Üdv a Dimenziókapuban! A belépés ingyenes, az utazás addiktív, desztinációnk: a Marvel univerzum. Ölts magadra álarcot, kísérletezz szuperképességekkel, kapcsolódj a kedvenc karaktereidhez, tervezz bűncselekményt, vagy állíts meg egyet. Itt te írod a canont.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Chatbox
» This is Our Life
by Eric Brooks Ma 6:21 pm-kor
» The strain I am under
by Cortez Constantine Tegnap 3:00 pm-kor
» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm
» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm
» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm
» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am
» LazyTown Goes Digital
by Eric Brooks Szer. Nov. 20, 2024 11:36 pm
by Eric Brooks Ma 6:21 pm-kor
» The strain I am under
by Cortez Constantine Tegnap 3:00 pm-kor
» Angels can cry
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 7:16 pm
» Take me down to the Paradise City
by Cortez Constantine Pént. Nov. 22, 2024 6:36 pm
» Yoko kódtörője
by Shu Kyoko Pént. Nov. 22, 2024 2:17 pm
» Running from my shadow
by Eric Brooks Csüt. Nov. 21, 2024 12:41 am
» LazyTown Goes Digital
by Eric Brooks Szer. Nov. 20, 2024 11:36 pm
Nincs
David H. Xavier
• doing bad for bad reasons •
Kaine-Xavi
Nem akarom megkedvelni Kaine Parkert, főleg ha fél megjegyzésekkel beledózerol büszkeségembe. Kitáguló orrlyukkal veszem tudomásul, hogy igaza van és hosszú, sípoló szusszanás közben adom ki az elégedetlenség hangjait.
-Tudom, általában nem tulajdonítok, csak ha bántja, vagy veszélybe sodorja, mint most.
Hátradőlök a székben, mint aki átmenetileg tűzszüntet tart, legalábbis ellene. Egyik szemöldököm aztán mozgásba lendül. Ahhoz képest, hogy gondolatolvasó vagyok, valahol kurva szarul csinálom. Vagdalkozom itt a gyűlöletükkel, miközben nem tudom szó szerint visszaidézni őket. A bizalmatlanságot jól teszik, egy tömeggyilkossal élnek egy fedél alatt. Ha Karami a ludas, akkor is.
-Csak hallottam ezt-azt. Romy barátnőd mondjuk egyenesen a képembe mondta.
Vonok vállat, kicsit mégis gyűlölve azért, mert ennyire közel jár a tűzhöz, de mély levegővételeim aztán eloszlatják. Mégsem rázhatom meg Parkert, márpedig gyűlölnie kéne.
-Miért, ha rajtad múlna hogyan csinálnád? Nyilván, az elég egyértelmű, hogy Winifredet mindannyian kedvelitek és tudom, hogy nyilván nem egészen a ti hibátok, hogy mégis kételkedik benne, hajlamos hülyeségekben kételkedni, vagy nem elhinni mennyire tökéletes. Csak azt állítottam, hogy ő érzi úgy, többen kirekesztik, konkrétumokat igazából nem tudok.
Zavarosak voltak gondolatai a tekintetben. Inkább csak olyasmin agonizált, ők már mind barátok voltak előtte, de ez hülyeség, mert egyes tagok még nála is újabbakként vertek ott tanyát. Az már mély barázdákat váj két szemöldököm partja közé, hogy konkrétan belekever.
-Én azért nem hiszem, én valóban nem vagyok része a csapatotoknak, sőt először puszta rosszindulatból költöztem a legnagyobb szobátokba, hátha baromi idegesítő lesz. De győztetek, néha már nekem idegesítőbb.
Értse, ahogy akarja, kurva gáz gondolatokat hallok felőlük nap mint nap.
-Az bonyolult.
Húzom provokatív félmosolyra ajkam szegélyét, nem jöttem sehonnan. Karamié volt az irányítás legtöbb esetben, az ő maffiaközpontjaiból “jöttem” bezárkózva a homályba, számomra nem létezett otthon, amióta Légió lettem, csak…sebek, hogy a kibaszott apám inkább istápolt bárki mást x génnel, mint a saját fiát.
Kaine Parker, mint kiközösített? Érdekes… Próbálok nem mindent tudó pillantással kutatni benne, inkább előremeredek, összeszorított ököllel, körmeim tenyerembe vájnak, semmi kedvem megkedvelni, de nehéz, nehéz nem kedvelni, ha ennyire segíteni akar Winifrednek. Talán…
-Kérhetek tőled valamit? Mivel nem titkoltan úgy gondolom te vagy a társaság alappillére, egyébként, egyben legerősebb és megbízhatóbb tagja. Vigyázol rá? Megígéred, hogy mindig ott leszel Winifrednek? Tudom, hogy nem akarsz az arcába tolakodni, de…vannak dolgok, amikről nem tudsz, nem tudtok, mert csak nekem mondta el.
Tegyük ezt a mondatot idézőjelbe és minden rendben lesz.
-Olyankor ne félj az arcába tolakodni, úgy gondolom…
Mély levegőt veszek.
-Bár igazad van, nem vagytok tökéletes közösség, lehettek a családja. A szülei halottak. Most derült ki. Nem mondta még el nektek, fogalmam sincs mikor fog, vagy nem fog beszélni róla, de nehéz időszakon megy keresztül ő is, nem csak Topsfield, utóbbit leszarom, nyilván. Én pedig…belém érdemtelenül sok bizalmat helyez, de nekem is szembe kell néznem dolgokkal és nem biztos, hogy majd mindig mellette tudok lenni.
Nyelek, lassan, félig lehunyt szemmel. Kérjem meg rá Kaine Parkert?
-Ha úgy vennéd észre, nem vagyok önmagam, vagy bármilyen formában áratnék neki, távolíts el. Világos?
Nézek rá hirtelen, egyenesen a szemébe, mélyen, összepréselt szájjal, minden agresszióm most a meggyőzésbe plántálom, mert ez fontos, kurvára…fontos. Talán képes lenne blokkolni egyes személyiségeim, Karamit biztosan.
Sajnálja, és tényleg őszinte, ez engem meggyőzött, elég, nem is firtatom, csak biccentést kap rá, megkapta tőlem ezt a képzeletbeli plecsnit, a bizalmat, tulajdonképpen hatalmat a kezébe, ellenem, Winifredért.
Rásandítok, amikor naivan az ártatlanságomért kampányol. Hát persze Kaine Parker, nem tudod.
-Lehet. Talán azért bízom meg benned jobban, mert te jártál a másik oldalon és nem vagy rózsaszín póniló, mint a többiek. Harries bebaszott póniló, de póniló, olyan, aki csillámot fingik. Viszont ebben tévedsz Kaine Parker, mert jól érezted akkor. Az, hogy most nagyjából jól vagyok, Winifredért, csak egy dolog, de alaposan jegyezd meg, rajtam nem segíthettek. Te sem. Talán ezért értjük meg egymást.
Nézek rá egy darabig, a gyilkosság egy dolog, mi ketten öltünk, igen, ő tartósan lenyugodott, nem hagyna valakit ott az út szélén, én simán, pedig…orvosnak tanulok. Magamat otthagytam volna. Valakit, akit terroristák üldöznek, ugyan már, ne legyünk naivak.
Felhorkantok, vállat rántva, kissé előregörnyedve. Milyen jó neki, hogy Romyt sikerült biztonságba helyeznie, talán ő sem lenne ilyen nyugodt, ha őt műtenék most.
-Ja, nehéz. Meg nem is akarom. Én nem akarok barátokat szerezni, mindig arra játszottam, hogy eltaszítsak mindenkit, rohadtul nem is akarok közétek beilleszkedni, Winifredet se…akartam. De ő megtörtént, most már mindegy, elfogadtam, hogy van ez, érzés.
Levegőt veszek.
-Vagy téged se utállak, de nem akarlak benneteket még jobban megkedvelni, én tényleg csak ideiglenesen vagyok ott, az a szoba fel fog szabadulni. Jól érezted, helyesen, akkor utáltalak érte, hogy kételkedsz, de kételkedj. Viszont…egyvalami megváltozott. Nem akarok ártani nektek, senkinek Bayvilleben. Niel-en kívül persze, de őt próbálom nem megölni.
Legalábbis én, David Haller nem és azt sem szeretném megengedni, hogy más részeim ártsanak. Csak az a baj, túl sokan vagyunk…és nem én vagyok a legerősebb.
Mennyire leszünk toxikusak?
Kaine Parker
• doing bad for good reasons •
Backfilling on
- Akkor húzd meg a határaidat vele, de nem tisztem, hogy állást foglaljak ebben. Ha Freddynek fontos vagy, akkor miért tulajdonítasz jelentőséget Nielnek?
