Marvel: Madness Returns
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Marvel: Madness Returns
Oldalplotok Ta LoMorlockokTVAS.H.I.E.L.D.EmbertelenekWakandaBayville S.A.B.E.R.Raft Sentinels Üdv!Köszönt Téged a Föld-6969!

Pánikra semmi ok, mind össze vagyunk zavarodva. A kérdéseink és a kételyeink visznek minket előre. Csatlakozz hozzánk! Keressünk együtt válaszokat, fedezzük fel és formáljuk a valóságot! Bizalmunk jeleként hozzáférést biztosítottunk számodra az itt található tudásbázishoz. Izgatottan várjuk, hogy Te is nyomot hagyj benne!

Üdvözlettel: Interdimenzionális Diplomáciai Testület
Fontos linkekSzabályzat Világleírás MCU canon lista ET minta Univerzum foglaló Foglalt avatarok IC híreink Elkészültem! OOC híreink Eddig történtek Kredit Discord szerverünk Update'24
NOV 19
A Marvel: Madness Returns 1 éve nyitott meg.
'24
SZEPT 14
Oldalunk új kinézetett kapott, az Ana Codes mintája alapján.
'24
MÁJ 15
Az oldalra beköszöntött a tavasz, így jelenleg is 2026 tavaszát írjuk az oldalon.
'23
NOV 19
A Marvel: Madness Returns megnyitotta kapuit.
BelépésJelentkezel a Bosszúállók közé?

Elfelejtettem a jelszavam!

2026, tavasza EmbertelenekTagok keresettjei
Az oldal vezetősége Percike, a Mindenható Stan Lee, a Mesélő
Pusztulás számláló
Rise of Hydra
20%

Multiverse of Madness
15%
Chatbox
Legutóbbi témákJelenleg futó küldetéseink
» This is Our Life
by Eric Brooks Ma 6:21 pm-kor

» The strain I am under
by Cortez Constantine Tegnap 3:00 pm-kor

» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm

» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm

» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm

» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am

» LazyTown Goes Digital
by Eric Brooks Szer. Nov. 20, 2024 11:36 pm

Statisztika
Összesítőnk
Ki van itt?A S.H.I.E.L.D. és HYDRA aktív ügynőkei

Josh Foley
• doing good for good reasons •
Kedd Okt. 22, 2024 7:54 pm

We went to Hell and back

A csalódottság olyan szinten elfog, hogy már azt sem tudom mondani Soorayanak, menjünk tovább, mert még nem tudok tovább menni. Kell az a pár perc mire elfogadom, hogy nem lehet mindenhatót játszani mindig, vannak alkalmak, amikor az erőm cserben hagy, ilyen vagy olyan okokból kifolyólag. Ahogyan azt is el kell fogadnom, hogy nem menthetek meg mindenkit. Az élet ilyen. Néha összejön, néha pedig nem. Ha belegondolunk, szerencsétlen vezetőnek már a hozzátartozói sem biztos, hogy élnek.
- Erről nem beszélünk a többieknek. – értékelem az ölelését, óvatosan a karjaimba húzom őt, erre valószínűleg többé úgysem lesz alkalmam, tudva, hogy ő milyen távolságtartó és őszintén megvallom meg is lehet az oka rá, úgy, mint a többi lánynak.
Attól tartva, hogy az ölelés hamar véget érne, vagy homokká válna a karjaimban csak azért, hogy hozzá ne érjek, inkább önszántamból húzódom el.
- Nem tudok megnyugtatni másokat, a felidegesítés mindig könnyebben ment. – mutatok rá, de aztán megpróbálom összeszedni magam, nem várhatom el tőle, hogy mindent megoldjon.
- Nagyon remélem, hogy nem nyelte el az éter a térerőt. – csak viccelek, de őszintén nem akarok ennyi emberrel visszasétálni a civilizációba, ha egy kietlen helyen lennénk, ahol nem vesz körül minket semmi sem, csak a földek.
- Előbb nézzük meg miből élünk, vagyis kikből. – javítom ki magam és az ajtó felé fordulok, amin bejöttünk ebbe a helyiségbe. Megfontoltan nyitottam ki az ajtót, bármi is vár ránk, nem fogok kiakadni és pánikba esni. Fogadom meg magamnak. Az utoljára látott teret várom, a lámpások fényeit, de helyette valami más fogad minket. Egyszerű vagon, de a látvány magáért beszél.
- Oké. Ez most. – igyekszem elállni Sooraya útját, nem tudom mennyire sikerül, hogy legalább neki ne kelljen szembe néznie ezzel az egésszel. Itt is van bőven elég bűzből mindkettőnknek, újra felhúzom a felsőmet az orromig. Persze már késő, kaptam eleget a szagból. Még nálam van a hajcsatja szerencsére, így azzal érek hozzá az egyik „alanyhoz”, aki nyomban szétmállik, mint a por, a legapróbb érintésre is.
- Ilyet még a horror játékaimban sem láttam. – vagyis de, láttam, hasonlót, de azoknak a videójátékban kellett volna maradniuk, nem pedig itt élőben a közvetlen közelemben.
- Legyünk óvatosak. – amennyire még lehetséges. Tuti biztos, hogy ezután karantén vár ránk. Borzalmas látvány, mintha csak arra kellett volna, hogy azt az izét táplálják.

Endlessness with Dust
Time is a storm in which we are all lost.

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :
Journey into Madness Tumblr_inline_peib0sFPeK1u9urvd_400

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :
Hungry for the madness, amúgy nem tudom.

Profil gif 2 :
Journey into Madness 13cce58c9d8cfe360c65b294137e4eea0c960edf

Sooraya Qadir
Szomb. Okt. 19, 2024 12:41 am

Elixir & Dust

Journey into Madness

- Meglátjuk. - Bárhogy is alakul, én tartani fogom magamat ahhoz, amit megígértem.
Egyet kell értenem Joshhal: nem hinném, hogy a professzor vállalná a kockázatot, hogy egy ennyire veszélyes parazitát (vagy akárcsak a maradványát) az iskola falai közé engedjen, még ha hasznosnak is bizonyulna a vizsgálata. Azon kívül ötletem sincs, hogy szállítanánk át biztonságos körülmények között.
Már az is kérdéses, magunkat hogy juttatjuk haza, amikor lezárul az akció.
Nem szívesen mondom ezt, de bármennyire is erős benne a késztetés, hogy mindenkit megmentsen - amin teljes mértékben osztozunk is -, a mozdonyvezetőt elnézve képtelen vagyok elképzelni, hogy számára még jó véget érhet a történet. A puszta látványa is megrökönyít, a levegőt pedig egyre nehezebbé teszi a halál bűze, miközben Elixír magához próbálja édesgetni a lényt.
Szótlanul nézek vissza rá, mikor megerősíti a félelmemet.
- Meg is fogjuk - vetek rá egy vigasztalónak szánt mosolyt.
Innentől kezdve már nem hagyom elterelődni a figyelmemet. Feszülten várom, mikor jön el a megfelelő pillanat - az időzítésem mindenképp kulcsfontosságú lesz a sikerünkhöz. Fogalmam sincs, mihez kezdenék, ha a parazita valóban Josh-ra telepedne. Nem adhatom meg neki az esélyt.
Már nem is kell sokat várnunk a tökéletes alkalomra. Amint a csápok sorsára hagyják áldozatukat, hogy új gazdatest után nyúljanak, a lehető leggyorsabban csapok le a nagyra nőtt agyra. Másodpercek alatt vége, olyan gyorsan és egyszerűen az órákon át tartó küzdelmünk után, hogy alig tudom felfogni. Emberi formámból, szinte bénultan nézem végig, ahogy Josh a mozdonyvezető gyógyításával próbálkozik, minden eredmény nélkül. Látom, miként változik meg az arckifejezése, ahogy lassanként ráébred, nem tehet többet.
Annyira elcseszett, értelmetlen ez az egész. Egy vonatnyi  önkívületre ítélt utas, egy ártatlan ember halála - csak hogy jóllakassa a lényt, akit percek alatt elintézhettünk volna, ha időben tudomást szerzünk a létezéséről.
Legalábbis ezt hiszem, amíg Josh elő nem túrja a halott férfi réges-rég lejárt személyi igazolványát. Újra elborzaszt a gondolat, vajon milyen hosszú ideje lehetett erre a sorsra kárhoztatva. Senki, senki az égvilágon nem érdemelné ezt.
Elixír sajnálkozása túl soknak bizonyul, könnyek marják a szememet. Nem engedem, hogy legördüljenek; nagyokat pislogva utasítom vissza őket, hálásan, amiért a nikábom elrejti az egymáshoz préselt ajkaimat.
Ma már nem érdekelnek a szabályok. Anélkül, hogy egyetlen ésszerű gondolatot szentelnék annak, amit ezután teszek, lábujjhegyre állok, hogy átöleljem őt.
- Nem tehettél érte semmit. Semmi többet. - Rekedt a hangom, kis híján elcsuklik. Egyedül Josh jelenléte tartja bennem a lelket, és kivételesen nem azért, mert szokásomhoz híven nem vagyok hajlandó felfedni valaki előtt a saját pillanatnyi esendőségemet. Úgy érzem, szüksége van egy biztos pontra ebben a káoszban... és bár a teremtménynek vége, egyelőre még mindig csak egymásra számíthatunk.
Szóval nem engedem el, amíg úgy nem érzem, legalább bennem van már annyi lélekjelenlét, hogy biztató mosollyal tudjak újra a szemébe nézni.
- Ideje hőst játszani. Az utasainknak biztosan rengeteg kérdésük van.
Kezdésképp kinézek az ablakon, hogy felmérjem, nagyjából merre járhatunk. Ha úgy ítélem, biztonságos helyen tartózkodunk a leszálláshoz, az imént kiszemelt vészféket használva állítom le a vonatot. Ugyan kicsit be van már rozsdásodva, némi noszogatás után gond nélkül engedelmeskedik.
- Hogy állunk térerővel? - fordulok aztán vissza Elixírhez. - Nem ártana egy fuvar.

