dobolok a lábammal, hogy meginduljak. De nem mehetek be, de még is, úgy érzem mennem kell... Nem akarok Peternek útban lenni, vagy elterelni a figyelmét. Viszont érzem, hogy valamiért ott kell lennem.
- Elmegyek, én is körbe kérdezősködöm, és igyekszem lőni pár képet, közelebb kerülni amennyire lehet. - mondom Robbie-nak, aki erre csak összehúzza a szemöldökét.
A kezemet tördelve megindulok az épület felé, igyekszem megkerülve minél hátrább menni. Ha jól emlékszem az épület hátsó része egy botanikus kert. Többször jártam már itt, mikor Harry bemutatta a helyet, és fejlesztéseket. Igyekszem a dobogó szívemet túl harsogni, és gondolkodni, hogy honnan tudok bemenni. A lepergett épület darabkái itt nem okoznak gondot, mert s másik oldalt szedték egyenlőre szét. A kordon nem igazán enged közelebb így végig kell gondolnom milyen cselhez folyamodjak...  

Mary Jane & Spiderman

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :
Peter Parker

Profil gif 2 :

Peter Parker
Szer. Okt. 23, 2024 5:34 pm
Út a vég kezdete felé
- Felkelni! - mélyebb, karcosabb hang. Vitázni akarok vele. Csupán csak lélegzetvételnyi időt kérni. Annyi elég lesz. Elégnek kell lennie. A fájdalom viszont lego darabkákként söpri a valóságot ujjaim alá méretes kezeivel, majd várakozón pillant rám. Tán még a fejét is eldönti. Kíváncsi, mikor unom meg vizslató tekintetét, hogy dacosan, a nyomásnak eleget téve illesszem össze a tőle kapott játékdarabokat. Próbálom én, csakhogy néhány kihullik markomból, a zsibbadtság miatt pedig nehéz utánuk kapni. Nem hallom őket leérkezni. Hová eshettek? Érzem őket, de most már durvább a tapintásuk. Kődarabok és valami kisebb, zordabb, hidegebb. Lehet, hogy üvegszilánkok. Még ha fel is sérti az ujjaimat, miközben arrébb csúsztatom a kezem a törmelékek között, úgysem tűnik fel. Túlharsogja azt a szúró érzet a bordáim környékén. A gomolygó füst, s porfelhő elegye szintúgy nincs túl nagy segítségemre abban, hogy kitisztuljon a látásom, s vele a fejem. De legalább a tompa zúgás a fülemben már kezd alábbhagyni.
Köhögök. A nyomán a padlóra vér kerül.
Nincs rá időm, hogy azon rágódjak, ez pontosan mit jelent, mert lassan kiélesedő környezetemben egyenletes döngések küldik felém rezgéseiket, ezek viszont csak hírnökök. Előfutárai a hamarosan érkező, pusztítóbb hullámoknak, melyek a jelek szerint a nyakamat célozzák meg maguknak. Szoíratnak, fojtanak. Ügyet sem vetek arra, hogy a megemelés hatására minden izmom egyszerre szeretne lángra lobbanni a bőröm alatt. Annyiban mindenképp az előnyömre tudom ezt fordítani, hogy ameddig az intenzív érzésre koncentrálok, meg tudom előzni, hogy elveszítsem az eszméletemet. De vajon meddig? Mennyi vért veszíthettem?
- Csalódás. - egyszerű kijelentés, mely kegyelemdöfés nélkül sújt le. Megfeszülnek izmai, s látom a tüzet a szemében. Sóhajtás. Beletörődő. Az övé vagy az enyém? Nem tudom eldönteni még azelőtt, hogy mozdulna...

Távolabb, a szerkesztőség tömbjében dolgozók tevékenységeik megszokott medrében fogadják a csendben beköszöntő, béke álruháját viselő, kora nyári estét. A legtöbben már napi műszakjuk vége felé járnak és befejezni készülnek utolsó feladataikat, hogy haza siethessenek. Nem úgy, mint Robert "Robbie" Robertson, aki Jonah távollétében magára vállalta a főeditori felelősségeket, s egy éppen beérkezett hívást megszakítva, öles léptekkel hagyja el irodáját. Páran felvont szemöldökkel kísérik figyelemmel sietős elhaladását, mások tudják, az ilyen izgalom újabb munkát jelent és inkább lapítanak, nehogy rájuk essen a választás. Szerencséjükre, a férfi útja az egyik vörös hajú beosztottjának asztalához vezet.
- Mary Jane, azt hiszem, van egy új sztorim a számodra! - a sötétbőrű, magas férfi nekitámaszkodik az íróasztalnak, és enyhén előrébb dől, hogy az előző megnyilvánulásánál valamivel fojtottabb hangon folytathassa.
- Te egy iskolába jártál Harry Osbornnal, jól emlékszek? - teszi fel a kérdést, de nem tart feleslegesen feszültségkeltő, dramatikus szünetet, hanem egyből rátér a lényegre, hogy miért is tartotta annyira jelentősnek a kérdést.
- Most kaptam egy bejelentést arról, hogy valami komoly rendbontás zajlik az Emily Lyman Alapítvány brooklyni kutatási központjában. - osztja meg egy olyan arckifejezéssel, melyről egyszerre süt az a bizonyos megrögzött riporteri izgatottság, ami rá és Jamesonra egyaránt jellemző, illetve valami mögötte húzódó aggodalom.
- A fülesem szerint Pókember is felbukkant a helyszínen. Nem tudom, neki mi köze lehet Osbornékhoz, de... - körülnéz, mintha attól tartana, hogy bárki kihallgathatná, amit mond.
- ... nem hangzik jól. A kontaktom ízig-vérig new yorki, nem egy könnyen ijedős figura, viszont azt mondja, olyan zajok jönnek abból a helyből, mintha valami háborús övezet lenne. - fejezi be, még lejjebb véve hangtónusát a mondat végére.
- Mit mondasz, megnézzük? - Robbie eddig sem rejtette véka alá, hogy megbízik Mary Jane képességeiben, ugyanakkor ha csupán a fele igaz annak, amiről telefonon értesült, nem fogja hibáztatni a fiatal nőt, ha ezt most inkább kihagyná. Ő sem kitörő örömmel viszi egy dolgozóját egy ilyen veszélyes lokációra. Viszont MJ-nél kevés olyan embert ismer, aki több cikket nyújtott volna be Jonah asztalára Pókemberről, és az igazságérzete azt diktálja, neki kell szólnia erről először.

bettyleg

Út a vég kezdete felé GXxycGT

power and responsibility

Peter Parker
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Ajánlott tartalom
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.