David heves reakciója akár kisebb villámlásként is érhetne, de a hónapok tapasztalata alatt megtanultam a dühöt nagyjából kordában tartani. Nem hagyom, hogy a támadó szavai eltántorítsanak, hiszen nem rólam szólnak igazán – ahogy róla sem. Látom a szemében a konfliktust, de ezzel együtt érzem az emberi oldalát, azt a törékeny részt, amely mögött ott van valami sziklaszilárd és erős. Ennek ellenére nem engedek a provokációnak.
– Tudod, David, nem állítom, hogy mindig mindenkit jól látok, de úgy tűnik, te is tele vagy feltételezésekkel. Hogy mindenki utálna azt kétlem. A bizalmatlanságot állítom inkább jobban jelen van, vagy tudsz valamit pluszban, amiért ilyen biztos vagy mindenben? Talán épp téged téveszt meg az az illúzió, amit rám vetítesz. Kicsit mindenki idegen, mindenki olyan hátszéllel érkezett, ami főleg nehézkessé teszi az összecsiszolódást. Ha rajtam múlna, nem így csinálnám. De nem fogom elküldeni egyiküket sem. Persze értékelem az őszinteséged. Az fontos. Mégsem játszhatunk bírát egy olyan közösségben, ahol még folyamatában alakulnak a kapcsolatok. Bízom benne, hogy Freddy előbb leküzdi a vívódását és értékelem, hogy te ebben segítesz neki. De azt ne állítsd, hogy mindenki kirekeszti, mert nem így van. És igen, te is része vagy ha szeretnéd ha nem. Mert te is ott vagy, te is hozzáteszel. Pont úgy, ahogy én, pedig alaposan kivonom magam belőle. Jobb talán ott ahonnan eljöttél? – nem akartam eljátszani a gondolattal, hogy őt is mint Nielt csak megrángatom, hogy kicsit lejöjjön a realitás talajára. Ő más volt. És már én is más vagyok, mint akkor.
David közösségről és magányról beszél, arról, hogy sokan kirekesztettnek érzik magukat. Talán nem teljesen alaptalan, de nem az a fajta fickó vagyok, aki mindenkit kézen fog, hogy érezze a közösséget. Én magam is kívülállónak éreztem néha magam, amióta ilyen sokan lettünk, és talán még most is az vagyok valamilyen szinten. De soha nem titkoltam, hogy azokért állok ki, akik számomra fontosak. Freddy érezheti így, és zavar, hogy ő sincs mindig jól. Mondtam neki, hogy ha gondja van, akkor nyugodtan keressen meg. Nem sűrűn jár fent a toronyban, de talán nem feszeng már a közelemben.
– Én itt vagyok, ezt ő is tudja. Mondtam neki. De nem vagyok az a fajta, aki más arcába tolakodik. Tudod, a bántás nem mindig tett, néha csak egy hozzáállás, vagy a múlt árnyéka, ami rányomja a bélyegét egy kapcsolatra. A mi csoportunk nem tökéletes, és talán soha nem is lesz az. Szerintem nincs olyan, hogy tökéletes közösség. Hibákkal vannak, mind hibázunk. De amíg ez kiküszöbölhető, addig megelégszünk vele. De mi mondja ki, hogy valami tökéletes vagy sem? Szerintem a kapaszkodók fontosak. Az fontos, hogy nem vagyunk közömbösek és az is fontos, hogy kiállunk egymásért. Sajnálom, hogy nem voltam elég gyors ahhoz, hogy Freddy ne sérüljön meg. Ezt bánom. De ott mind tettünk egymásért és összefogtunk akkor, amikor kellett.
A gúnyos felvetésére, hogy minden bajba került társamért szétzúznám a világot, halkan felnevetek, ahogy elképzelem magam teljesen nyugodt állapotban. Talán a moston is segít és talán hatnak a szavaim Davidnek is. De mégis annyi mindent tud és annyi mindenre reagál.
– És igen, Romy miatt akár fel is forgatnám a világot, ha kellene. De senkit nem hagynék már az út mellett. Tudom, hogy nem helyes. És ha elhiszed ha nem David, én nem gondolom, hogy rossz lennél. Kicsit hasonlítasz arra az énemre, aki mindent megkérdőjelez és nagy jelentőséget tulajdonít a rossz érzéseinek, akit a harag és a düh belülről szétfeszít és csak pusztítás járt a nyomában. Lehet ha azt az oldalam ismeritek meg, bennem is mindenki kételkedne. Én ezt csak elfogadom, a kételkedés és a bizalom egy hajszálon egyensúlyoz, az hogy merre billen nagyon sok minden meghatározó tényezőtől függ. De ha előbbi nyerne, szerintem az nem maradhatna itt. Freddy el akart menni, én arra kértem, hogy maradjon annak ellenére is, hogy rizikós mikor bukkan fel megint valaki és akarja elvinni. Mégis hiszem azt, hogy vannak megoldások. Mindannyiunknak. Neked is. És ha furcsállnád, miért vagyok most épp ilyen elfogadó... akkor a válaszom az rá, hogy mert engem is elfogadtak olyannak, amilyen vagyok. Ugyan mindenki más máshogy és másképp, de tisztában vagyok a tetteimmel és azt semmi nem teszi semmissé, hogy több ember vére tapad a kezemhez, mint amennyit meg tudnék számolni. Én sem vagyok jobb egy mészárosnál.
Ahogy a szavai végigcsengenek, látom benne a kihívást és a tisztelet nyomait is. Értékelem, hogy David végül is megköszönte, hogy segítettem Freddyn, és talán ez többet jelent, mint bármi más, amit mondott.
- Ha többet tudsz itt mindannyiunkról mint mi magunk, akkor miért nem kezdesz el szelektálni az információk között objektíven? Mert nehéz?
David heves reakciója akár kisebb villámlásként is érhetne, de a hónapok tapasztalata alatt megtanultam a dühöt nagyjából kordában tartani. Nem hagyom, hogy a támadó szavai eltántorítsanak, hiszen nem rólam szólnak igazán – ahogy róla sem. Látom a szemében a konfliktust, de ezzel együtt érzem az emberi oldalát, azt a törékeny részt, amely mögött ott van valami sziklaszilárd és erős. Ennek ellenére nem engedek a provokációnak.
– Tudod, David, nem állítom, hogy mindig mindenkit jól látok, de úgy tűnik, te is tele vagy feltételezésekkel. Hogy mindenki utálna azt kétlem. A bizalmatlanságot állítom inkább jobban jelen van, vagy tudsz valamit pluszban, amiért ilyen biztos vagy mindenben? Talán épp téged téveszt meg az az illúzió, amit rám vetítesz. Kicsit mindenki idegen, mindenki olyan hátszéllel érkezett, ami főleg nehézkessé teszi az összecsiszolódást. Ha rajtam múlna, nem így csinálnám. De nem fogom elküldeni egyiküket sem. Persze értékelem az őszinteséged. Az fontos. Mégsem játszhatunk bírát egy olyan közösségben, ahol még folyamatában alakulnak a kapcsolatok. Bízom benne, hogy Freddy előbb leküzdi a vívódását és értékelem, hogy te ebben segítesz neki. De azt ne állítsd, hogy mindenki kirekeszti, mert nem így van. És igen, te is része vagy ha szeretnéd ha nem. Mert te is ott vagy, te is hozzáteszel. Pont úgy, ahogy én, pedig alaposan kivonom magam belőle. Jobb talán ott ahonnan eljöttél? – nem akartam eljátszani a gondolattal, hogy őt is mint Nielt csak megrángatom, hogy kicsit lejöjjön a realitás talajára. Ő más volt. És már én is más vagyok, mint akkor.
David közösségről és magányról beszél, arról, hogy sokan kirekesztettnek érzik magukat. Talán nem teljesen alaptalan, de nem az a fajta fickó vagyok, aki mindenkit kézen fog, hogy érezze a közösséget. Én magam is kívülállónak éreztem néha magam, amióta ilyen sokan lettünk, és talán még most is az vagyok valamilyen szinten. De soha nem titkoltam, hogy azokért állok ki, akik számomra fontosak. Freddy érezheti így, és zavar, hogy ő sincs mindig jól. Mondtam neki, hogy ha gondja van, akkor nyugodtan keressen meg. Nem sűrűn jár fent a toronyban, de talán nem feszeng már a közelemben.
– Én itt vagyok, ezt ő is tudja. Mondtam neki. De nem vagyok az a fajta, aki más arcába tolakodik. Tudod, a bántás nem mindig tett, néha csak egy hozzáállás, vagy a múlt árnyéka, ami rányomja a bélyegét egy kapcsolatra. A mi csoportunk nem tökéletes, és talán soha nem is lesz az. Szerintem nincs olyan, hogy tökéletes közösség. Hibákkal vannak, mind hibázunk. De amíg ez kiküszöbölhető, addig megelégszünk vele. De mi mondja ki, hogy valami tökéletes vagy sem? Szerintem a kapaszkodók fontosak. Az fontos, hogy nem vagyunk közömbösek és az is fontos, hogy kiállunk egymásért. Sajnálom, hogy nem voltam elég gyors ahhoz, hogy Freddy ne sérüljön meg. Ezt bánom. De ott mind tettünk egymásért és összefogtunk akkor, amikor kellett.