Journey into Madness JfsPFmn
Sooraya Qadir
Profil gif 1 :
Journey into Madness D327ca6b14742987d856657081f9237f79a09ecc

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :
Journey into Madness 0fc6cf0e6122cb4789b5f15f08bae9ac4231eefa

Josh Foley a Nap Hősének tart

Josh Foley
Pént. Okt. 18, 2024 9:24 pm

We went to Hell and back

- Ne jinxeld be, kérlek! – de már túl késő volt, ebben a szörnyűséges pillanatban és ezzel a képpel éltünk és most már biztosan kísérteni fogja az álmainkat, vagy legalábbis az enyémet biztosan. Egy hosszadalmasabb alvás ezen nem fog segíteni, legalább kettő kell, de lányok közelében, minimum.
- Pedig úgy tűnik, rám kell akaszkodjon, hogy elengedje a gazdatestet. – nem tudtam minek nevezhetném. – Jól van, ezen nem hiszem, hogy a Prof vagy bárki szívesen kísérletezne. – azt nem tettem hozzá, hogy mi van akkor, ha ebből az izéből több is van valahol és a gond nem szűnik meg. Ezt én nem akartam bejinxelni, így nem mondtam ki hangosan, véletlenül sem.
Hálásan pillantok rá, amikor azt mondja vigyázni fog ennek a lénynek a megsemmisítésével, talán nem is kell mondanom, hogy mit tegyen, mert tudja magától és ez teszi őt olyan halálosan kíméletlenné, aki küzd a jóért. Több ilyen x-men kellene a Földre.
- Szinte gondoltam. – próbálok meg viccelődni vele, szinte lehetetlenül. A helyzet nem kívánja meg, hogy így tegyek és nem is igazán tudok.
Aggódó pillantását látva a dologtól undorodó, sziszegő arcomat rögvest nyugodttá varázsolom.
- Reméljük nincs baj, egy kicsit tartok attól, hogy elkéstünk. De az utasokat még megtudjuk menteni. – nyugtatom meg, hogy mennyire azt nem tudom megmondani, mert a lény kicsalógatásával foglalkozom.
Amint elhatározza magát, horogra akad és elengedi a mozdonyvezetőt Sooraya kíméletlenül végez vele. Ekkor jön el az a pont, amikor a mozdonyvezető vállára helyezem a kezem, nála muszáj kutatnom, hogy van-e még bármi életjele, amihez az aranyfonalkákat köthetném, meg is próbálkozom vele. Nem akarom feladni. Azt gondolom, hogy ez sikerülni fog, hogy nem késtünk el, még az orrvérzés is jelzi, amit keresek, az már régen nincs. Ekkor döntök úgy, hogy elengedem. Kénytelen vagyok. Muszáj elfogadnom, hogy nem tudom feltámasztani. Azt sem tudom, hogy milyen régóta van itt. Ezért, ha van nála, akkor a pénztárcáját keresem, bármit, amiből megtudhatjuk, hogy kicsoda volt.
- Monty McPearson. – állapítom meg miután sikerrel járok a keresésben, ősrégi személyi, a dátum is elmosódott már, hogy mikor született és most hány éves lenne, ha élne, de nem él. Ez pedig elkeserít. Szembe fordulok Sooraval.
- Sajnálom. Azt szerettem volna, hogyha sikerrel járunk, de... – nem tudom befejezni a mondatot, mert csalódott vagyok magamban és nem akarom, hogy ez rá is átragadjon.

Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Sooraya Qadir
Pént. Okt. 18, 2024 5:25 pm

Elixir & Dust

Journey into Madness

- Nos, pedig eléggé úgy fest - sóhajtok fel, csípőre tett kézzel szemlélve szerencsétlen mozdonyvezetőt.
Tépelődve nyújtom oda neki a hajcsatom, de nem eresztem el azonnal. Előbb magamnak követelem Josh tekintetét.
- Nem fogom hagyni, hogy az a dolog rádakaszkodjon - közlöm vele ellentmondást nem tűrően. - Az első pillanatban meg fogom semmisíteni, ha úgy tűnik, veszélyt jelent rád. - Tippelni lehet, de nem tudhatjuk biztosra, milyen következményekkel járna, ha eltörölném a parazita létezését. Abban viszont biztos lehet, hogy nem fogom feláldozni őt egy félholt idegen ellenében. Egy csapatként jöttünk ide, és együtt is fogunk távozni.
Nem feledkeztem meg az utasokról sem, természetesen, de nem látom be, miért kezdene őrült száguldásba a vonat az egyébként is kiütött vezető hiányában. Nincsenek kétségeim afelől, hogy meg tudnánk állítani a szerelvényt, amennyiben a szükség úgy kívánná - ha nem csal a szemem, máris látom, hol kell aktiválni a vészféket.
- Vigyázni fogok rá - válaszolom diplomatikusan.
Most, hogy eloszlott körülöttünk az illúziók manipulatív köde, sokkal magabiztosabbnak érzem magamat az akció sikerét illetően: végre valami kézzelfogható ellen küzdünk.
- Felejtsd el - felelem késlekedés nélkül, mikor arra kér, forduljak el. Miközben ő megközelíti a parazitát, én elkezdem a saját átalakulásomat, hogy sokkal sebesebben tudjak majd reagálni az esetleges történésekre: a nyakamtól lefelé az egész testem homokká változik.
Aggódva nézek rá, mikor felszisszen.
- Mi a baj?
Hamarosan az én orromat is megcsapja a nikábomon átszivárgó iszonyatos bűz. Nem szeretném tudni, pontosan miért bocsát ki ilyen szagot. Akár a rothadás...
Gyorsan megértem, miben mesterkedik Elixír.
- Folytasd, Josh! Amint elengedi a mozdonyvezetőt, végzek vele. - Feltéve, hogy megfogadja a tanácsomat, egészen közel merészkedem hozzá. Amint meglátom az első jelét annak, hogy a parazita kész elereszteni az áldozatát, kíméletlen homokvihart zúdítok rá. A legnagyobb sebességemmel csontokat is képes vagyok megsemmisíteni - garantálhatom, hogy nem marad belőle sok, mire végzek.

Sooraya Qadir
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :

Josh Foley
Pént. Okt. 18, 2024 2:33 pm

We went to Hell and back

Nem próbálom meg komolyan venni az ígéretét és abba sem gondolok bele, hogy a többiek milyen következtetéseket vonnak majd le, ha pont ő szónokolna arról nekik, egy egytől tízes skálán mennyire vagyok zseni lehetetlen helyzetekben. Pontosan ez az. Én is lehetetlenül őrült vagyok, nem csoda az sem, hogy lehetetlen helyzetekbe keveredek és jobban megértem azokat. Na jó, ez túl nagyképű volt.
A menekülésünk érdekében hátra se nézve haladok, jobb lesz minél előbb a hátunk mögött hagyni ezt a szörnyű járatot. Bár késne vagy a szokásos problémák, amik egy vonattal felmerülhetnek az emberben, de ez…
- Nem emlékszem, hogy a Horror Expressre vettünk volna jegyet. – fordulok felé, miután szemügyre vettem az esetünket.
- Hogy őszinte legyek, nem. – csak videójátékban, de ezt nem teszem hozzá. Valószínűleg ez a lény nem a Devil May Cryból vagy a… mindegy is miből mászott ki közénk.
- Muszáj kísérletezni. – ha ideadja a hajcsatot, akkor készégesen és halál nyugodtan veszem el tőle.
- Mindenképpen meg kell semmisíteni. – értek egyet vele. – De amíg rajta van a vezetőn, ne. Ha tippelhetek azt mondanám, hogy az életerejét összekötötte a vezetővel és ha nem választjuk el őket szépen, akkor nem lesz kit megmenteni és a vonat szélsebesen fog menni tovább, amíg valami rossz nem következik be. – előre pillantottam, bármiféle lehetőséget keresve a sínek mentén is, hátha van egy letérőt jelző tábla, bármi. A vonat kijelzője bedöglött, csak a hangyák járkálását látjuk a térkép helyén.
- Kíváncsi vagyok, hogy mennyire intelligens ez az izé. Ha esetleg átmászna rám, ne kímélj egy percig se! – komornak hangozhatok, de ha ezzel életeket menthetünk meg, az én veszteségem csekély lesz.
- Most fordulj egy kicsit el. – mert gondolom nem akarja nézni, amint tökre teszem a hajcsatját és beleszúrok ebbe az agytekervényes lénybe. Na lássuk csak!
Nagyon óvatosan átvezetek egy kicsit a képességemből, ebbe a dologba, hogy tűként használhassam Soora hajcsatját, ezzel az aranyfonállal komolyan úgy nézhetek ki, mint a szabó legényke a mesében. Csak az ő varázsfonala nem kelt életre agyzabáló parazita lényeket.
- Hát ez csodálatos. – alig érek hozzá az izéhez, máris érzem, hogy halálra leszek ítélve általa. Az alanyunk is megremeg egy kicsit alatta.
- Okéééé. – ez iszonyat furcsa volt, de most már látom, hogy milyen szinten telepedett rá az alanyunkra. Sziszegek rá, de nem azért, mert elvarázsolt volna a látvány, hanem mert bizonytalan vagyok és őszintén megvallom, hogy félek is egy kicsit. De sürgetett az idő és az alanyunkra is ráfért volna már egy hatalmas energialöket, ami visszaadja neki azt, amit ez a lény ellopott tőle. Hát cselhez folyamodom, hogy megragadhassam az alkalmat, nagyobb energiát küldök felé, de most nem érek vele hozzá. Arra vagyok kíváncsi, hogy ráharap-e, mint a halak a csalira. Kis csápjaival el is kezd nyúlkálni érte, de ahogy érte kapna mindig feljebb húzom, hogy ne csak a kis csápjaival nyúlkáljon, hanem az egész lényét beleadja az energia elkapásába. Persze nehezen ereszti el a biztos „talajt” a bizonytalanért, de azt már ő is belátja, hogy sokáig nem húzná ki a vezetőn és valami új energiaforrást kellene keresnie, hát pont itt a lehetőség rá, hogy megtegye.
A bűzét jobb nem is emlegetni, a blúzom anyagát is felhúzom az orromra, ami kissé hasztalan, de nem azért, mert bűzös borz lennék, hanem mert már megtelt ezzel a szaggal az orrom.

Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Sooraya Qadir a Nap Hősének tart

Sooraya Qadir
Pént. Okt. 18, 2024 1:02 pm

Elixir & Dust

Journey into Madness

Elmosolyodok a kérésén: hosszú órák óta először hallom ki a szavai mögül azt a Josht, akit ismerek.
- Ha egy darabban kijutunk innen, esküszöm, így fogok tenni.
Márpedig mérget vehet rá, hogy így lesz.
Végül sikerül a jegyek segítségével kinyitnunk az ajtót, így nem marad más hátra, minthogy átverekedjük magunkat a tömegen (akár szó szerint). Ezúttal óvatosabban szemlélem a felénk nyomakodó megbűvölt embereket, igyekezve fedezni az előttem haladó Elixírt. Kiszúrom a kalauzt, aki komor, rezzenéstelen arccal tart felénk; a tömeg engedelmesen nyílik szét előtte. A tőrért nyúlok, amit az imént olyan gondosan belém állított, és hirtelen felindulásból felé hajítom. Mielőtt eltűnnénk a vonatfülkében, még látom, ahogy két tenyere között szorítja, a hegye mindössze centiméterekre a mellkasától.
Ahogy bezáródik mögöttünk az ajtó, azonnal érzem, hogy elillan az illúzió és újra a saját öltözetemben vagyok. Mosolyogni támad kedvem a megkönnyebbüléstől… aztán meghallom Josh káromkodását. Már azelőtt tudom, hogy nem fog tetszeni a látvány, hogy a vezetőülés felé fordulnék. Eleresztek egy alig hallható imát Allah felé.
- Láttál már hasonlót? - kérdezem sztoikusságot erőltetve a vonásaimra. - Biztos, hogy jó ötlet olyan közel merészkedni hozzá? - Ettől függetlenül kihúzom az egyik hajcsatot, ami biztosítja, hogy egyetlen kósza tincs se szökjön ki a nikábom alól. Biosz szakosként valószínűleg többet tud nálam a parazitákról. - Megpróbálhatom megsemmisíteni.

Sooraya Qadir
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :

Josh Foley
Pént. Okt. 18, 2024 11:59 am

We went to Hell and back

A szabadulás lehetősége először iszonyatosan lehetetlennek tűnik, de aztán mindent más szemmel nézek. Hinni kezdek Soorayaban, hogy amit ő lát, annak kell a valóságnak lennie, nem ennek a búskomorságnak, amibe csöppentünk.
- Ezt majd a többiek előtt is hangoztasd kérlek. Ők még nem tudják. – általában ilyenkor kacsintok rá valakire, de most még az sem fordul meg a fejemben.
Kételkedem, persze, de aztán mégis muszáj lesz hinnem benne, hogy ő megtudja csinálni. Finomkodhatnék. Megpróbálhatnám felrázni őt és az erejét, de félő a pesszimizmusom miatt valami rosszul sülne el. Most arra kárhoztattam, hogy gondolkodjak mielőtt cselekszem és ebben az esetben a gondolkodás az elme gyilkosa, nem a félelem.
- Az óvatos a második nevem. – az útjába állok, amíg ő a tükör oldalán lévő kilincset próbálja meg elérni, pusztán csak azért, hogy a kalauz ne tudja megzavarni őt. Komolyan elkezdek azon gondolkodni, hogy veszek egy óriási bunkósbotot és rácsapok, de mivel nem egy őrült játékban vagyunk, ez most eléggé lehetetlennek tűnik. Nincs pause gomb, csak a folyamatos play.
Ahogy kinyílik mögöttem az ajtó és Soora kihúzza a kezeit a tükörből, nem teketóriázok, nyomulok át a másik fülkébe. Ha időközben elindult volna felénk az ideges kalauz, első dolgom rácsukni az ajtót, amin bejöttünk.
- Remélem, ha kinyitjuk akkor legközelebb minden normális lesz. – túlságosan elhamarkodottan jelentettem ki ilyen pozitív dolgokat, mert még nem láttam, hogy mi fogad majd minket a hátunk mögött.
Nem a vigyorgón mérges és meglepett vezető arca köszönt vissza. Nem. Az ő feje békésen pihent a kormányon.
- Mi a fa.. ? – gyorsan elhallgatok mire befejezném az ide nem illő kérdésemet, amire nem várok választ Sooratól.
Hogy mit is látunk pontosan? Egy élősködő parazitát, hogy milyen természetű lehet, azt nem merem még én sem megállapítani. Kell pár perc mire rájövök ehhez vajon milyen megoldás volna a legjobb.
- Meg kellene vizsgálnom közelebbről. Ez borzasztóan néz ki. Nem csoda, hogy megbolondított sokakat. – engem is beleértve, de ezt nem teszem hozzá. Nem tudom körbe járni, morfondírozni rajta, vajon ugorjunk neki fejestől gondolkodás nélkül vagy figyeljem meg, hogy reagál, ha egy másik tárgyat érintek hozzá.
- Van nálad egy felesleges hajcsat vagy valami? – határozottan kíváncsi voltam, milyen anyagot szippant be magába és kiváltunk-e belőle ezzel valamilyen reakciót vagy meg se kottyan neki.

Spoiler:
Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Sooraya Qadir
Pént. Okt. 18, 2024 10:30 am

Elixir & Dust

Journey into Madness

Van valami nyugtalanító abban, ahogy Josh tekintete az enyémbe mélyed, amire meg sem kísérlek magyarázatot találni. Zavartan fordítom el a fejemet, hogy megtörjem a pillanat intenzitását - így is túl sok volt az illetlenségből egyetlen napra -, mielőtt eltávolodnék tőle és a kéretlen érintése elől. Az illúziók mindkettőnk fejét alaposan felforgatták, azonban egyértelműen Elixírre vannak nagyobb hatással.
Nem vagyok benne biztos, de mintha reménytelenséget hallanék ki a hangjából, mikor a kalauz első megjelenésének körülményeire terelődik a szó. Ez engem is megrémiszt: nem hagyhatom, hogy belesüppedjen ebbe az állapotba, különben tényleg minden esélyünk elenyészik a szabadulásra.
- Rá fogunk jönni - jelentem ki ellenvetést nem tűrően. Kezdem úgy érezni magamat, mint valami motivációs coach. Nem csak a fiú miatt érzem szükségét, hogy a sikerünket bizonygassam, magamat is meg kell győznöm afelől, hogy minden rendben lesz.
- Josh, egy zseni vagy - jegyzem meg halkan, de annál izgatottabban. Néhány pillanattal később a reflektorfények ránk szegeződnek, és már biztosan tudom, hogy jó nyomon járunk. Ezt hamarosan a kalauz felbukkanása is megerősíti, én pedig gondolkozás nélkül vetem magamat a zenészek és dalszerzők sűrűjébe, hogy elkapjam őt. Természetesen nem engednek olyan könnyen a közelébe: a földön kötök ki, valaki az előbb belém rúgott, de tudom, hogy nem rajta kell bosszútállnom.
Kivételesen elfogadom Josh felém nyújtott kezét, hogy álló helyzetbe tornázzam magamat, és máris előtúrom a jegyet a kistáskámból, amely időközben egy elegáns kézitáskává változott.
Levegőt visszafojtva figyelem, amint Elixír keze áthalad a tükrökön, ám képtelen rá, hogy elérje az ajtót.
- Vedd úgy, hogy megtörtént. - Miközben átveszem a felém nyújtott jegyeket, még intézek felé egy utolsó, figyelmeztető pillantást. - Légy óvatos! - Nem mintha olyan sokáig tartana lenyomni egy kilincset, de nem tudom csak úgy szó nélkül hagyni a kérését.
Az előbbi mozdulatait leutánozva fogom egymás mellé a tükröket, vigyázva, hogy ne ejtsem le őket, miközben a másik karom egyre inkább elmerül a szomszédos valóságban. Nagyot nyelek, ahogy az ujjbegyeim elérik a hideg fémet... majd az ajtó kinyílik. Diadalittas mosollyal pillantok Joshra. Ha minden rendben megy, kihúzom a kezemet a tükrökből, hogy mielőbb a vezető fülkébe siethessünk.

Sooraya Qadir
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :

Josh Foley
Kedd Szept. 03, 2024 7:44 pm

We went to Hell and back

Jó srác vagy. Ez a mondat hosszasan visszhangzott még és akkora súlya lett, hogy nem is értettem mi történik. Ezért amikor bíztatott, hogy nekem is menni fog, némiképp kételkedtem ebben. Túl sok minden szokott kavarogni bennem és most mintha…
Persze éneklek itt, mint valami mutatványos épp csak a felém hajított zöldség hiányzik. De aztán ő ebből is kizökkent, megragadja a karom és kihúz innen, tőle nem várt módon. Talán a hely teszi. Nem tudom. Mindenesetre jól érzem magam, biztonságban csak azért, mert ő is itt van. De nem áll szándékomban eggyé válni ezzel a hellyel, megpróbálok visszaemlékezni, hogy miért is vagyunk itt. Megállítani ezt az ámokfutást és helyre hozni azt, ami elromlott. Talán sikerül. Talán nem. De menjünk tovább. Én pedig megyek is, amíg menekülés közben a helyzet úgy nem hozza, hogy meghúzódni kényszerüljünk, csak ez a meghúzódás nagyon bénán sikerült, mert majdnem bezuhantunk a székek közé és csak kis híja kellett ahhoz, hogy ne sérüljön meg ő, mert esés közben megpróbáltam védeni őt. Nem volt mibe kapaszkodnom csak belé és őt is szépen húztam magam után nem pedig eltoltam, hogy legalább az egyikünk biztos talpakon maradjon.
Nem mondhattam azt, hogy bocsi nem akartam, véletlen volt, mert erre egyikünk se készült fel. A szemeibe néztem – bárcsak ne tettem volna – és onnan próbáltam viszont látni magam, de túlságosan kényelmetlenné vált volna a helyzet, ha közelebb húzódom hozzá, csak ezért, a fényviszonyok sem voltak túl jók ehhez.
Aztán arról kérdez, hogy vajon mi válthatta ki a kalauz megjelenését.
- Nem tudom, hogy volt-e más. – vallom meg őszintén, most érezve azt először, hogy csapdában vagyunk és tehetetlen vagyok az üggyel kapcsolatban.
Ezért keresem a jegyem, hogy legalább azt tudhassam meg hová tartunk vagy nincs valami utalás a dologra. De helyette amikor megfordítom valami mást látok egy torz tükröt a valóságra, vagyis annak a valóságnak a mását, amit látnom kellene akkor is, ha nem ezen a vonaton száguldoznánk. Mi voltunk azok. Tettem egy bugyuta próbát arra nézve vajon át tudok-e nyúlni a tükrön vagy bármi ilyesmi, de mielőtt bármit is tehettem volna az összes reflektorfény ránk szegeződött.
- Bárhol lehet. – sóhajtok kelletlenül, de figyelek az utasokra. Agymosottnak tűnik mind, agyevő zombiknak – nem, nem azok szerencsére, csak látszik, hogy nem a saját maguk uruk és őket látva rájövök, hogy nem akarok ilyen lenni és egy lenni közülük.
- Várj! – szólalok meg a földre került Soorara pillantva.
- Nem próbáltunk ki minden lehetőséget. Add ide a jegyedet, kérlek Soora. – nyújtom a kezem felé, hogy felsegíthessem őt és megszerezzem tőle a vonatjegyet. Ki kell próbálnom valamit. Ha ezt pedig közönség előtt és stresszben kell tennem, akkor megteszem.
Ha Soora ideadta a jegyét, akkor gyorsan egymás fölé helyeztem őket, így már nagyobb lett a tükrünk. Ott kerestem a megoldást, mert itt nem volt. Háttal álltam az ajtónak, de ahelyett, hogy a mögöttem lévő ajtót nyitottam volna ki, hát az ellenkezőjét tettem, benyúltam a szabad kezemmel a tükörbe és ijesztő módon átment a kezem rajta, csak túlságosan nagy volt és nem értem el vele semmit. Ekkor húztam ki a kezem onnan s, adtam át neki.
- Menj át rajta és nyisd ki az ajtót. Te beférsz ide. Engedj ki minket. – a kalauz kacaghatott a tömegből és a fények egyre erősebbek lettek. Én pedig ezt egy jelnek vettem. Talán annak, hogy nincs kiút és tényleg itt fogunk dekkolni életünk végéig, de az is lehet, helyesen döntünk. Mindegy. Összeillesztem a két jegyet, hogy Soorának nagyobb felületje legyen. Az ő keze talán befér és az ajtó is kinyílik. A jó ajtó, amit ott a tükörben is láthatunk.
- Ne foglalkozz a kalauzzal és velem se törődj. – kérlelem, bár remélem nem kell és fontosabb neki, hogy valamennyire nyugodtabb helyre kerüljünk ebből a káoszból.
Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Sooraya Qadir
Szer. Júl. 24, 2024 8:16 pm