A gúnyos felvetésére, hogy minden bajba került társamért szétzúznám a világot, halkan felnevetek, ahogy elképzelem magam teljesen nyugodt állapotban. Talán a moston is segít és talán hatnak a szavaim Davidnek is. De mégis annyi mindent tud és annyi mindenre reagál.
– És igen, Romy miatt akár fel is forgatnám a világot, ha kellene. De senkit nem hagynék már az út mellett. Tudom, hogy nem helyes. És ha elhiszed ha nem David, én nem gondolom, hogy rossz lennél. Kicsit hasonlítasz arra az énemre, aki mindent megkérdőjelez és nagy jelentőséget tulajdonít a rossz érzéseinek, akit a harag és a düh belülről szétfeszít és csak pusztítás járt a nyomában. Lehet ha azt az oldalam ismeritek meg, bennem is mindenki kételkedne. Én ezt csak elfogadom, a kételkedés és a bizalom egy hajszálon egyensúlyoz, az hogy merre billen nagyon sok minden meghatározó tényezőtől függ. De ha előbbi nyerne, szerintem az nem maradhatna itt. Freddy el akart menni, én arra kértem, hogy maradjon annak ellenére is, hogy rizikós mikor bukkan fel megint valaki és akarja elvinni. Mégis hiszem azt, hogy vannak megoldások. Mindannyiunknak. Neked is. És ha furcsállnád, miért vagyok most épp ilyen elfogadó... akkor a válaszom az rá, hogy mert engem is elfogadtak olyannak, amilyen vagyok. Ugyan mindenki más máshogy és másképp, de tisztában vagyok a tetteimmel és azt semmi nem teszi semmissé, hogy több ember vére tapad a kezemhez, mint amennyit meg tudnék számolni. Én sem vagyok jobb egy mészárosnál.
Ahogy a szavai végigcsengenek, látom benne a kihívást és a tisztelet nyomait is. Értékelem, hogy David végül is megköszönte, hogy segítettem Freddyn, és talán ez többet jelent, mint bármi más, amit mondott.
- Ha többet tudsz itt mindannyiunkról mint mi magunk, akkor miért nem kezdesz el szelektálni az információk között objektíven? Mert nehéz?
"Yes, the past can hurt. But the way I see it, you can either run from it or learn from it."
Thea D. Elliot a Nap Hősének tart
David H. Xavier
Kaine-Xavi
Persze, hogy védi azt a barmot! Fogaim összecsikordulnak, kezem ökölbe szorul, aztán elenged, minden idegszálam levegőért kapkod. A józan szavak lesiklanak rajtam, nem találnak fogást, hiszen Kaine Parker nem tudja, hogy telepata (is ) vagyok. Az ócska pajtija védelmére kel, mint Bayville felkent nyolc éves hőse.
Nagy levegőt veszek, mert nem az ő fejét akarom leszaggatni, büntetlen, a gondolatai tiszták, világosak, tulajdonképpen az egyik olyan tag, akitől nem készülök ki, akire már tudat alatt is leadtam egy oké-t.
-Nem úgy áll hozzá, ahogy te gondolod. Biztosan megragadtál még abban az illúzióban, hogy Lilibe szerelmes, de Winifred elmondta, hogy ez egy ideje megváltozott. Csakogy ő az én barátnőm!
Csattanok fel hangosabban, mint szeretném, aztán túlságosan elevenembe tapos, még vannak lágy részeim. Felvont szemöldökkel fordulok felé.
-Közösségnek? Te abban az illúzióban élsz, hogy én is része vagyok annak?
Horkantok fel gunyorosan. Érik a költözés, kezd kényelmetlen, szűk skatulyának tűnni az a cirkusz.
-Sokan, többen érzik ott kiközösítettnek magukat, mint képzelnéd. Talán mégsem vagy olyan figyelmes Kaine Parker…Többek között Winifred sem érzi otthon magát köztetek. Ez miért van?
Persze, ez nem fer Kaine, elvégre én olvasok a gondolataiban… Hogy biztonságos lenne, ciccegést vált ki belőlem.
-Akkor legyetek ott neki sokkal intenzívebben, mert Winifred érzései szerint nem fogadjátok be eléggé, nem vagytok annyira szuperek, mint gondoljátok. Érzékeny lány, az is bántja, hogy nem fogadtatok el, fogadtatok be engem. Persze én leszarom, de legalább neki ne legyetek szar barátai.
Nézek én is a szemébe és ó jézus, ez a papolás, Freddy okos, tudja ki használja ki, hát persze.
-Arra célzol én vagyok a rosszfiú, igaz? Elvégre olyan őszinte érzések, mint a harag nem férnek meg Bayvilleben. Ti tökéletesek vagytok.
Gúnyosan elvigyorodom. Azt viszont, hogy mi volt Winifreddel sokkal hamarabb kiolvasom a fejéből, mintsem elszánja magát a lassú vallomásra. Hamarabb is sápadok, olyan ezerdolláros kérdéseket teszek fel, vajon bennem mennyire bízik, ha ezt nem osztotta meg részleteiben? Hogy Topsfield a barátjuk tudott lenni, engem meg gyűlölnek. Említette a nagybátyját, de azt nem, hogy félt. Megdörzsölöm az arcom, amíg Kaine végigér a történeten.
-Köszönöm. Hogy megmentetted. És tudom, hogy te rendes tag vagy, talán téged bírlak onnan leginkább. Az őszinteséget is…értékelem, vagy hogy Winifred miatt nem zsigerelted ki a nagybátyját.
Nekem minden porcikám kívánja…
-Tudom, hogy erős lány.
Folytatom némileg normálisabb tónusban.
-Látom ki ő valójában és bízom is, különben…a hülye kis Topsfieldetek már nem élne, nem igaz? Különben már rég elköltöztem volna, te is tudod. Ó hidd el, ő nem csak a dühömet érzi, de ha ilyen kurva kétkedőek vagytok, egyszer beszéljetek vele, mennyire rossz hatással vagyok rá. Hallgassátok meg őt is, mert ti mindig csak egy bizonyos szemszöget láttok, hogy a kemény rosszfiú elcsábítja az ártatlan kislányt. Csak hogy tudd, a kislány csábított el engem. És már nem érzed Kaine Parker? Megtértél, a Buddhisták meditációját követed? Ha Romy, ugyan már, mindenki tudja, ha ő kerülne bajba nem akarnál szétverni mindent? Ugyan már, ne legyél álszent.
A szemébe nézés most is megy, az enyhe félmosoly, ami majd idegesíti, talán jól hall, de a gondolatok kettőnk közül kizárólag hozzám bejáratosak.
Kaine Parker
Backfilling on
Ahogy David szavai egyre keményebbé válnak, hallom az ujjainak roppanását, és érzem, hogy mennyire feszült. Az az ellenségeskedés, amit Niel iránt érez, túlmutat azon, hogy csak sértettség lenne. Ez a mélységes harag valószínűleg régóta gyűlik benne, és most, hogy Freddy is érintett, ez robbanni készül.
Nem reagálok azonnal. Nincs értelme olajat önteni a tűzre azzal, hogy vitába szállok vele. De nem hagyhatom figyelmen kívül sem azt, amit mondott. Végül megszólalok, a hangom nyugodt, de határozott.
– Nézd, megértem, hogy félted Freddy-t – kezdem, igyekezve elkerülni, hogy túl közvetlenül ítélkezzem. – Én is. De ez az egész, amit mondasz Nielről... nem biztos, hogy így van. Tudom, hogy most dühös vagy, és teljesen jogosan, de ha ilyen erővel ragaszkodsz ehhez a haraghoz, az nem segít. Sőt, csak ront a helyzeten. És igen, Freddy erős, de az erőnek is megvannak a határai. De Niel nem az ellenséged. Nem úgy áll hozzá, ahogy gondolod.
Egy pillanatra elhallgatok, hogy figyeljem a reakcióját, majd folytatom:
– Ami azt illeti, Niel sem könnyű eset. Tudom. De ő is része ennek a közösségnek, akárcsak te, és mindannyiunknak megvannak a hibái. Ha valamit megtanultam, az az, hogy ha mindenki hibáira koncentrálsz, soha nem jutsz előre. És persze, könnyebb lenne elköltözni. Talán még csábító is. De David, ha most elsétálsz, azzal mit nyersz? Freddynek ez a hely a legbiztonságosabb.
A szemébe nézek, mert tudom, hogy most itt van a válaszok keresztútján. Ha továbbra is csak a harag vezeti, az nemcsak őt fogja felemészteni, hanem mindenkit, aki közel áll hozzá, beleértve Freddy-t is. De ha képes lenne túllépni ezen a dühön, talán megtalálhatná azt a nyugalmat, amit most annyira hiányol.
– Freddy okos – teszem hozzá halkan. – És ha valaki befolyásolni akarja, biztos vagyok benne, hogy rá fog jönni, mire megy ki a játék. Tudja, hogy ki fontos neki. És szerintem te is tudod, hogy ki fontos neked. Ne hagyd, hogy ez a harag ketté szakítson mindent.
Végül csak hátradőlök a széken, hagyva, hogy a szavaim elérjenek hozzá, amennyire csak lehet. Tudom, hogy nem könnyű ez neki. És nekem sem könnyű tanácsot adni, amikor magam sem vagyok biztos mindig a helyes lépésben. De egy dolgot megtanultam: néha a harag, bármilyen jogos is, nem vezet jóra.
Ahogy David szavai és indulatai egyre mélyebben érintettek, eszembe jutott az a pillanat, amikor Freddy nagybátyja, Jan bá, el akarta őt vinni. Ez az incidens túl sok mindent felszínre hozott: a félelmet, a bizonytalanságot, és azt, hogy mennyire sérülékeny lehet Freddy. Lehet, hogy ez segítene most Davidnek jobban megérteni a helyzetet, és talán elgondolkodni azon, hogy miért is fontos, hogy ne a düh irányítsa.
Vettem egy mély lélegzetet, és úgy döntöttem, megosztom vele a korábbi emléket.
– Tudod, David – kezdtem lassan, a szemébe nézve –, nem olyan rég volt egy helyzet Freddy-vel. A nagybátyja el akarta őt vinni, és nem éppen szép módszerekkel. A fickó maffiakapcsolatai vannak, és nem igazán riad vissza attól, hogy kihasználjon másokat. Freddy akkor igazán bajban volt. Amikor ott voltam vele, láttam a félelmet az arcán. Nem tudta, hogy mi fog történni, és talán azt sem, hogy hogyan szállhatna szembe egy ilyen helyzettel.
Kicsit elhallgattam, hogy David figyelje, amit mondok, majd folytattam.
– És igen, én is dühös voltam. Talán még jobban is, mint most te. De aztán rájöttem, hogy ha csak dühből cselekszem, azzal nem segítek neki. Az egyetlen dolog, amit igazán tehettem, az volt, hogy ott voltam Freddy-vel, és nem hagytam, hogy a nagybátyja elvigye. A haragom nem szüntette volna meg a helyzetet. Csak az, hogy megpróbáltam megérteni, mi kell Freddy-nek, és hogy hogyan tudok segíteni neki abban, hogy megtalálja az erőt, amire szüksége van.
Felnézek Davidre, és érzem, hogy a tekintetében ott van-e az a harag, amit az előbb még nem engedett el.
– Mindent megpróbáltak, hogy elérjék a céljukat – folytattam halkan –, de végül nem tudta megszerezni Freddy-t. Mert van ereje. És nem csak azért, mert valaki megvédte, hanem azért, mert felismerte, hogy képes kiállni magáért. Nem hagyta magát manipulálni. De ehhez kellett valaki, aki nem csak a dühét mutatta meg neki, hanem az erőt, amit belülről tudott meríteni.
Egy pillanatra elhallgatok, és a szemébe nézek:
– Nem azt mondom, hogy ne érezd a haragod. Az természetes. De ha Freddy-t meg akarod védeni, akkor nem csak a haragod fogja ezt megoldani. Arra van szüksége, hogy lásd, ki ő valójában, és hogy bízz benne. Mert ha megérzi, hogy te csak a dühödet mutatod, az talán eltaszíthatja őt. Tudom miről beszélsz, sokáig én csak a haragot éreztem az egész világ ellen.
Nem reagálok azonnal. Nincs értelme olajat önteni a tűzre azzal, hogy vitába szállok vele. De nem hagyhatom figyelmen kívül sem azt, amit mondott. Végül megszólalok, a hangom nyugodt, de határozott.
– Nézd, megértem, hogy félted Freddy-t – kezdem, igyekezve elkerülni, hogy túl közvetlenül ítélkezzem. – Én is. De ez az egész, amit mondasz Nielről... nem biztos, hogy így van. Tudom, hogy most dühös vagy, és teljesen jogosan, de ha ilyen erővel ragaszkodsz ehhez a haraghoz, az nem segít. Sőt, csak ront a helyzeten. És igen, Freddy erős, de az erőnek is megvannak a határai. De Niel nem az ellenséged. Nem úgy áll hozzá, ahogy gondolod.
Egy pillanatra elhallgatok, hogy figyeljem a reakcióját, majd folytatom:
– Ami azt illeti, Niel sem könnyű eset. Tudom. De ő is része ennek a közösségnek, akárcsak te, és mindannyiunknak megvannak a hibái. Ha valamit megtanultam, az az, hogy ha mindenki hibáira koncentrálsz, soha nem jutsz előre. És persze, könnyebb lenne elköltözni. Talán még csábító is. De David, ha most elsétálsz, azzal mit nyersz? Freddynek ez a hely a legbiztonságosabb.
A szemébe nézek, mert tudom, hogy most itt van a válaszok keresztútján. Ha továbbra is csak a harag vezeti, az nemcsak őt fogja felemészteni, hanem mindenkit, aki közel áll hozzá, beleértve Freddy-t is. De ha képes lenne túllépni ezen a dühön, talán megtalálhatná azt a nyugalmat, amit most annyira hiányol.
– Freddy okos – teszem hozzá halkan. – És ha valaki befolyásolni akarja, biztos vagyok benne, hogy rá fog jönni, mire megy ki a játék. Tudja, hogy ki fontos neki. És szerintem te is tudod, hogy ki fontos neked. Ne hagyd, hogy ez a harag ketté szakítson mindent.
Végül csak hátradőlök a széken, hagyva, hogy a szavaim elérjenek hozzá, amennyire csak lehet. Tudom, hogy nem könnyű ez neki. És nekem sem könnyű tanácsot adni, amikor magam sem vagyok biztos mindig a helyes lépésben. De egy dolgot megtanultam: néha a harag, bármilyen jogos is, nem vezet jóra.
Ahogy David szavai és indulatai egyre mélyebben érintettek, eszembe jutott az a pillanat, amikor Freddy nagybátyja, Jan bá, el akarta őt vinni. Ez az incidens túl sok mindent felszínre hozott: a félelmet, a bizonytalanságot, és azt, hogy mennyire sérülékeny lehet Freddy. Lehet, hogy ez segítene most Davidnek jobban megérteni a helyzetet, és talán elgondolkodni azon, hogy miért is fontos, hogy ne a düh irányítsa.
Vettem egy mély lélegzetet, és úgy döntöttem, megosztom vele a korábbi emléket.
– Tudod, David – kezdtem lassan, a szemébe nézve –, nem olyan rég volt egy helyzet Freddy-vel. A nagybátyja el akarta őt vinni, és nem éppen szép módszerekkel. A fickó maffiakapcsolatai vannak, és nem igazán riad vissza attól, hogy kihasználjon másokat. Freddy akkor igazán bajban volt. Amikor ott voltam vele, láttam a félelmet az arcán. Nem tudta, hogy mi fog történni, és talán azt sem, hogy hogyan szállhatna szembe egy ilyen helyzettel.
Kicsit elhallgattam, hogy David figyelje, amit mondok, majd folytattam.
– És igen, én is dühös voltam. Talán még jobban is, mint most te. De aztán rájöttem, hogy ha csak dühből cselekszem, azzal nem segítek neki. Az egyetlen dolog, amit igazán tehettem, az volt, hogy ott voltam Freddy-vel, és nem hagytam, hogy a nagybátyja elvigye. A haragom nem szüntette volna meg a helyzetet. Csak az, hogy megpróbáltam megérteni, mi kell Freddy-nek, és hogy hogyan tudok segíteni neki abban, hogy megtalálja az erőt, amire szüksége van.
Felnézek Davidre, és érzem, hogy a tekintetében ott van-e az a harag, amit az előbb még nem engedett el.
– Mindent megpróbáltak, hogy elérjék a céljukat – folytattam halkan –, de végül nem tudta megszerezni Freddy-t. Mert van ereje. És nem csak azért, mert valaki megvédte, hanem azért, mert felismerte, hogy képes kiállni magáért. Nem hagyta magát manipulálni. De ehhez kellett valaki, aki nem csak a dühét mutatta meg neki, hanem az erőt, amit belülről tudott meríteni.
Egy pillanatra elhallgatok, és a szemébe nézek:
– Nem azt mondom, hogy ne érezd a haragod. Az természetes. De ha Freddy-t meg akarod védeni, akkor nem csak a haragod fogja ezt megoldani. Arra van szüksége, hogy lásd, ki ő valójában, és hogy bízz benne. Mert ha megérzi, hogy te csak a dühödet mutatod, az talán eltaszíthatja őt. Tudom miről beszélsz, sokáig én csak a haragot éreztem az egész világ ellen.