Elixir & Dust

Journey into Madness

- Jó srác vagy. – Nem tudom, honnan jön ez a felismerés; nem tudatosult bennem igazán, hogy valaha is másképp gondoltam volna rá. Talán, mert korábban egyáltalán nem szántam sok gondolatot annak – ha bármennyit -, hogy milyen ember is ő és milyen célok vezérlik. Hallottam félszavakat a múltjáról, és bár nem vagyok olyasvalaki, aki túl sok hitelt adna a pletykáknak, valamilyen szinten nyitva hagytam annak lehetőségét, hogy Elixír egyszerűen csak hozzánk sodródott a kiváltságosok világából. Pontosabban, hogy a szükség vezérelte hozzánk. Ebben a pillanatban nehéz elhinnem, hogy ez így lenne. Sokszor dolgoztunk már egy csapatban, de azt hiszem, és ez egy erős talán, mintha most kezdeném csak megérteni őt. Lehet, hogy mégiscsak van bennünk közös vonás.
- Menni fog! – biztatom tovább határozottan. Ha én legyőztem az illúziót, neki is sikerülni fog. Lehet, hogy nehezebben, hiszen a saját akaraterejét leszámítva nem áll rendelkezésére semmilyen mentális védelem a mágiával szemben, de biztosan nem lehetetlen.
Rá kell ébrednem, hogy nem a fülem tréfálkozott velem: Josh valóban azt mondta, hogy… Igazából nem is számít, mit mondott, hiszen csak az illúzió okolható miatta. Még az is lehet, hogy nem az igazi arcomat látja – hogyan készíthetne vagy láthatna bárki illúziót olyasmiről, aminek még sosem volt szemtanúja korábban?
- Köszönöm – felelem hát tárgyilagosan. Míg Josh valami értelmet próbál találni a kottában, amivé a térképünk változott, én legszívesebben gondolkozás nélkül rontanék előre, hogy darabjaira szedjem a kalauzt.
Nem, nem teljesen szó szerint.
Azért az még az én figyelmemet is leköti, hogy Josh a semmiből énekelni kezd, mintha valamelyik Mamma mia filmbe csöppentünk volna.
- Na, ne mondd – mormogom magam elé, döbbenten pislogva a semmibe. Esküszöm, még öt perc ebben a kocsiban, és legalább az egyikünk teljesen meghibban.
Van tippem, kicsoda.
Nem szeretném megvárni.
- Elég ebből. – Úgy ragadom meg Elixírt a karjánál fogva, mintha teljesen normális lenne férfiakat tapogatni; egy részem erősen átkozódik, de ezen a ponton már nem bírom ki cselekvés nélkül. Ha sokáig várakozunk, Josh tényleg belesüpped a szomorú énekes szerepébe egész valójával.
Szóval nemes egyszerűséggel a kabinajtó felé húzom őt, még mindig vigyázva, hogy ne érjen minket a reflektorfény. Már csak pár sor választ el minket, az utasok is tétlenül tűrik, ahogy kifelé igyekszünk – aztán az egyik fénysugár iránya olyan hirtelen változik meg, hogy csak a reflexeimnek múlik, hogy Elixírt arrébb ráncigálva ki tudjuk kerülni, kis híján bezuhanva az ülések közé. A mellkasára kell szorítanom a tenyerem, hogy ne zuhanjak rá teljesen. Zavartan köhintek párat, néhány óvatos lépést hátrálva a folyosó irányába, és persze minél messzebb húzva a kezeimet a fiútól. Csak remélem, hogy az arcomat elöntő pír nem ér el a kalauz által befolyásolt valóságig.
- Legutóbb akkor került elő, mikor áttörtem az illúzión és… - És megakadályoztalak benne, hogy késekkel dobálózz. – Történt akkor más is, vagy ennyi lenne az egész?
Ezen a helyen másképp telik az idő és mintha az események sorrendje sem lenne egészen a helyén; az öt perccel ezelőtti történéseket is nehéz hűen felidézni, összemosódnak a dolgok.
Nem egészen tudom mire vélni, hogy Josh a jegyét kezdi vizsgálgatni, egészen addig, amíg meg nem látom a túloldalán megjelenő tükröt. Összeráncolt homlokkal húzódok közelebb hozzá, hogy lássam, milyen tükörkép fogadja őt. Legnagyobb meglepetésemre az igazi Joshhal találom szembe magam.
- Most már el tudod hinni? – kérdezem lelkesen.
És akkor egyszerre minden reflektorfény megáll a mozgásban, hogy aztán egyenesen ránk szegeződjön. A kocsi utasai egy emberként kezdenek izegni-mozogni, lassú és bizonytalan mozdulatokkal, ám egyértelműen azzal a céllal, hogy a közelünkbe férkőzzenek. Innen nincs kiút, adják a tudtunkra kórusban.
- Hol van ő?! – kérdezem fojtott hangon, őrült tempóban kutatva a szememmel a tömegben. Hiszen az előbb is jelen volt, mikor a tömeg látszólag ránk támadott. Nem akarom megkockáztatni, hogy kisöpörjem a homokformámmal a vagont: attól tartok, azonnal elhúzná a csíkot, ha úgy érezné, ez az egy esélye van meglépni.
Végül a türelmem, úgy tűnik, meghozza a gyümölcsét. Olyan természetességgel vegyül el az utasok sűrűjében (mintha az imént még sokkal kevesebben lettek volna), mintha ő is egy lenne közülük.
Ezúttal nem elhúzódok az értem nyúló karok elől, hanem megpróbálom áttúrni magamat a tömegen, hogy elérjek hozzá. Talán alábecsülöm a tömeg agresszivitását, mert egy pillanat múlva a földön találom magamat, karjaimmal a hátam mögött támaszkodva tartom meg magamat. A fejem búbja erősen lüktet. Dühösen lököm vissza magamat álló helyzetbe, az ellenállásra való tekintettel kissé imbolyogva, és cserébe arrébb is taszítva néhány rám ragadt koloncot.
- Miért nem jössz ide hozzám? – kiáltom a kalauznak fenyegetően, ahogy ismét közeledni kezdek felé.