"Yes, the past can hurt. But the way I see it, you can either run from it or learn from it."
David H. Xavier
Kaine-Xavi
Kaine Parker fejében kényelmes. Lehetne benne kurva nagy káosz, de lesimítja a dolgokat, mintha szabadidejében nem szuperhős pókszörny lenne, hanem szakács. Valahogy ott gyúrja a tésztát, ahol kell, még önmagában is. Óvatosan lesek gondolatai közé, hátha nem basz fel még jobban, ugyanakkor tudni akarom rólam mit gondol, mert egész Bayville felől érzem az alázós bully vibe-ot, holott szívesen bemutatnám őket a saját szaruknak. Nem kedvelnek, Winifred, vagy Niel, esetleg saját stílusom miatt, mindegy. Kainenél ezt nem veszem észre, azon sajnálkozik, ő az alfa a csordában (hiszi, na persze) annyiban talán, hogy rá számítanak a többiek, mivel én nagy ívben teszek a jólétükre, Alversel együtt. Annak is esze van bazdmeg. Szóval ha Kaine nagyfatert akar játszani, egészségére, akkor az majd néha megüli a gyomrát. Értem viszont kár aggódnia.
-Nem fizikailag értem, úgy persze, hogy jól vagy. Gondolom rád is rossz hatással volt, ami a horror házban történt.
Igazából rohadtul nem vagyok kíváncsi a nyavalygására, de azt hiszem ő nem fog, vagy nem úgy, hogy egy üres szemetesbe hányjak és talán tényleg nincs senki más, akinek elmondhatná. Laze józanon is be van lőve, Topsfieldet meg Romyt hagyjuk, kezdjük ott, hogy mindkettő elekromos egérnek képzeli magát egy kilencvenes évekbeli rajzfilmből! A spanyol csaj szerintem előbb ordít, aztán gondolkodik. Áh, hogyne, csak bele kell néznem a fejébe, összeráncolt szemöldökkel veszem tudomásul, nem bízik bennem. Odatette a még szócskát, de ez esetben szarok rá, durcásan hátradőlök a székben. Mindenki saját maga legnagyobb ellensége, ha tudnád Kaine Parker nekem mennyi van!
Aztán már nem olvasom tovább, egy idő után terhes, megpróbálom kizárni.
-Hát persze. Szerencsések vagytok, hogy csak Tospfield bátyja halt meg.
Prüszkölöm, aztán oldalt pillantva rá prüszkölöm tovább a magamét.
-Nekem mondod?
Hallgatunk. Meredünk a velünk szemközti falra, legalábbis én, Kaine Parker talán a saját fejébe néz, de most nem követem, hallgatom tőle az érveket, hogy Freddy erős, nekem ő mégis több, fontosabb, nekem ő Winifred.
-Tudom, hogy erős, erősebb is mint kéne és te sem tudsz mindent róla, amit én esetleg igen, hogy mennyire az. De valójában tök mindegy valaki mennyire erős, ha túl nagy ütés éri, meg fogja érezni és Topsfield folyamatosan rinyál neki. El fogom egyszer intézni azt a féreg nagybátyját, ha még egyszer a közelébe megy. Ha valaki bántja…
Megroppannak ujjaim akkora elánnal szorítom össze. Felciccenek, hát persze, hogy leszarom mit gondolnak rólam.
-Nem is érdekel. De néha azért idegesítő tud lenne egyesek kotnyelessége. Winifred már hivatalosan is a barátnőm, ha ez nem tetszik valakinek, leszarom és minimálisra veszem, csak… Azért mégis néha idegesítő egy ilyen közeg. Lehet, hogy elköltözöm.
Vetem fel, gondoltam már rá.
-Eredetileg sem terveztem soká maradni.
Csak idegesíteni akartam őket, de végül ők idegesítenek engem. Romyt szándékosan nem sarazom, nem őrültem meg. Inkább próbálok úgy gondolni rá, mint egy mellék létezőre és hogy felesleges jelentőséget tulajdonítani valakinek, aki Pokemoonokra izgul.
-Igazából Topsfield zavar a legjobban, mert hajt Winifedre. Ez nektek tudom, hogy nem tűnt fel, mert úgy volt Liliát szereti. Hát nem, meggondolta magát, mert egy kis kamasz gyík, aki bizonytalan, ééén nem is tudom, legyen inkább Freddy…
Kezdem el utánozni a nyavalygó kislánypopsztár hangját.
-És totál meg tudja szédíteni a buzis baromságaival.
Fröcsögöm hozzá és rá a falra minden Niel iránti gyűlöletem.
Kaine Parker
Backfilling on
Ahogy David mellém zuhant, éreztem a feszültséget, ami körülötte vibrált. Nem kellett sokáig várnom, hogy kimondja, amit már látni is lehetett rajta: dühös. Nem mintha ez meglepő lett volna. Mindig is olyan volt, mintha küzdött volna a belső démonjaival, de most a szokásosnál is jobban érződött rajta, hogy forr. A szavai—„Kapd be, hogy igazad van, Csodapók”—nem leptek meg, de azért egy kicsit elmosolyodtam. Tipikus David. Még amikor beismeri, hogy hibázott, akkor is oda kell szúrnia. Nem tettem mégsem szóvá, hogy igazat adott nekem, a néma elismerés nekem bőségesen elég volt. Nem különösebben érdekelt az, az új lakók közül kit mi és mennyire motivál, leginkább kiegyeztem azzal, hogy ha nem keverik bajba a társaságot, akkor maradhatnak. Szánt szándékkal legalábbis.
Figyelem őt, ahogy próbálja kifújni magát, de nyilvánvaló, hogy ez nem fog egykönnyen menni. A feszültség szinte tapintható. Nekem pedig… feltűnt, hogy valamiért mindig én vagyok az, aki összeszedi a darabokat, ha a csapat kezd széthullani. Hát, ennyi legalább rám marad. Mégis nagy falatnak éreztem ezt minden egyes alkalommal, hiszen nem éreztem magam erre a legalkalmasabbnak, ha beszélgetésről volt szó. Én csak szerettem rendben tudni a dolgokat.
- Jól vagyok. – válaszoltam, talán egy kicsit túl gyorsan, de nem hazudtam, hiszen a sebeim folyamatosan gyógyultak be, nem volt arra szükség, hogy ellássák aqnnál jobban, mint amennyire Lili átkötötte. Tudtam, hogy nem hitt nekem teljesen, és ez nem is volt baj. Valójában én sem tudtam biztosan, hogy minden rendben van-e. A bestia... aggasztott. Az elmúlt órák próbára tettek, és a legnagyobb ellenségem mindig is én magam voltam. De ezt neki nem kell tudnia. Most nem. – Odaát? – kérdezek vissza, majd némi gondolkodás után hozzáteszem: – Kaptam egy kellemetlen ellenfelet, de legyűrtem némi segítséggel. De úgy hiszem ezt mindenki elmondhatja magáról.
David valószínűleg hasonlít abban rám, hogy inkább megfigyelő mint résztvevő még akkor is, ha ő inkább elvonulni igyekezett mindenki elől, de ahogy őt nézem, látom, hogy inkább saját gondjaival van elfoglalva. Az önmarcangolás nála is elég gyakori dolog lehet, bár egészen más módon éli meg talán. Ezt csak az olyanok látják, akik részesei voltak már.
- Tudod, David, nem mindig könnyű eldönteni, mi a helyes. Én sem vagyok biztos benne, hogy mindig jó döntéseket hozok. – szúrom közbe, miközben a tekintetemet a távolba szegezem, mintha lenne ott valami, ami választ adhatna a kérdéseinkre. Persze nincs. – De úgy gondolom Niel nem az a személy, aki ok nélkül gyűjt ellenségeket. De a harag nem célravezető mindig. Megacéloz, de olyanná is tehet, aki nem szeretnél általa lenni.
David szavaira, hogy meghalt-e a variáns, csak egy határozott bólintással válaszolok. Nem akarom tovább részletezni a dolgot. Nem akarok többet gondolni az összecsapásra, az ott történtekre. Bizonytalanság jár át, mert minden egyes alkalommal ahányszor elveszítve érzem a kontrollt egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy valami véglegesen eltörjön bennem. Most észnél voltam, de mi lesz máskor? Mi lesz akkor, ha még sok ilyen ér minket. Csak arra tudtam gondolni, hogy azt az arcot kivel farkasszemet néztem csak elfeledjem és arra koncentráljak, hogy erősebb legyek.
Amikor David azt mondja, hogy nem haragszik rám, egy pillanatra meglepődöm. Tudom, hogy nem vagyok neki ellenség, de a szavai most különösen jól esnek. Ő nem az a típus, aki könnyen elismeri az embereket, így ezt értékelem, még ha nem is mutatom ki.
A Freddyvel kapcsolatos dolgok azonban bonyolultabbak. Nem akartam közvetlenül reagálni arra, amit David mondott a háztetős esetről. Inkább csak hallgattam, mert valahogy úgy éreztem, most nem a szavaknak van helye.
- Figyelj – kezdek bele, miközben rápillantok. – Freddy… ő más. Erős. Többet bír el, mint azt gondolnád. Tudom, ott voltam mikor találkozott a nagybátyjával. Tudom, hogy igyekszik pozitívumokat és kapaszkodókat keresni.
Aztán David félrevonja a tekintetét, mintha valamiért zavarná a dolog, de nem tudom, hogy pontosan mi. A moziest említése azonban visszahozza az emlékeket. A félreértések, a kellemetlen helyzetek, a bonyodalmak, amik azóta is fennállnak.
- Tudom, hogy nem használtad ki őt, de valahogy eddig úgy hittem téged nem érdekel mások véleménye és az, hogyan látnak téged. – válaszolom végül, talán kissé védekezően, de határozottan. Ha így lenne, az feszültséget szítana és előbb vagy utóbb kiütközne egy ekkora társaságban. De nem is érdekelt mit csináltak ott különösebben. – És nem gondoltam azt. Romy... neki fontos a nagybátyja miatt. Neki nyomja elég baj a vállát, hogy néha a kelleténél többet aggódjon. De te sem vagy tökéletes, mi mind nem vagyunk azok. A legtöbb amit tehetsz, hogy elfogadod őket és ha nem jössz ki velük jól, akkor minimalizálod a kontaktot velük. Nekem bejön. Igazából mind megerősítenek valamiben. Még ha nem is közvetlenül. - értettem ezt Bayville azon lakóira, akikkel alig váltottam eddig néhány szót.
Végül én is előremeredek, mintha a félhomályban keresnék valami választ.
Figyelem őt, ahogy próbálja kifújni magát, de nyilvánvaló, hogy ez nem fog egykönnyen menni. A feszültség szinte tapintható. Nekem pedig… feltűnt, hogy valamiért mindig én vagyok az, aki összeszedi a darabokat, ha a csapat kezd széthullani. Hát, ennyi legalább rám marad. Mégis nagy falatnak éreztem ezt minden egyes alkalommal, hiszen nem éreztem magam erre a legalkalmasabbnak, ha beszélgetésről volt szó. Én csak szerettem rendben tudni a dolgokat.
- Jól vagyok. – válaszoltam, talán egy kicsit túl gyorsan, de nem hazudtam, hiszen a sebeim folyamatosan gyógyultak be, nem volt arra szükség, hogy ellássák aqnnál jobban, mint amennyire Lili átkötötte. Tudtam, hogy nem hitt nekem teljesen, és ez nem is volt baj. Valójában én sem tudtam biztosan, hogy minden rendben van-e. A bestia... aggasztott. Az elmúlt órák próbára tettek, és a legnagyobb ellenségem mindig is én magam voltam. De ezt neki nem kell tudnia. Most nem. – Odaát? – kérdezek vissza, majd némi gondolkodás után hozzáteszem: – Kaptam egy kellemetlen ellenfelet, de legyűrtem némi segítséggel. De úgy hiszem ezt mindenki elmondhatja magáról.
David valószínűleg hasonlít abban rám, hogy inkább megfigyelő mint résztvevő még akkor is, ha ő inkább elvonulni igyekezett mindenki elől, de ahogy őt nézem, látom, hogy inkább saját gondjaival van elfoglalva. Az önmarcangolás nála is elég gyakori dolog lehet, bár egészen más módon éli meg talán. Ezt csak az olyanok látják, akik részesei voltak már.
- Tudod, David, nem mindig könnyű eldönteni, mi a helyes. Én sem vagyok biztos benne, hogy mindig jó döntéseket hozok. – szúrom közbe, miközben a tekintetemet a távolba szegezem, mintha lenne ott valami, ami választ adhatna a kérdéseinkre. Persze nincs. – De úgy gondolom Niel nem az a személy, aki ok nélkül gyűjt ellenségeket. De a harag nem célravezető mindig. Megacéloz, de olyanná is tehet, aki nem szeretnél általa lenni.
David szavaira, hogy meghalt-e a variáns, csak egy határozott bólintással válaszolok. Nem akarom tovább részletezni a dolgot. Nem akarok többet gondolni az összecsapásra, az ott történtekre. Bizonytalanság jár át, mert minden egyes alkalommal ahányszor elveszítve érzem a kontrollt egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy valami véglegesen eltörjön bennem. Most észnél voltam, de mi lesz máskor? Mi lesz akkor, ha még sok ilyen ér minket. Csak arra tudtam gondolni, hogy azt az arcot kivel farkasszemet néztem csak elfeledjem és arra koncentráljak, hogy erősebb legyek.
Amikor David azt mondja, hogy nem haragszik rám, egy pillanatra meglepődöm. Tudom, hogy nem vagyok neki ellenség, de a szavai most különösen jól esnek. Ő nem az a típus, aki könnyen elismeri az embereket, így ezt értékelem, még ha nem is mutatom ki.
A Freddyvel kapcsolatos dolgok azonban bonyolultabbak. Nem akartam közvetlenül reagálni arra, amit David mondott a háztetős esetről. Inkább csak hallgattam, mert valahogy úgy éreztem, most nem a szavaknak van helye.
- Figyelj – kezdek bele, miközben rápillantok. – Freddy… ő más. Erős. Többet bír el, mint azt gondolnád. Tudom, ott voltam mikor találkozott a nagybátyjával. Tudom, hogy igyekszik pozitívumokat és kapaszkodókat keresni.
Aztán David félrevonja a tekintetét, mintha valamiért zavarná a dolog, de nem tudom, hogy pontosan mi. A moziest említése azonban visszahozza az emlékeket. A félreértések, a kellemetlen helyzetek, a bonyodalmak, amik azóta is fennállnak.
- Tudom, hogy nem használtad ki őt, de valahogy eddig úgy hittem téged nem érdekel mások véleménye és az, hogyan látnak téged. – válaszolom végül, talán kissé védekezően, de határozottan. Ha így lenne, az feszültséget szítana és előbb vagy utóbb kiütközne egy ekkora társaságban. De nem is érdekelt mit csináltak ott különösebben. – És nem gondoltam azt. Romy... neki fontos a nagybátyja miatt. Neki nyomja elég baj a vállát, hogy néha a kelleténél többet aggódjon. De te sem vagy tökéletes, mi mind nem vagyunk azok. A legtöbb amit tehetsz, hogy elfogadod őket és ha nem jössz ki velük jól, akkor minimalizálod a kontaktot velük. Nekem bejön. Igazából mind megerősítenek valamiben. Még ha nem is közvetlenül. - értettem ezt Bayville azon lakóira, akikkel alig váltottam eddig néhány szót.
Végül én is előremeredek, mintha a félhomályban keresnék valami választ.
David H. Xavier
Kaine-Xavi
Nem tetszik, ahogy beolt a pók, akit eleinte aszociálisabbnak monitoroztam magamnál, pedig az teljesítmény.
Mindig szinte fizikai fájdalmat okoz szembesülni saját tökéletlenségemmel, legyen az bár olyan hülyeség, minthogy nem bírom visszafogni indulataim és legszívesebben lekapcsolnám Topsfieldet az életről. Fogalmuk sincs mennyire jelentéktelen tud lenni egy gyilkosság.
De a póknak igaza van, hogy rohadjon meg, lezuttyanok mellé egy székre és kifújom a bennem rekedt, dühös levegő egy részét.
-Kapd be, hogy igazad van, Csodapók.
Azért kicsit odaszúrok neki, Romy így hívja. Mindenesetre a kört ő nyerte.
Odaltpillantván rá, észreveszem, hogy rajta is rágott egy sort a kaland.
-Te jól vagy? Mi volt veled odaát?
Nagyjából a legkompetensebb tagként a csapatban komoly részt kellett vállalnia. Pillanatra belenézek a fejébe, csak hogy biztosan az igazat mondja majd, de alapesetben nem fogok fáradni ezzel, Kaine Parker nem tudott hazudni. Valahogy az volt az érzésem nem tudott. Aha, a legszarabb ellenfelet kapta, saját magát. Az engem is kicsinált volna. Csodapók volt, ahogy az idegesítő vöröse vinnyogta mindig.
-Ebben én is. Ettől függetlenül haragudnom kell rá. Komoly rivális volt. De ezt ne mondd el neki, úgyis csak bőgne, meg vinnyogna, hogy jaj, ő nem is. Remélem ezek után majd golyói nőnek és nem sodorja veszélybe Winifredet, vagy el fog egyet veszíteni.