Sooraya Qadir
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :

Josh Foley
Szomb. Jún. 29, 2024 1:25 pm

We went to Hell and back

- Nem tesz semmit, természetes, hogy ezt teszem. – mert a képességemet használni olyan, mint úszni a vízen, vagy járni. Egyik sem megerőltető, de fáradni elfáradhat az ember benne, ha nem olyan természetesen teszi azt, mint a levegővételt mondjuk.
- Igyekszem. – tényleg nagyon igyekszem, de még mindig nem a szokásos külsejét látom. Ezért is adom fel inkább és törődöm bele, hogy amíg nem intézzük el a fickót, addig ez lesz. Nem tetszik, persze, hogy nem tetszik a helyzet, de nincs más, amit tehetnék. Ha volna valószínűleg megtenném, de így teljeséggel képtelen vagyok rá még. Persze hinnem kéne magamban, felerősíteni a képességemet, páncélt emelni magam köré, mintha olyan könnyedén menne az, de még ez sem megy a rám telepedő szomorúság miatt. Mi a franc van velem? Hangosan persze nem kérdezem meg tőle, egyszerűen csak zavar, hogy ez történik, hogy így rányomódik valami a hangulatomra is és elhiteti velem, búslakodni a legjobb a világon.

Soorayat nem illet volna így megbámulnom és dicsérni most, hogy tudjuk mi az, ami megszédíti a szemünk és az eszünket talán, de mindenhogyan jobb volt őszintének lenni, mint hallgatni róla.
- Szép vagy, azt mondtam szép vagy Soora. – csak más szavakkal, de már nem is olyan lényeges, inkább csak készen álltam arra, hogy mehessünk, ha olyannak látja a helyzetet.
- Na persze. Ne viccelődjünk az énekhangommal, nézd meg. – elkezdtem mondani egy hosszú monológot, amiből ének lett basszus, mármint nem azzal a szándékkal kezdtem el a szöveget felidézni, mert énekelni akartam volna először csak megmutatni, hogy nincs ebben tehetségem, de a dolog mást mutatott. Ez érdekes. (Tomorrow is closed / There's no future at all / We've burned it all down / Down to the ground / I saw it written on the bathroom wall / I've lost my place / We all have / But I hope someday we're gonna get it back.) – Oké, ez furcsa volt. – jegyzem meg és igyekszem nem tudomást venni róla, hogy ez a hely ennyire kikészít. Ez egyszerre kétségbeejtő és szívesen húznám el a csíkot innen. Az énekhangomat nem fogom hiányolni az fix.
- Elterelhetem a figyelmét ezzel a gyönyörű Arielt is megsüketítő énekhangommal. Mit gondolsz? Amíg rám figyel, addig te letudod őt csapni vagy valami? Ha elveszti az eszméletét, talán szabadok lehetünk és tisztán láthatunk. – ez persze csak feltevés volt, de talán járható út, ha meg is húzódtunk valahol és ő át is formálta magát homokká még mindig volt miért aggódni.
- Oké. Csapj oda neki, ne sajnáld, nem fogom feléleszteni egyhamar. – az tutifix, csak ha vonaton kívül vagyunk és egy biztos helyen, akárhol, ahol kontrolálni tudják a képességét vagy valami hasonló. Nem mondom, hogy ez jó ötlet, de inkább a vonatlakók legyenek szabadok, mint mi rabok örökre. Vajon a többiek tudnák, hogy hol vagyunk? Jönne valaki a keresésünkre? Ez szokatlanul kétségbeejtő érzés volt, még a számomra is.
- Mivel csaltuk őt ide legútóbb? Emlékszel? – kíváncsiskodom és előveszem a jegyemet, hogy megnézhessem mivel állunk szemben, hová is tartunk most. Hát ez az, a jegy szép volt, ám amikor megfordítottam nem egy szokványos infót találtam rajta, hanem egy tükröt!
- Te is látod? – Sooraya felé mutattam a tükrös részt, lehet volt rajta írás, de most az számított, hogy ő mit lát benne, ha belenéz, már ha belenéz egyáltalán, mert én nem a fekete hajt láttam magamon az fix.

Ha a kalauz közben újra megjelenne:
Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Sooraya Qadir a Nap Hősének tart

Sooraya Qadir
Szomb. Jún. 22, 2024 8:45 pm

Elixir & Dust

Journey into Madness

- Köszönöm, hogy meggyógyítottál – fordulok Josh felé halvány mosollyal az arcomon. Egy pillanatig sem szeretnék úgy tenni, mintha természetesnek venném a gesztust, csak azért, mert tudom, hogy képes rá. Igazából fogalmam sincs, mennyi erőt követel meg tőle egy ehhez hasonló seb eltűntetése, de néhányszor láttam már, hogy kimerítheti egy súlyosabb sérülésről való gondoskodás. Ezért is kérdezek rá, hogy van: egyrészt a személye miatti aggodalom, ám talán, ami jelen esetben ennél is fontosabb (kell, hogy legyen) a küldetés sikere miatt. A történtek után azt hiszem érthető, hogy elbizonytalanodtam, mi lesz a dolog végkimenetele: hogy képesek leszünk ketten véghez vinni a ránk bízott feladatot, vagy itt maradunk a többi fogságba ejtett mutáns megbabonázott társaságában.
Nem mondhatnám, hogy a válasza teljes mértékben megnyugtat, ugyanakkor nyugtázom, hogy nem számol be semmiféle különleges fáradtságról, és az elcsigázott hangulatán túl én sem észlelek rajta ilyen változást.
- Ez az egész csak egy káprázat. Ha tudatosítod magadban, biztos vagyok benne, hogy a szomorúság is el fog múlni. – De könnyebb mondani, mint így tenni. Korábban sikerült megtörnöm az illúzió rám gyakorolt hatását, most viszont ismét kifacsarva látom a valóságot Elixír fekete hajával és saját, elegáns ruhámmal. Megkönnyebbülésemre ezúttal sokkal visszafogottabb öltözetet hordok, mely mind a karjaimat, mind a lábamat megfelelően takarja, kizárólag a mellkasomat és a nyakamat hagyva fedetlenül. Kevés erőm van ahhoz, hogy vitatkozzak mindennek valóságával. Időnként, mintha két különböző valóság mosódna össze, úgy jelenik meg előttem a kocsi valós képe, ez az átmeneti kettősség azonban inkább összezavar, mint segít, a rám telepedő fáradtságot mélyíti.
Igaza van Elixírnek: rá kell jönnünk, mi teszi ennyire erőteljessé, méghozzá lehetőleg azelőtt, hogy összecsapnánk vele. Bele sem szeretnék gondolni, mi van akkor, ha eddig visszafogta magát. A kérdés csak az, hogy hogyan?
Elmekontroll, illúziók, a valóság manipulálása – akár egy is elég lenne a képességei közül, hogy tömegekben tegyen kárt, mint ahogyan tesz is minden egyes perccel, amíg akaratuk ellenére tartja a vonaton a társainkat. Fel nem tudom fogni, hogy lehet, hogy mind ezidáig elkerülte a figyelmünket. Mi történhetett, amiért hirtelen ámokfutásba kezdett? Ha ezt tudnánk, valószínűleg közelebb lennénk a válaszhoz, hogyan állíthatnánk meg őt, ám erre igen kevés esélyt látok jelen körülmények között.
Amikor arra jutunk, hogy megkeressük a kalauzt, tekintetem egy hosszabb pillanatra elidőzik a mellettem álló fiú vonásain, mielőtt halkat szusszantva az alsó ajkamba harapnék (egészen megfeledkezve róla, hogy ezúttal nem rejti el maszk az arcom ezen részét). Nem szabad teret engednem az aggodalmaimnak, mégis… Nyugtalanít ez az egész helyzet.
Zavartan vonom össze a szemöldökömet, mikor azt mondja – igazából nem is vagyok biztos benne, hogy jól értettem őt.
- Tessék? – Bizonyára a hallásom szórakozik velem. Az első illúzió is épp eléggé megkavarta a fejemet, és ez már a harmadik ilyen bűbáj, aminek ki vagyunk téve; nem lenne csoda, ha cserbenhagynának az érzékszerveim. Esetleg mindkettőnket.
- Mármint én is látom – teszem hozzá, amikor a kottáról érdeklődik. A hirtelen megkönnyebbülését nem tudom másnak vélni, minthogy félreértett, de sajnos ki kell ábrándítsam, egy cseppnyi tudásom sincs a témában.
- Még az is lehet, hogy most van. – Kissé szórakozottan jegyzem meg, nem hiszem, hogy valóban énekpárbajra kerülne sor.
Valamiféle megkönnyebbülés vesz rajtam erőt, mikor végre elindulunk a következő fülke felé. Sokkal jobb tenni valamit, mint egy helyben várakozni. Folyamatosan kiszolgáltatottnak érzem magamat ezen a vonaton, mintha figyelnének. Pillantásom másodszorra is gyanakvóan fut végig a jelenlévőkön – minthogy nem idegen tőle, hogy eltűnjön és felbukkanjon valahol, a kalauz akár meg is jelenhetett közöttük időközben -, majd a kocsi tetejére vándorol. Nem látok kamerákat, de talán csak az illúzió teszi.
- Tetszik az ötlet. Mégis úgy lenne igazán hatékony, ha meg tudnánk lepni őt. – De hogyan? Az eddigiek során minden az ő akarata szerint történt, mintha minden mozzanatot tökéletesen az irányítása alatt tartana. Hogy kerülhetnénk egy lépéssel elé, ha látszólag mindig, mindenről tud? – Majd én elintézem őt. Már korábban meg kellett volna tennem. – Ha nem állt volna ki egy kés a hátamból, bizony nem sok minden akadályozhatott volna meg benne.
Még véletlenül sem szeretném azt mondani ezzel, hogy nincs szükségem Josh segítségére, de tény, hogy úgy a legveszélytelenebb, ha csak az ütés pillanatában érintkezünk vele, ennek a feltételnek pedig képes vagyok eleget tenni a képességemmel. Homokformában egy pillanat alatt előtte teremhetek, hogy lecsapjak rá.
Valami azt sugallja, hogy kerüljem el a kocsin végighaladó reflektorfényeket, és valószínűleg Elixír is ezt a kimondatlan gondolatmenetet követi, amiért az ülések közt szeretne meghúzódni. Hangtalanul bólintok, mielőtt könnyed léptekkel a négyes menedékébe szökkennék, minél több időt hagyva Joshnak, hogy kövesse a mozdulatomat.

Sooraya Qadir
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :

Josh Foley
Vas. Jún. 09, 2024 9:25 pm

We went to Hell and back

- Fuh rendben. Ez csak illúzió. – amely úgy telepedett rám, mint aranyra a rozsda, a természetre a reggeli köd és folytathanám mi minden ért váratlanul és szomorúan. Szomorúan, én sem tudom megmondani miért. De próbálkoztam. Először kihúzni a tőrt Sooraya testéből és gyorsan körbe fogni őt az erőmmel, hogy meggyógyuljon és a fájdalmai azonnal megszűnjenek. Talán az aranyszálak felkelthették mások figyelmét is, talán ezzel jeleztem a „vendéglátónknak”, hogy nagyon is itt vagyok kapjon csak el, de nem hagyom magam.
Ugyan meggyógyítottam őt és igyekeztem továbbra is a segítségére lenni, azt reméltem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, ha azt a helyiséget elhagyjuk, de nem. Itt még rosszabb érzés fogadott.
- Csak szomorú és bánatos vagyok. Nem tudom megmagyarázni miért. – talán, ha nem úgy néznék ki, mint egy emos vagy gót, esetleg akkor javulna valamit a közérzetem, de még az sem segít most.
- Rá kell jönnünk miben rejlik az ereje, ez nem játék. – ha minket is beszippant itt ragadunk, azt pedig sosem bocsátanám meg magamnak.
- Keressük meg. Nincs más mód. – értek egyet Soorayaval. Másnak tűnik, én még nem vagyok képes átlátni ezt az egészet, nem látom őt a réginek ez pedig idegesít, mert nem ehhez szoktam és ha így kell látnom őt, csak még inkább megzavarodik a róla alkotott kép a fejemben, nem mindig látom őt így, sőt, ha belegondolok a nagyis megnyilvánulásom volt az első, amikor a sötét anyagjai nélkül láttam őt. Persze nem mondom, hogy nem szép így, mert az volt, megértettem, ha ő inkább rejtegette ezt a külvilág elől, ahol a férfiak garázdálkodnak.
- Gyönyörű vagy Sooraya. – jegyzem meg csak úgy, az őrület kellős küszöbén állva, semmi rosszindulat, semmi gúny nélkül, amitől azt hihetné, hogy bármi hátsó szándékot kell látnia egy apró bók mögött. Szeretem, ami szép a szemnek és szóvá is teszem, ha olyan.
Bólintok, amikor megkérdezi, hogy a kottát kell tudnia elolvasni és kicsit meg is könnyebbülök, hogy ő ért ehhez.
- Talán. Remélem nem az énekhangunkkal kell harcolni a kalauzzal, mert nekem nincs jó énekhangom. – mondom a nyilvánvalót, amit megszoktam, amit elfogadtam, énekelni sem szeretek, dúdolni talán, magamnak.
- Mehetünk. – újra bólintok. Most már nem annyira bizonytalanul, alaposabban szemügyre véve a felhozatalt és a kalauzt keresve a szemeimmel. Hol lehet?
- Rá kell jönnünk mivel ejthetjük őt csapdába. Talán ide kéne tapasztani őt, hogy ne mehessen tovább. Megpróbálhatom lefogni és te leütheted vagy fordítva, hogy ne okozzon több fejfájást nekünk. Ha elveszti az eszméletét, akkor akár ez az egész megszűnhet annyi időre, hogy mi akcióba lépjünk. – próbálok agyalni, megoldásokat kreálni, amíg újra feltűnne a kalauz.
- Húzódjunk meg a négyes ülések között? – kíváncsiskodom, mert nem vagyok hajlandó rá ülni egy székre sem, félő, hogy itt ragadnánk és mi is agymosottak lennénk.

Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Sooraya Qadir
Kedd Jún. 04, 2024 10:58 am