Szarok rá, hogy szegényke igazán nem akarta… Nyit egy baszott portált, visszalöki és nem repedt mellkassal műtenék a barátnőmet!
Figyelek rá, valamennyit tudok a mágus variánsairól és az ekörüli túltolt szenvedésről. De a kis csillagocskáknak mindig is derogált ölni, főleg saját magukat. Bezzeg én…milyen szívesen irtanám ki legalább a Légióm felét!
-Meghalt? Ez a variáns. Csak mert, ha nem, intézkedem.
Valahol egészen nagy élvezetet okozna Niel képmásait gyilkolni…
-Tudom, rád nem haragszom. Azon kevesek egyike vagy Bayville-ben, akiket kedvelek. Józan és megbízható. Helyes, mármint, hogy a fickó meghalt. Gondolom a testvére megöléséből óriásdráma lesz. Tudod csak az a gáz, hogy megint Winifred fogja megszopni. Ő fogja hallgatni Niel sírását, miközben neki magának is megvan a maga gondja. Mindent magára vállal. Ti nem is tudjátok mennyi mindent.
Hogy mi van? Megtorpanok és egy pillanatra megint belenézek, látta a háztetős esetet. Elfintorodom. Fogalmam sincs mi volt az, ami akkor előjött a kiscsajból. Az utána következő gyáva megfutamodás már inkább illett hozzá. Jobb, ha erre nem válaszolok, inkább előremeredek. Félhomály van. Sóhajtás van. Kiengedek egy jó nagy adagot.
-Tudom és mindjárt megnyugszom. Fontos. Azzal ellentétben, amit ti mind gondoltok a moziest óta, rohadtul nem használtam ki őt és a helyzetet. De hiába magyaráztam a barátnődnek.
Sandítok rá, most én, félig felvont szemöldökkel, ő mit gondol erről. Hiszen személyesen zavarta meg a kis légyottunkat.
Kaine Parker
Backfilling on
Pont nem érdekelt milyen hangulatban van Xavier, de a szarok rá stílusa számomra már kezdett átesni egyfajta gyerekes dacolásba. Nekem speciel sosem volt vele problémám, hiszen nem tett keresztbe, nem igazán szólt be, az ég adta világon nem csináltunk mást mint léteztünk egymás mellett. Valamikor nagyon régen fűtött belülről a harag a külvilág felé, most valahogy ezt a benyomást keltette magáról. Mégis kíváncsian vontam fel a szemöldököm a megjegyzésére.
- Akkor érte ne legyen mindegy. - nem volt szándékomban kötekedni, most is leginkább csak hátra dőltem a székemben és néztem magam elé. Annyi minden történt az elmúlt ki tudja hány órában, percben, hogy valahogy csak a semmire szerettem volna gondolni és nem arra a savanyú undorra, amit önmagam képének megpillantása ébresztett bennem nem is olyan rég.
- Freddy pedig belement, mert segíteni akart. Niel nem szerette volna, ha vele tartanak ennyien, ebben biztos vagyok. - nem tudom pontosan, hogy miért fújtak ennyire egymásra, bizonyára az is közrejátszott, hogy nagyon más személyiségek, ráadásul mindkettő szokatlanul sok időt töltött el a lánnyal, amit leginkább abból tudtam levonni, hogy relatíve sokszor hallottam őket beszélgetni. Aztán persze igyekeztem nem meghallani amit mondanak.
Vetettem egy pillantást a telefonra, aztán csak hümmögtem egyet magamnak. Vagy úgy, Romyt speciel akkor már nem hallottam, így most kerekebb lett a sztori, hogy a hazamenetelem és a visszajövetelem közvetlen környékén még mi történt. David megmutatta a telefonját, azt hiszem ez rosszat nem jelenthet. Egy picit el is mosolyodtam az egészen.
- Nos... nem tudom mennyit tudsz az előzményekről, Nielre vadászott egy másik univerzum-beli énje. Ha valakire szeretnél haragudni, akkor rá nyugodtan. Nekem is volt dolgom mágusokkal, mert néhányan átjöttek ebbe a világba onnan ahonnan én is jöttem. Hogy mennyire szerettük volna ebbe bevonni a többieket, nos az elég beszédes, hogy Lili is csak utólag tudta meg Halloween környékén. Tudom, hogy nem mindenki volt oda való, ha rajtam múlott volna mindenkit kidobok az átjárón, csak ránk csukták. A történtekből kiindulva mindenki gyenge pontja elevenedett ott meg. A végén a fickó és Niel testvére is meghaltak ott, bár én előbbit nem bánom, veszélyes dolog a világutazás. De senki sem érdemelte volna meg, hogy így vagy bárhogy megsérüljön ott. Sem máskor. - céloztam egyúttal arra is, hogy láttam az incidenst Romyval a háztetőn a toronyból, de sem közbelépni sem felhozni senki előtt nem akartam. Csak a srácra sandítottam.
- Megértem a haragodat, én is éreztem nagyon sokszor így magam. De most az a lényeg, hogy jól lesz. Fontos neked, igaz?
- Akkor érte ne legyen mindegy. - nem volt szándékomban kötekedni, most is leginkább csak hátra dőltem a székemben és néztem magam elé. Annyi minden történt az elmúlt ki tudja hány órában, percben, hogy valahogy csak a semmire szerettem volna gondolni és nem arra a savanyú undorra, amit önmagam képének megpillantása ébresztett bennem nem is olyan rég.
- Freddy pedig belement, mert segíteni akart. Niel nem szerette volna, ha vele tartanak ennyien, ebben biztos vagyok. - nem tudom pontosan, hogy miért fújtak ennyire egymásra, bizonyára az is közrejátszott, hogy nagyon más személyiségek, ráadásul mindkettő szokatlanul sok időt töltött el a lánnyal, amit leginkább abból tudtam levonni, hogy relatíve sokszor hallottam őket beszélgetni. Aztán persze igyekeztem nem meghallani amit mondanak.
Vetettem egy pillantást a telefonra, aztán csak hümmögtem egyet magamnak. Vagy úgy, Romyt speciel akkor már nem hallottam, így most kerekebb lett a sztori, hogy a hazamenetelem és a visszajövetelem közvetlen környékén még mi történt. David megmutatta a telefonját, azt hiszem ez rosszat nem jelenthet. Egy picit el is mosolyodtam az egészen.
- Nos... nem tudom mennyit tudsz az előzményekről, Nielre vadászott egy másik univerzum-beli énje. Ha valakire szeretnél haragudni, akkor rá nyugodtan. Nekem is volt dolgom mágusokkal, mert néhányan átjöttek ebbe a világba onnan ahonnan én is jöttem. Hogy mennyire szerettük volna ebbe bevonni a többieket, nos az elég beszédes, hogy Lili is csak utólag tudta meg Halloween környékén. Tudom, hogy nem mindenki volt oda való, ha rajtam múlott volna mindenkit kidobok az átjárón, csak ránk csukták. A történtekből kiindulva mindenki gyenge pontja elevenedett ott meg. A végén a fickó és Niel testvére is meghaltak ott, bár én előbbit nem bánom, veszélyes dolog a világutazás. De senki sem érdemelte volna meg, hogy így vagy bárhogy megsérüljön ott. Sem máskor. - céloztam egyúttal arra is, hogy láttam az incidenst Romyval a háztetőn a toronyból, de sem közbelépni sem felhozni senki előtt nem akartam. Csak a srácra sandítottam.
- Megértem a haragodat, én is éreztem nagyon sokszor így magam. De most az a lényeg, hogy jól lesz. Fontos neked, igaz?
David H. Xavier and Thea D. Elliot a Nap Hősének tart
David H. Xavier
Kaine-Xavi
Baromi ideges vagyok és nem számítok rá, hogy ezt bárki is látja.
Kaine Parkerre is dühös pillantást vetek, automatikus első reakció, pusztán azért, mert itt van. Megzavarja a privát nyomorom, nem a lusta, leszarom gúnyt látja belőlem, hanem valami emberit. Pedig nagyjából vele van legkevesebb bajom abban a kurva házban, egyedül azt írom fel a számlájára, hogy megzavart minket Winifreddel. Még biztos él a mítosz, az ő koraérett mindenkit megvédek fejében is, hogy kihasználtam a csajt, mert egy seggfej vagyok. Semmi kedvem magyarázkodni, vagy változtatni az ostoba hiedelmeiken.
-Nem lesz semmi baja a berendezésnek. Egyébként szarok rá.
Nem teszem hozzá, hogy az orvos kinyalná a seggem, ha azt akarnám. Inkább leülök mellé, még mindig dühösen. Talán az nyugtat meg, ahogy nemes egyszerűséggel kijelenti, jól lesznek.
-Engem csak Winifred érdekel.
Meredek magam elé. Majdnem hozzáteszem, Topsfield remélem megdöglik.
-Belerángatta, tudom, hogy ő rángatta bele. Szóval tehetne egy szívességet a világnak.