Elixir & Dust

Journey into Madness

Nem is gondolkozom, mielőtt Josh csuklójáért nyúlnék. Bármit is látok visszatükröződni a tekintetében, most nem tűnik elegendőnek, hogy észérvekkel figyelmeztessem őt.
- Minden rendben - sóhajtok fel megkönnyebbülten, mikor végre visszanéz rám. Egy pillanatra úgy tűnt, mintha egyáltalán nem észlelné a jelenlétem. - Az egész csak egy illúzió. Mármint, a késedet leszámítva. Az nagyon is valóságos, a helyedben nem hadonásznék vele - teszem hozzá. Közben elengedem, helyreállítva a kettőnk közti udvarias távolságtartást.
Gondolom, ez nem volt tervben - hogy valaki átlásson a mutáns-gyűjtőnk varázslatán. Az emberünk rendkívül kifejező módot talált rá, hogy a tudtomra hozza a nemtetszését. A dobás erősségéből ítélve azt sem tartom kizártnak, hogy inkább a játékból való végleges kiiktatásom volt a cél, mintsem figyelmeztetés, hogy tartsam be a szabályait.
- Nem tudod meggyógyítani. Ki kell húznunk. - Bármennyire is igyekszek higgadtnak tűnni, néhol meg-megremeg a hangom. Hogy a fájdalomtól vagy az idegességtől, nehéz lenne eldönteni. Csak arra koncentrálok, hogy átjussak a következő kocsiba, ahol több helyünk lesz végrehajtani a műveletet.
Amint a vagonba belépek, ismét különös fantáziakép elevenedik meg előttem: látok egy parókás-bajszos karmestert, aki Dumbledore-stílusú félhold alakú szemüveget visel, de van itt goth stílusú csellós és punk rocksztár is. Nem hat meg túlzottan a biodíszlet, mégis úgy érzem, muszáj minden arcot végignéznem, hogy meggyőződjek róla, a kalauzé nincs közöttük. Nem vagyok vevő több kellemetlen meglepetésre, azt pedig végképp nem szeretném, hogy Joshnak is baja essen a figyelmetlenségem miatt.
- Inkább használjuk ki az alkalmat. - Késlekedés nélkül fordítom felé a hátam. Nem tudom, hogy festhetek, hogy mennyire lehet mélyen a kés, de talán jobb is így.  - Csak gyorsan. - Addig van időnk, amíg nem koncentrálnak ránk az itteni utasok. Meg egyébként is, Elixír egy pillanat alatt begyógyítja a sebhelyet, mielőtt még jelentősebb vért veszíthetnék - láttam már, hogy megy ez.
Szóval felvértezem magam.
Legalábbis úgy gondolom, hogy felvérteztem magam. Ezzel szemben minden jel arra mutat, hogy én vagyok a fojtott hang forrása, amely valahol félúton lehet nyögés és ordítás között. Minden eltűnik, ami nem fájdalom. Sípol a fülem, csak tompán, messziről hallom, ahogy jó adag vér csorog le a talajra. Ezek szerint kint van már, megszabadultam tőle.
Ahogy újra elkezd kitisztulni előttem a helyiség, úgy tudatosul bennem, hogy a lábaim nem tartanak - karjaim a hozzám legközelebb eső ülésbe csimpaszkodnak, hogy ne csússzak le a földre. Semmi gond, túl vagyok a nehezén. A többi már gyerekjáték lesz.
- Minden rendben? - kérdezem egyből, miután Elixír meggyógyít. - Úgy értem, veled. - Remélem, nem fárasztja ki túlságosan a képessége használata.
Értetlenül ráncolom a homlokomat, ahogy a kocsiban körbepillantva teljesen változatlan kép fogad. Mintha az utasok semmit sem érzékeltek volna az elmúlt percek történéseiből. A mélykék, meghitt félhomályt három folyamatosan mozgó, fehér reflektorfény sugara töri meg, melynek mozgásteréből egyelőre kiesünk. A csend szinte tapintható, ami a zenés tematikát tekintve kissé különös. Nem mintha hiányolnám a felhajtást.
- Igen, a kalauz lesz az. Minél előbb rátalálunk, annál hamarabb vége ennek az őrületnek. - Fogalma sincs, mennyire szétrúgom majd a fenekét. Egyetlen kegyetlen ötlete sem marad majd, mire végzek.
- A kottát? Igen. - Tudatosan próbálok elvonatkoztatni attól, hogy ez nem a valóság. Kell, hogy legyen valami mélyebb tartalma, valami titkos üzenete ennek az egész felhajtásnak. - Szerinted fontos lehet? - Nem tudom mire vélni a hirtelen szomorúságát, vagy ha már azt illeti, azt sem, hogy még mindig itt vagyunk. Már csak ezen a vagonon kell túljutnunk ahhoz, hogy elérjük a legelső, mozdonyvezetői részt. Lehet, hogy a kalauz is ott vár ránk.
- Mehetünk? - kérdezem türelmetlenül. Ötletem sincs, mire kellene számítanunk az itteni utasoktól, de biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk oldani. Nincs más opció.

Sooraya Qadir
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Profil gif 2 :

Josh Foley
Hétf. Jún. 03, 2024 5:12 pm

We went to Hell and back

Nem tetszenek nekem ezek az új alakok. Sötéteknek és kíméletleneknek tűnnek, ezért kell nekem is annak lennem. Egy egész pillanatig sikerül megfeledkezni arról a tényről is, hogy vonaton vagyunk, annyira szűrreális az egész, míg az előzőben levegőért kellett kapkodni itt be kellene csukni minden ablakot és ezekre fullasztani a világot, hogy mi megmeneküljünk. Hirtelen tűnik el mellőlem Sooraya is. Fordulok jobbra, balra is, keresem őt. Az is megfordul a fejemben, hogy ezek a gonoszak csináltak vele valamit és kényszerítik őt. Tényleg nagy bennem a tenni akarás és a szándék, hogy kimentsem őt ezek közül a szörnyek közül, kerül, amibe kerül.
Azt megérzem amikor a csuklómhoz ér és azt mondja, hogy ne bántsam ezeket az embereket, mert nincsenek maguknál. Persze, hogy nincsenek maguknál! Ember így nem néz a másikra józanul az fix, mint akit most rögtön megtudnának enni, semmi perc alatt. De már nem állnak, kidőltek, mint a bábuk és ha Soorayara pillantok egy egész pillanatig csak a szemére nézve, ott keresve a saját mentsváramat is most. Nem tudom mit remélek, hogy önmagamat látom benne viszont, de nem így, hanem tényleg önmagamként, mindenféle romantikus vagy mögöttes szándék nélkül. Semmi ilyesmi nem történik, nem látok semmit, mert Sooraya szemei nem tükrök, amiben megnézhetem magam. Így csak a remény marad, hogy benne több az értelem, mint ebben az egész vonatban összességében.
A vagon végébe próbálom meg észhez téríteni magam, majd átlépni a következőbe, amikor Sooraya felhívja a figyelmem valamire.
A kalauzra, akire eddig nem figyeltem oda, csak akkor, amikor megnézte a jegyünket, még akkor sem igazán. A jegy! Elővenném és megnézném, hogy hová szól, mert biztos vagyok abban, hogy nem az Őrültek Expresszére vettünk jegyet, de még erre sincs időm, mert hátrapillantok Soorayara végül.
- Mi történt veled? – próbálom meg a tenyeremet végig simítani előtte és ha kell vagy lehet meg is gyógyítani őt itt és most. Nem hagyhatom őt sérülten. Éppen csak átlépünk a másik vagonba és előttem újabb furcsa vonatlakók tűnnek fel.
- Bírod még egy kicsit? Támogassalak, hogy gyorsabbak lehessünk? – kérdezem tőle, azt sem szeretném persze ha végig vérezné a helyet és erről álmodjon legközelebb.
- Azt mondod a kalauz lesz a kakukktojás? – kíváncsiskodom és megint a táskámba nézek. Csodás. Kottát láttok benne, gitárpengetőt, valami furcsa krikszkrakszokat, amit nem tudok megfejteni olyan kézírással írták, hogy az síralomház és én sem látok át rajta.
- Ezt te is látod? – mutatom fel a kottás lapot, amin valószínűleg eredetileg az én kézírásom volt, túlélőtervvel, lerajzolt akadályokkal és labdával, amit elhajítanak közben és még a hajítást is szimbolizáltam pár hajszálvékony vonallal. De most mást látok, a hely témája miatt és ez elszomorít, eszembe juttatja, hogy depis vagyok. Fogalmam sincs, hogy miért, csak érzem. Valószínűleg a többi utas is az. Az eredeti lapra még sok mást is felírtam. Többek között azt is, hogy tegyük fel a spéci röntgenszemüvegeinket, az segíteni fog a látásban.
- Én nem tudom elolvasni. – vallom meg neki őszintén és szomorúan. Ha pedig semmire sem jutunk, mert újra feltűnne a gyanús kalauz és nem csak a jegyeinket akarná ellenőrizni, hanem azt is milyen messze vagyunk képesek menni és akár még ellenünk hangolni a többieket is… hát akkor tényleg szomorú leszek. Meg sem tudom indokolni miért.

Endlessness with Dust

photo plus.png

Josh Foley
Profil gif 1 :

Karakterlap :

Karakterdal :

Kapcsolat :

Profil gif 2 :

Ajánlott tartalom
1 / 2 oldal 1, 2  Next
Similar topics
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.