Bukik ki belőlem mégis. Utáljon még jobban. Valahol jó lenne az egész Bayville antipátiára pakolni még, ha már lúd hagy legyen kövér. Különben sem értem mi a tökömért rontom még ott a levegőt. Az oké, hogy enyém lett a legnagyobb szoba és egy ideig poén volt az agyukra menni a puszta jelenlétemmel, de tele van állattal. És ez csak az egyik kellemetlen ok. Gyűlnek a kutyák, valaki macskává változik, folyton szerelmi szarokon cirkuszolnak. Nagy levegőt veszek, sűrűn fújom ki, ahogy oldalt pillantok Kaine Parkerre.
Lebuktatnál, mi? Amilyen dühös vagyok, képes lennék odafricskázni valami barátságtalant, ami elárul. Hallottam a gondolataitokban… de főleg veled érdemes vigyázni. Még egy mély levegő, előveszem a telefonomat, megmutatom Winifred üzenetét, amiben közli, hogy elment.
-Megkaptam ezt. Aztán a barátnőd, Morozov elég fennhangon ecsetelte Alversnek, hogy mi van. Még a lakásban. Nagy volt a felfordulás, éppen otthon voltam.
Fél füllel hallottam őket, itt a folyosón. Romy akar bemenni Nielhez és hülye módon meggyőződése, hogy Lavina megelőzné. Senkit sem érdekel a mágus…
Annyira nem is hazugság, ferdítés. Igazából hullára kizártam otthon Romyt, mert az ő gondolatai idegesítenek leginkább. Aztán úgyis megjelent a fejemben a fantom, részletesebb beszámolót adott, mint reméltem. De nem árt más szájából is hallani.
-Pontosan mi történt?
Kaine Parker nem szokott ferdíteni, de azért ellenőrizni fogom.
Kaine Parker
Backfilling on
A mai nap finoman szólva is kaotikus volt. Majdnem többen meghaltak, Niel tesója pedig meg is járta. Nem ismertem a tagot, sem az előéletét, hogy együtt tudjak a helyzetért érezni, de a szőke mágus srác és Freddy miatt aggódtam. Nem kicsit igénybe vette a szervezetét és még számomra is alig hallható életjelei voltak csupán, Freddyről pedig még ennyi információm sem volt. Bíztam benne, hogy Crystal időben viszi kórházba mindegyiküket és abban is, hogy a többiek is jól vannak. Lilin határozottan láttam, hogy megviselték a történtek, a látottak, a szagok és az események. Minden. Romy már talán be is ért a kórházba, amíg Lilit haza dobtam Bayville-be, hogy kicsit összeszedje magát. kicsit nekem is azt kellett tennem. Nem voltam vacakul, a sebeim amiket szereztem immár maguktól is gyógyulásnak indultak. De teljesen letaglózott, hogy szembe kerültem azzal a bestiával. Egy öngól magamnak. Nem pont így szerettem volna a többiek előtt színt vallani, de már nem volt mit tenni. Kénytelen voltam az események sodratába csöppenni és bemenni a kórházba amit Crys megadott.
Immár vállalható szettben de csöndesen, lehiggadtan érkeztem meg. Egy kis kaja kellett nekem, meg kellett dobnom valamivel az energiám mielőtt behibernálom magam. Mivel Niel még a műtőben leledzett, íhy benéztem a többiekre. Romyval még nem találkoztam össze, hiszen Niel műtétjét is csak a hangok meg a doki utasításai hallatán tudtam kikövetkeztetni. Talán mindenkinek kellett egy kis friss levegő vagy elmentek a büfébe. David ökölcsapására léptem be a váróba. Csak biccentettem felé, nem tűnt úgy mint aki nagyon beszédes kedvében lenne.
- Finoman a berendezéssel, a biztonságiak nem szeretik a rongálást. - nem mintha kioktatni akartam volna, elvégre orvosnak készült, tudta errefelé mi a dörgés. De pont eggyel több tekintet függesztődött rá, mint kellett volna.
- Jól lesznek. - elég volt kicsit hallgatóznom, hogy Freddy szobájának irányából egyenletes szívverést meg légzést sejtsek, Niel meg még nem adta fel, szívós is. Eszembe jutott, hogy legutóbb én is ennyire dühös voltam. Mármint amikor Freddy velem volt, persze biztos vagyok benne teljesen más okból. Akkor miatta és elég erős haragot éreztem meg Bayville biztonsága miatt is. Helyet foglaltam csak az egyik széken és lassan kifújtam a levegőt.
- Ki szólt neked? - mert egy dolog, hogy nem találtam otthon, de az is meglehet Crystal időközben leadta neki is az infókat. Már igazából nem tudom ki kivel és hányadán van.
Immár vállalható szettben de csöndesen, lehiggadtan érkeztem meg. Egy kis kaja kellett nekem, meg kellett dobnom valamivel az energiám mielőtt behibernálom magam. Mivel Niel még a műtőben leledzett, íhy benéztem a többiekre. Romyval még nem találkoztam össze, hiszen Niel műtétjét is csak a hangok meg a doki utasításai hallatán tudtam kikövetkeztetni. Talán mindenkinek kellett egy kis friss levegő vagy elmentek a büfébe. David ökölcsapására léptem be a váróba. Csak biccentettem felé, nem tűnt úgy mint aki nagyon beszédes kedvében lenne.
- Finoman a berendezéssel, a biztonságiak nem szeretik a rongálást. - nem mintha kioktatni akartam volna, elvégre orvosnak készült, tudta errefelé mi a dörgés. De pont eggyel több tekintet függesztődött rá, mint kellett volna.
- Jól lesznek. - elég volt kicsit hallgatóznom, hogy Freddy szobájának irányából egyenletes szívverést meg légzést sejtsek, Niel meg még nem adta fel, szívós is. Eszembe jutott, hogy legutóbb én is ennyire dühös voltam. Mármint amikor Freddy velem volt, persze biztos vagyok benne teljesen más okból. Akkor miatta és elég erős haragot éreztem meg Bayville biztonsága miatt is. Helyet foglaltam csak az egyik széken és lassan kifújtam a levegőt.
- Ki szólt neked? - mert egy dolog, hogy nem találtam otthon, de az is meglehet Crystal időközben leadta neki is az infókat. Már igazából nem tudom ki kivel és hányadán van.
David H. Xavier and Thea D. Elliot a Nap Hősének tart
David H. Xavier
Kaine-Xavi
Bazdmegfejjel járkálok fel-alá a váróteremben, oda-vissza, mint egy
űzött vad.
Már megoldottam Winifred emlékeinek helyreállítását, de még órák kérdése mire magához tér, bármit mondani tudok, segíteni, ott lenni neki és kurvára felzaklatott ennyire összetörten látni.
Mivel már megoldottam az emléktörlést, egy darab xanaxot letoltam a torkomon, mert el kell viselnem az ébredésig fennmaradó időt.
Kurva erős késztetést érzek mégis, egy ugyanis nem üt ki annyira, hogy ne tudnék belemászni a Topsfieldet műtő egyik orvos fejébe, hogy tök véletlenül az ő szívében kössön ki a szike, tépjék ki azt, miatta fekszik most itt Ő!
Rohadtul nincs kedvem az őrült Bayville-i brigádhoz, mind bolond, hogy füttyszóra ugrottak a törpének kockára tenni kb. az életüket. Van aki egy karcolás nélkül megúszta, az a szőke csaj, Crystal, akiről a világon semmit nem tudok, vagy a másik. Csak evett valamit a csajokon az a buzi variáns…
Winifred emlékeiből nem láttam szart sem, csak hogy megérkeztek, Romy elájult, hát hogyne, Topsfieldnél már csak ő gázabb, a többiek nekiálltak démonokkal harcolni. Gondolom az erős hímek védték a nőstényeiket, mert Lazet se láttam nagyon szenvedni. Annak is milyen beteg becenevet adtak. Lazac. Egyik se normális! A barna lány valamelyik rokona úgy, hogy egyikre se hasonlít, faszom az összevissza bonyolult kapcsolati szálaikba és drámázásukba, nem tudom követni. Az a lány talán szarabbul nézett ki, igen az lesz Topsfield állítólagos barátnője. Lenne, ha nem bassza el.
Odakerült istentudja honnan egy baromi nagy, fekete fazon, nem lehet a popnyál apja, de különben ki az épelméjű, józan ember, aki ennyire megsérül miatta?
Kaine Parkert is normálisnak hittem, de az előbb láttam mennyire szarul néz ki. Legalább nem kell műteni. Ha az utolsó, nagyjából normális tag is kirohad Bayvilleből, tuti költözöm.
Összefutottam a főbérlővel is, kb. rámorogtam, aztán folytattam a néma dühöngést a folyosókon.
Valamibe bele akarok rúgni. A fal lesz a kurvára szerencsétlen áldozat!
Ajánlott tartalom
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.